Jannqa Jannqa komentáře u knih

☰ menu

Léčíme si záda sami Léčíme si záda sami Robin McKenzie

S bolestmi zad (kvůli výhřezu ploténky) posledních několik let bojuji a i když cviky pana McKenzieho znám a pravidelně je cvičím, tak jsem se z knihy dozvěděla i různé souvislosti a podrobnosti, jak cviky fungují. Určitě tuto knihu a cviky v ní doporučuji všem, které bolesti zad trápí.

07.07.2019 5 z 5


Přítelkyně z domu smutku Přítelkyně z domu smutku Eva Kantůrková

Úžasná kniha i úžasné filmové zpracování. Přečetla jsem ji jedním dechem a jednou se k ní určitě vrátím.

06.12.2018 5 z 5


Gerda: Příběh velryby Gerda: Příběh velryby Adrián Macho

Čtyři hvězdičky jsem dala hlavně kvůli neskutečně krásné ilustraci, kterou jsem si zamilovala. U příběhu jsem se neubránila srovnání s jednou z mých nejoblíbenějších pohádek z dětství Samson & Sally. Je tu hodně podobností (ztráta rodiny, hledání bájného narvala / Moby Dicka, velrybí zátoka / Atlantida, nalezení bratra / svého hejna), ale Gerda se mi bohužel zdá příliš zkrácená na to, aby si z ní člověk vzal nějaké poselství.

05.12.2018 4 z 5


Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Japonské ulítlé příběhy typu Cesta do fantazie zbožňuji, takže se mi líbila i tato kniha :) Jednou si ji určitě přečtu znovu.

03.12.2018 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Knihu jsem začala číst kvůli splnění čtenářské výzvy a ze začátku jsem při ní docela trpěla, ale postupně jsem začala být zvědavá, jak se celá zápletka vyvine a ze závěru jsem byla opravdu překvapená a nečekala jsem ho. Nikdo z hrdinů mi k srdci úplně nepřirostl (Možná Trochu Tom :) ), ale v posledních kapitolách jsem na ně trochu změnila názor.

02.11.2018 3 z 5


Cour a Courek Cour a Courek Svatopluk Hrnčíř

Jedna z nejoblíbenějších knih mého dětství :) A klidně bych si ji přečetla i dnes :)

14.09.2018 5 z 5


Paní smrt Paní smrt Terry Goodkind

Další podařené pokračování Meče pravdy. Ze začátku mi chyběli někteří moji oblíbení hrdinové, na které jsem byla zvyklá od začátku, ale nové postavy Bannona a zejména Bodlinu jsem si velmi oblíbila. Jednou si tuto knihu určitě zase přečtu znovu.

14.09.2018 5 z 5


Můra noční, předvánoční Můra noční, předvánoční Tim Burton

Tvorbu Tima Burtona miluju, takže tato kniha byla jasná volba. :) Zatím půjčeno z knihovny, někdy bych si ji ráda pořídila do své sbírky. :)

04.09.2018 5 z 5


Sedm let v Tibetu Sedm let v Tibetu Heinrich Harrer

Zajímavá kniha, pokud se chcete něco dozvědět o zvycích v Tibetu, já ale v tomto případě dávám přednost televizním dokumentům. Pro mě osobně byla kniha dost nudná.

23.08.2018 2 z 5