Jaru66 Jaru66 komentáře u knih

☰ menu

Triumf trpaslíků Triumf trpaslíků Markus Heitz

K Trpaslíkům jsem se dostala teprve letos, takže jsem všech pět dílů přečetla hned po sobě. Triumf trpaslíků je výborná kniha, ale oproti předchozím dílům se děj poněkud táhne, některé událostí jsou příliš zdlouhavé, párkrát jsem se musela nutit do čtení, aby se to už trochu pohnulo. Ale závěr s evidentní možností pokračování je skvělý!

12.11.2017 4 z 5


Nekonečný příběh Nekonečný příběh Michael Ende

První část knihy odpovídající prvnímu filmu byla výborná, další části už se mi moc nelíbily.

13.01.2016 4 z 5


Hostina pro vrány Hostina pro vrány George R. R. Martin

Stále je to výborná kniha, ale s ohledem na díly předcházející trochu slabší. To, že tam nebyly všechny postavy a autor se zaměřil jen na některé, mi až tak nevadilo, i když kapitoly železných mužů mě tak nebavily. Chvílemi mi ale přišlo, že to autor až příliš natahoval a komplikoval.

12.11.2015 4 z 5


Dějiny smrti. Díl 1, Doba ležících Dějiny smrti. Díl 1, Doba ležících Philippe Ariès

Výborná a dobře čtivá knížka popisující, jak se měnilo vnímaní smrti a vše s ní spojené od raného středověku do současné doby. Veškeré informace jsou podloženy dobovými prameny většinou závěti. Četba mě bavila, člověk zjistí, že o některých věcech neměl ani tušení. Knížka nutí k přemýšlení a utváří ucelenější obraz o mentalitě tehdejší společnosti.

31.10.2015 5 z 5


O bolševictví O bolševictví Tomáš Garrigue Masaryk

Hodně náročné z jazykového hlediska, ale zajímavé a poučné. Kniha se mi nelíbila z formální hlediska , hrozně špatně se čte, malé písmo téměř bez mezer mezi řádky a tolik chyb a chybějících slov jsem v žádné knížce ještě neviděla, ale možná mám jen špatné vydání. Obsahově doporučuji.

15.10.2014 4 z 5