JituleS JituleS komentáře u knih

☰ menu

Čaroděj a sklo Čaroděj a sklo Stephen King

Být na místě Rolanda, spáchám sebevraždu, to tedy ano! Achjo, to bylo tak moc nespravedlivý. Jedna z nejsmutnějších knížek, co jsem kdy četla. Ale zároveň jedna z nejlepších.

07.10.2017 5 z 5


Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Předtím, než jsem četla knížku, viděla jsem několikrát film a ten je jeden z mých nejoblíbenějších. Je až neskutečný, kolik toho ale vynechali (hlavně absence Melony), knížka je naprostá bomba! Fotku slečny (B)Imbasové a ponyho budu mít před očima do konce života. :D

07.10.2017 5 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Zhruba do první třetiny mě knížka bavila. Pak to nějak začalo upadat a k dalšímu čtení jsem se musela nutit. Jsem zvyklá dočíst knížku do konce, takže jsem se tím musela vyloženě prokousat. Andělé a démoni mě bavili moc, Šifra bohužel zklamala.

07.10.2017 2 z 5


Kroky v temnotě Kroky v temnotě Michelle Paver

Takový slabší čtyři hvězdy. Atmosféru to má výbornou a pokud se vám tahle knížka líbila, nemůžu jinak než doporučit Terror od Simmonse. Taky jsem doufala, že se budu aspoň trochu bát, ale asi už mám za sebou dost hrůzostrašnějších hrůzostrašných příběhů. :)

07.10.2017 4 z 5


Ohně z ráje Ohně z ráje Dan Simmons

Po Simmonsových jiných knížkách jsem čekala víc. Deník mě nebavil vůbec, přítomnost zase docela dost. Sem tam to bylo hodně vtipný, ale to mi nestačí, takže průměr.

07.10.2017 3 z 5


Malevil Malevil Robert Merle

Malevil je skvělá knížka, post-apokalyptické romány mám ráda. Začátek mi zdlouhavý nepřišel, příběh mě vtáhl do děje hned a hltala jsem každou stránku. Postavy jsem si rychle oblíbila a příběh prožívala s nimi. A i když jsem si po celou dobu říkala, že je Emanuel docela namyšlenec a se spoustou jeho názorů jsem nesouhlasila, konec mě dostal a mrzelo mě, jak to s ním dopadlo. Každopádně "závěrečná" scéna s Fulbertem byla perfektní. Je to kniha, která rozhodně stojí za přečtení.

07.10.2017 5 z 5


Hlava plná přízraků Hlava plná přízraků Paul Tremblay

Já věděla, že od toho nemám moc čekat. Nebála jsem se vůbec. Pořád jsem čekala, kdy ona hrůza přijde, ale bohužel jsem se nedočkala. Byly tam scény, které mohly někomu přijít děsivé nebo strašidelné, ale pokud má někdo nakoukáno a načteno v podobném žánru, moc to nepřekvapí. Škoda.

07.10.2017 3 z 5