jitka0871 jitka0871 komentáře u knih

☰ menu

Aenarionova krev Aenarionova krev William King

Úplně první warhammer a první fantasy po několika letech. Už v polovině knihy jsem měla na cestě další díl.

24.10.2020 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

(SPOILER) Horory, vraždy a krváky se mnou nic nedělají a nemám s nimi problém...ale jako matka dvouletého hyperaktivního dítěte říkám, že tohle už nikdy. Ale uznávám, že číst to v jiném období mého života rozhodně to na mě takový efekt nemá.

30.09.2020 3 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

(SPOILER) Čím víc jsem knihu četla, tím víc jsem Hannu chápala. U téměř každé rodičovské situace jsem si řekla "tohle ta koza nemohla udělat". A ten závěrečný telefonát? Tohle říct svému dítěti? Škoda, že ani jeden z pokusů nevyšel...

15.05.2020 5 z 5


Hračkář Hračkář Andrew Mayne

První kniha byla rozhodně lepší. Ach ty konspirační teorie. Posledních 50 stran jsem už trpěla...autor neustále podsouval svoji teorii velkého spiknutí americké vlády a firem... hrozně mi to zkazilo celou knihu a rozhodně už se k němu nikdy nevrátím.

08.02.2020 3 z 5


Žert Žert Milan Kundera

Od "No tak to fakt nedočtu!" jsem postupně došla k "Tak tohle rozhodně nečtu naposledy"... S každou stranou si mě kniha získávala čím dál víc a nakonec se zařadila mezi nejlepší, co jsem četla.

02.10.2018 5 z 5


Mucholapka Mucholapka Dominik Dán

Uff...nejsem fanoušek krimi a detektivek a už vůbec ne české, nebo slovenské literatury, takže jsem od knihy nečekala nic pozitivního. Ale příjemně mě překvapila. Není to kniha, kterou si přečtu ještě jednou, nebo začnu zběsile kupovat zbytek knih od autora. Na druhou stranu jsem ji přečetla poměrně rychle, byla psaná srozumitelně a čtivě (výhoda je rozhodně i ta, že nekvalitním překladem neztratila na kvalitě). Co mi vadilo byl přístup detektivů, kteří vyloženě působili "já jsem polda a kdo je víc?", to u mě dost sráží pozitivní dojem z knihy. Takže verdikt je takový, že tenhle autor už asi ne, ale tomuhle žánru se přestanu vyhýbat obloukem.

19.09.2018 4 z 5


O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Pro mě je kniha mimo to co běžně čtu, ale příjemně mě překvapila. Taková letní oddechovka s chytlavým příběhem. Líbilo se mi, že hlavní postava není perfektní a často jsem si říkala "vážně to ten blbec dělá?!". Mám k jí jen jednu výtku. Děj se místy hrozně táhl, protože se na můj vkus autor rád poslouchal. Ale obecně fajn knížka a po autorovi ještě někdy sáhnu.

03.08.2018 4 z 5


Neviditelný Neviditelný Herbert George Wells

Stylem psaní je to klasický Wells, takže chápu, že pro člověka, který nepatří mezi fanoušky jeho knih to může být i zklamáním. Za mě jako vždy perfektní, protože osobně jeho způsob vyprávění děje miluji. Další plus je za antihrdinu, už mě rozčilují buď absolutní záporáci, nebo svatouškové, kterými je sci-fi a beletrie přeplněná. Griffin je prostě jen cholerický sobec. Perfektní kniha na klidné odpoledne, která není úplně bez "vyšší" pointy, ale zároveň to není těžké filosofické dílo.

14.06.2018 5 z 5


Pohyblivé obrázky Pohyblivé obrázky Terry Pratchett

Klasický Prattchet s nějakou myšlenkou o dnešní společnosti, kterou vloží do vtipného děje. Rozhodně kniha, která v knihovně milovníka Zeměplochy nesmí chybět. Lovestory jednoho z mých oblíbenců trola Navážky byla dokonalá...přesto se nedokážu ubránit nějakému ale. Skvěla kniha, perfektně zapadá, ale pro mě asi nejslabší díl ze Zeměplochy. Až budu celou sérii číst znovu (nebo ji podsouvat svým dětem) nejspíš tenhle díl vynechám.

20.04.2018 3 z 5


Neočekávané dýchánky Neočekávané dýchánky Jan Dobiáš

Krátké povídky mi naprosto vyhovovaly, je to ideální knížka do MHD. Pro mě to bylo vtipné a oddechové fantasy, ve kterém se dá najít i hlubší myšlenky. Líbili se mi odkazy na jiné autory a celkově spád povídek. Není to příliš náročné čtení, ale pro svůj účel (knížka na půl hodiny ve vlaku) posloužila naprosto perfektně.

12.03.2017 5 z 5