Jerry.69 Jerry.69 komentáře u knih

☰ menu

Adept Adept Adam Przechrzta

Celou trilogii jsem odposlouchal jako audioknihy a přidám se k celé plejádě kladných hodnocení. Výborně zpracované. První a třetí kniha excelentní, druhá malinko chytala dech ve střední pasáži, ale jako celek.... Parádní.

10.04.2024 5 z 5


Fazóna Fazóna Miika Nousiainen

Drsné, truchlivé, úsměvné, rozverné....k zamyšlení víc než k pobavení. Prostě ŽIVOT.

17.01.2024 4 z 5


Poslední kacíř: Román ze středověké Prahy Poslední kacíř: Román ze středověké Prahy Martin Chadima

Jen pro vysvětlení nízkého hodnocení....kniha odložena....nešlo se začíst do děje....nicméně věřím, že své čtenáře si najde...

17.01.2024 2 z 5


Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Naprosto excelentní, propracovaný příběh skupiny lidí, jejichž osudy se v průběhu zhruba 40 let proplétají a společně píší dějiny jednoho převorství. Propracované a do detailu (někdy až brutálního) rozepsané příběhy jednotlivých hrdinů nenudí a kniha se těžko odkládá.

09.01.2024 5 z 5


Šógun Šógun James Clavell

"Trpělivost znamená potlačovat svou náchylnost k sedmi emocím.
Jsou to nenávist, zbožňování, radost, úzkost, zloba, zármutek a strach.
Když se jim nepoddáváš, jsi trpělivý a potom všelicos pochopíš a dosáhneš harmonie s věčností. Trpělivost je velmi důležitá."
Perfektně napsaný román popisující obrovskou, až propastnou rozdílnost mezi asijskými národy a evropskými objeviteli nových světů.
Země, ve které smrt přicházela tak snadno a rychle a přesto byla často vítána s úsměvem a hrdostí.
Vynikající dílo.

18.11.2022 5 z 5


Klíč soudného dne Klíč soudného dne James Rollins (p)

Je to prostě dobrý...fakt dost dobrý!

15.07.2022 5 z 5


Hráč Hráč František Niedl

Druhá část této ságy už lehounce zjemnila a nedosahuje drsných parametrů díla č1. Nicméně pořád je to jízda!
Jen ten závěr! Tak rychlý konec s tolika otázkami sice přináší touhu sledovat vydání dalšího dílu, ale přeci jen jsem zvyklý u tohoto autora na poněkud uhlazenější a ucelenější zakončení jednotlivých dílů. Takže super...ale...

23.06.2022 5 z 5


Útěk do pekel Útěk do pekel František Niedl

Tohle je vážně Niedl? Ten Niedl, který má na kontě série jako Platnéř, Králův čtvrtý pes? :-)
Když jsem rozečetl tuto knihu, zarazil jsem se a musel se podívat na přebal, jestli jsem se nespletl a nesáhl vedle po knize od Franty Kotlety a Kristýnky Sněgodové. Drsný styl, drsný jazyk, drsný humor, arogance a neúcta ke všemu a ke všem hlavního hrdiny, jakoby vypadl z vyprávění jiných žánrů!
Přiznám se, že mi chvíli trvalo přeladit se v hlavě na tento jiný styl pana Niedla...nicméně brzy jsem začal poznávat vypravěčské umění, které mě tolik fascinuje a pro které hltám další a další knihy tohoto báječného vypravěče. A tím poznáním jsem si otevřel jeho nový svět a začal si ho užívat naplno. Bravo!

23.06.2022 5 z 5


Čarostřelec Čarostřelec Jan Horníček

Je to prvotina.
Tím by se asi dalo shrnout vše podstatné. Ve svém žánru si to svoje čtenáře najde, nápad na děj je zajímavý, kniha má své silnější chvíle, ale i dosti těch slabších. Obzvlášť začátek je takový nemastný, neslaný, až k polovině příběhu se děj rozjíždí a blíž k závěru je i napínavý. Určitě si přečtu pokračování, už jen ze zvědavosti, jestli čas a vypsanost autora posune tvorbu dál, děj by si to zasloužil.

02.06.2022 3 z 5


Zrádcové Říma Zrádcové Říma Simon Scarrow

Tento díl bych rozdělil na dvě části.
První polovinou knihy je třeba se trošku prokousat, přeci jen osmnácté pokračování série už začíná být na obsahu knih znát (z mého pohledu). Druhá polovina už je to svižné, dobrodružné a zajímavé čtení. Jako celek spíše slabší díl, nicméně stále velmi dobré čtení, kdy znalec předchozích dílů rychle naváže. Jako seznamovací knihu s osudy hlavních hrdinů bych jí však nedoporučil.

19.10.2021 3 z 5


Elixír vinaře Salaby Elixír vinaře Salaby Petr Jirounek

Příjemné, nenáročné čtení, dobře vymyšlená zápletka, zajímavá a neotřelá, jednoduché vyprávění bez snahy působit čtenáři těžkou hlavu filozofickými otázkami středověkého světa. Líbilo se.

13.06.2021 4 z 5


Alchymistova šifra Alchymistova šifra Kevin Sands

Velmi příjemné čtení v karanténě. Zajímavý děj odehrávající se v kulisách starého Londýna. Potěšilo mě to, zaujalo, sérii si přečtu celou.

02.03.2021 5 z 5


Poslední odysea Poslední odysea James Rollins (p)

První setkání s Jamesem Rollinsem, zajímavě napsaný dobrodružně akční příběh co by mohlo být kdyby....jsem zvědavý na další jeho knihy.

16.02.2021 4 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Absolutní pecka, v kontextu s aktuálními světovými událostmi ještě drsnější. Nechci ani domyslet.....

15.11.2020 5 z 5


Pomsta bílého jednorožce Pomsta bílého jednorožce Vlastimil Vondruška

Poprvé, kdy jsem měl se čtením tak trošku problém, děj rozvleklý, často se opakující popisování vztahů jednotlivých postav, téměř nulová akce, žádný překvapivý zvrat...snad se jednalo o výjimku jinak skvělých příběhů

18.08.2020 3 z 5


Smlouva na život Smlouva na život Marko Kloos

Dobré, dokonce Velmi dobré!
Přesně splňuje to, proč knihu čtu. Chci se bavit!
A u této knihy jsem se bavil, podobně jako někteří dříve hodnotící, přečteno na jeden zátah.
Ano, není to mistrovské dílo s hlubokými sáhodlouhými myšlenkami o nekonečném vesmíru, ale poctivá military sci-fi, která si sice občas vypůjčí kus příběhu odjinud, Černý Jestřáb sestřelený v Mogadišu je obšlehlý detailně :-), ale zároveň do konceptu příběhu zapadne jako ulitý.... Za mě fajn čtení a zvědavost, kam Marko své představy o vesmírných bojích posune dál.

22.04.2020 4 z 5


Orlové ve válce Orlové ve válce Ben Kane

Perfektně napsané...
Dobře historicky vykreslené události, včetně všech krutostí a podlostí, hlouposti a namyšlenosti, přitom ne nějak drasticky, bez zbytečných naturalistických podrobností krvavých jatek. Kniha, která se bude dát číst opakovaně. Jsem zvědavý jak autor skvělé znalosti zúročí v pokračováních.

16.10.2019 5 z 5


Liščí gambit Liščí gambit Yoon Ha Lee

Ač mi žánr sci fi a fantasy není vůbec cizí, toto dílo jsem osobně nepobral. Věřím, že si určitě najde spoustu nadšených čtenářů, ale pro mě je to chaotická, nepřehledná spousta nevysvětlených (mnou špatně pochopených?) postav a událostí. Jen snaha udržet si kdo je kdo a s kým proti komu mi neustále odvádělo pozornost od děje, až jsem knihu vzdal.

16.10.2019 2 z 5


Hrdinové Pacifiku Hrdinové Pacifiku Peter T. Deutermann

Naturalisticky popsané bitvy a letecká střetnutí v románě na základech historických událostí v Pacifiku. Děj plyne, nudné pasáže téměř žádné, velmi povedená kniha.

24.06.2019 5 z 5


Král zvedá meč Král zvedá meč Jan Bauer

Příjemně napsaná kniha, historické reálie asi budou malinko pokulhávat, ale čtivé to je. Vize tajné služby českého království a jejich "jamese bonda" středověku je zajímavá :-). Pokud mají být příští díly lepší, určitě si je přečtu.

26.03.2019 3 z 5