JennyD JennyD komentáře u knih

☰ menu

Zajatkyně Zajatkyně Sarah Rivens

Je hodně znát, že to je psané původně na wattpad. Je to místy naivní, některé gangsterské scény nedotažené. Ella mě občas tou svojí naivitou až rozčilovala, já bych pana psychopata hlavně na konci knihy kopla do p... ALE! i přes to mě ta knížka chytla a nepustila, dokud jsem ji nedočetla! Opravdu se těším na další díl.

14.04.2024 3 z 5


Hon na střízlíka Hon na střízlíka Mary Watson

A mě se to líbilo. Začátek trošku pomalejší, ale nějak se do děje dostat musíte. Od půlky už jsem to doslova hltala. Neříkám, že je to kdo ví jak propracované veledílo, ale mě to bavilo.

23.01.2024 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Pro mě po dlouhé době knížka, do které jsem se dokázala začíst. Příběh a zápletka dobrá, ale trošku mi tam něco chybělo. Nevím jak to popsat, možná nedotažené? A to mi malinko kazí dojem. Ale i tak bych knížku doporučila všem, kteří mají rádi tento žánr.

29.07.2023 3 z 5


Otazník je polovina srdce Otazník je polovina srdce Sofia Lundberg

Knížka mě mile překvapila. Kupovala jsem jí naslepo, protože se mi líbila obálka a byla v nějaké akci. Čekala jsem přeslazenou romantiku a ono ne. Takže už chápu, proč je mezi bestsellery. Četla se mi moc dobře.

03.11.2020 4 z 5


České moře České moře Jiří Žáček

Moje první kniha poezie. A díky prvnímu dojmu ze seznámení nebude ani poslední.

25.10.2020 4 z 5


Hotel Nostalgie Hotel Nostalgie Mikuláš Vochozka

Knížku jsem přečetla na jeden zátah. Což není překvapení, je kraťoučká. To jí ale neubírá na zajímavosti. Příběh vás vtáhne a chcete vědět, jak to bude dál. Líbí se mi květnatý styl, jakým autor popisuje vše v knize. Od nálad hlavního hrdiny po malé detaily v okolí. Člověk si tak udělá představu, jako by tam byl a skoro i cítil vůni moře. Vrátila jsem se tak na poslední dovolenou na Kypru :-) Úkol tedy splněn, nostalgie se dostavila. :-)
Pří čtení jsem si vzpomněla na knihu Luční harfa od Trumana Capoteho, kterou mi svým stylem tak trochu připomínala.

23.03.2020 5 z 5


Opskurno Opskurno Andrew Caldecott

Opravdu jsem se snažila celou dobu se začíst a čekala jsem, kdy přijde konečně to nadšení a kniha mě vtáhne do děje, jak tu psali ostatní. Bohužel se tak nestalo. Námět zní slibně, ale ve výsledku mi to připadá jako mnoho nápadů poslepovaných dohromady bez toho, že by dávaly ucelený smysl. Chvíli to vypadá na kouzla, chvíli na pokročilé vědecké vynálezy a chvíli na přírodu...prostě mi to celé nedávalo smysl. Pokud ovšem bude další díl, třeba tyto události a úkazy vysvětlí.
Co se mi však líbilo, byly postavy v knize. Jejich povahové rysy (ne vždy lichotivé) byly vylíčeny opravdu věrohodně a vtipně. Každý si tam najde svého oblíbence.

22.03.2020 2 z 5