jiri77 jiri77 komentáře u knih

Tichý Američan Tichý Američan Graham Greene

Kniha má určitě nějaké plusy, ale čtení mě moc nebavilo i když se našly úseky, které mě zaujaly číst.

,,Byl bych měl rád smrt, kdyby přišla s včasným ohlášením, abych se mohl připravit. Na co? Nevěděl jsem nač ani jak, leda abych se ještě jednou ohlédl po tom málu, co za sebou zanechám.''

08.02.2025 2.5 z 5

Můj táta Josef Lada Můj táta Josef Lada Alena Ladová

Knihu jsem si přečetl velmi rád. Jako malé dítě jsem měl hodně rád jeho ,,Lidová říkadla'' a Mojí abecedu'', pak o něco starší jsem si hodně zamiloval knížku ,,Bubáci a hastrmani', kterou mám dodnes za nejlepší Ladovou knihu.
Kniha se velmi dobře čte a čtenář se dozví hodně informací. Knihu mohu jen doporučit.
Jeho ilustrace jsou nádherné a kouzelné ,proto mi poslední dobou doma nechybí ,nástěnný kalendář s jeho obrázky.

05.02.2025 4.5 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Moje první setkání s autorkou a hned mě to velmi bavilo. Kniha se mi četla velmi dobře a držela mě neustále v napětí, nemohl jsem ji odložit. Je pravda,že některé kroky hlavní hrdinky jsou nevěrohodné, ale nějak jsem to přešel.
Celkově mě kniha bavila a splnila mé očekávání, určitě se poohlédnu po dalších knihách.

03.02.2025 4.5 z 5

333 největších záhad vesmíru 333 největších záhad vesmíru Tomáš Přibyl

Hodně krásná kniha plná fotografií a obrázků, plus hodně informací o vesmíru.
Články jsou napsané stručně, aby je pochopila širší veřejnost, ale přesto jsem musel některé odstavce číst někdy i několikrát, abych téma vůbec pochopil.
Knihu mohu jenom doporučit, jsem velmi rád , že ji mám v knihovničce.

01.02.2025 5 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Hodně zvláštní kniha ,kde prožijeme jeden den ve společnosti tří sester a jejich cesty za rodiči na oslavu tátových narozenin. Hodně mě do bavilo ,až dojely sestry k rodičům domů, hlavně ty vztahy mezi sebou. Od knihy jsem moc nečekal, ale nakonec jsem spokojen.

28.01.2025 4 z 5

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Nedávno jsem četl první díl a tem mě bavil, tak jsem se pustil do druhého a opět nelituji. Kniha má dobré tempo, opravdu se dobře čte. Hlavní hrdinku si začínám oblibovat. Začíná mě bavit ,že jsou případy vsazeny do komunity Amišů, o kterých vůbec nevěděl.
Autorku si přidávám k oblíbeným a určitě si přečtu i další případy.

26.01.2025 4.5 z 5

Závěj Závěj C. J. Tudor

Do čtení knihy jsem nešel s velkým očekáváním. Začátek příběhu mě moc nechytil a říkal jsem si, co jsem si to rozečetl za špatnou knihu, ale pak mě to nějak začalo postupně bavit a nakonec to bylo skvělé čtení. Nakonec jsem byl celkově spokojen a kniha mě překvapila, myslím si, že by to byl super námět na film.

20.01.2025 4 z 5

Liška Bystrouška Liška Bystrouška Rudolf Těsnohlídek

Musím se přiznat, nebýt čtenářské výzvy ,tak se ke knize asi nedostanu. Jsem velmi rád ,že jsem si knihu přečetl. Hodně mě to bavilo číst i díky nářečí ,ve kterém je kniha napsána.

17.01.2025 4.5 z 5

Holly Holly Stephen King

Tak jsem po delší době sáhl po knize od Stephena Kinga, hlavně díky čtenářské výzvě. Kniha mě celkově bavila a splnila ,co jsem od ní očekával. Hodně mi vadilo ,že mi příběh rušil covid-19 a politické názory, rozumím tomu, že se kniha odehrávala za covidového období a nelze ho úplně vynechat, ale na mě ,tam toho bylo moc ,až mě to obtěžovalo při čtení. Jinak mohu knihu doporučit.

13.01.2025 3.5 z 5

Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Skvělé, zároveň smutné a drsné čtení od kterého jsem se nemohl odtrnout. Hodně dobrá kniha, která si zaslouží plné hodnocení.

08.01.2025 5 z 5

Mimozemšťané - Odhalení největšího světového tajemství Mimozemšťané - Odhalení největšího světového tajemství Steven M. Greer

Hodně zajímavá kniha na téma mimozemšťané ,utajování jejich existence a možnosti technologií, které by lidstvo mohlo získat. Kniha je hodně postavena na výpovědi svědků, některé výpovědi jsou opravdu ohromující až znepokojující. Doporučuji všem k přečtení, at' si každý udělá svůj vlastní úsudek.

03.01.2025 4.5 z 5

Veselé Vánoce, Terezko Veselé Vánoce, Terezko * antologie

Tak jsem si přečetl knihu s vánoční tématikou a čekal jsem, že mi navodí tu pravou vánoční atmosféru ,a ono mi to nějak nesedlo. Velké zklamání, celkově se mi líbily tak dvě povídky a to ještě přivřu oko.

26.12.2024 1 z 5

Doktor Proktor a velká loupež zlata Doktor Proktor a velká loupež zlata Jo Nesbø

Tak jsem se zase pobavil, hlavně konec knihy mě bavil nejvíce, ale první dva díly mě bavily více.

22.12.2024 3.5 z 5

Zákeřná zeleň Zákeřná zeleň Nick Arnold

Opět kniha z této děsivé série mě něco s humorem naučila ,a vůbec mi nevadí ,že je to určené pro děti.

21.12.2024 4 z 5

Balady Balady Jiří Wolker

Hodně dobré básně ,které navodí melancholickou náladu.
Velmi se mi líbil předzpěv k Námořníku.

Bez konců širé moře je,
jde vlna za vlnou
hrob jedné vlny druhé je
zelenou kolébkou.
Kdo první vlnu vytvořil,
ten stvořil také poslední.
Hlubinou srdce, vichře, zní!
Bůh zůstaň nade mnou!

18.12.2024 4.5 z 5

Mikroskopická monstra Mikroskopická monstra Nick Arnold

Srozumitelně a s humorem podané téma mikrosvěta. Tahle série se mi začíná líbit, je to sice pro mládež, ale i dospělý čtenář se muže něco dozvědět nenásilnou formou.

17.12.2024 4 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

Skvělý psychologický thriller, který nemá žádná hluchá místa, čte se to jedním dechem a udržovalo mě to v neustálém napětí. Jen ten Christopher mě někdy vytáčel svojí naivitou. Velmi dobrá kniha, doporučuji.

16.12.2024 4.5 z 5

Zahrada Zahrada Jiří Trnka

Krásná kniha nejen pro děti. Ten humor v příběhu je naprosto skvělý ,když si poslechnete audio verzi s Karlem Högerem ,tak to je naprostý skvost. Film jsem viděl v dětství, ten mě zas tolik nechytil, i když mám pohádky Jiřího Trnky hodně rád.

15.12.2024 4.5 z 5

Historie na sobotu Historie na sobotu Miroslav Šiška

Velmi zajímavé čtení ,ve kterém jsem se něco dozvěděl o Matě Hari, Titaniku, proč nedostal Tiso milost a ještě mnoho dalších zajímavých informací v historických miniaturách.

11.12.2024 4 z 5

Doktor Proktor a konec světa. Možná... Doktor Proktor a konec světa. Možná... Jo Nesbø

Tak jsem se pustil do dalšího dílu a opět spokojenost, možná trochu horší,jak předešlé dva, ale i tak jsem se zasmál. Určitě si přečtu i další.

09.12.2024 3.5 z 5