Janina94 Janina94 komentáře u knih

☰ menu

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Všude se o ní mluví, všude se o ní píše.. tak jsem byla pod nátlakem, a knížku si koupila. Čekala jsem, že to bude trhák, že budu naprosto unešená, ale zas taková "sláva" jak z toho všichni dělají to není. Na prvních cca 50ti stránkách jsem si říkala, co to sakra je, občas se mi stalo, že jsem nechápala souvětí, musela jsem si větu přečíst 5x, a ani tak mi to nedávalo smysl.. pak zase chvíli dobrý, ale co ten konec? Asi jak jsem od toho čekala hodně, tak nakonec velké zklamání :(

11.02.2019 3 z 5


Kvalitativní výzkum: Základní metody a aplikace Kvalitativní výzkum: Základní metody a aplikace Jan Hendl

Výborný pomocník při psaní BP.

29.11.2018 5 z 5


Jak se zbavit starostí a začít žít Jak se zbavit starostí a začít žít Dale Carnegie

Nevím proč, ale nějakým způsobem té knize nedokážu přijít na chuť. Již několikrát jsem jí odložila, tak jsem zvědavá, zda někdy dočtu...

13.11.2018 3 z 5


Slunce zapadá už ráno - Sborník současné ženské romské prózy Slunce zapadá už ráno - Sborník současné ženské romské prózy Irena Eliášová

Velice čtivá knížka. Nejvíce mne zaujal první příběh, kde Marie popisuje utrpení a chudobu. Přišlo mi velice zajímavé, že kniha je psána v dvojjazyčném, česko - romském provedení :)!

13.11.2018 5 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Snad jen:
Je krásná, děkuji! ♥

01.10.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Právem se tato kniha stala "knihou roku" !
Naprosto perfektní román se silným a tragickým příběhem. Při čtení mi ukápla nejedna slza.
Děkujeme paní Aleno ♥

13.09.2018 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Tak já vám nevím :) Začala jsem příběhem Jáchyma, přečetla jsem na jeden zátah, opravdu se mi to líbilo, ale nějak nemám chuť pokračovat ve čtení příběhu Veroniky.. přijde mi, že už o ní všechno vím a bojím se, že budu akorát zklamaná. Tak uvidíme... Nicméně jsem se na knihu těšila, a zas takový zázrak jak všichni říkají to není...I tak dávám 4/5 :)

05.01.2018 4 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Velice zajímavá kniha, na můj vkus popsána opravdu hodně do detailu.. přečtena za jedno odpoledne. Určitě si své příznivce najde, já to sice nebudu, mám rada jiný druh knih, ale i tak dávám 5* :)

02.08.2017 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Od paní Třeštíkové jsem četla všechny knihy. Knížku "Osm" jsem si vezla s sebou na dovolenou.. Je to pro mne taková oddychova literatura.. Miluju její styl psaní a opravdu děkuji za vaše knihy :)

02.08.2017 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Knihu čtu už hrozně dlouho, vždy odložím a zase se k ní vrátím. Nějakým záhadným způsobem mě nebaví.. Dávám tomu dneska poslední šanci :D

12.04.2017 2 z 5


Hordubal Hordubal Karel Čapek

Čapka mám vcelku ráda, ale tohle ne-e... Nechytlo mě to.

12.04.2017 2 z 5


Černé světlo Černé světlo Václav Řezáč (p)

Dlouho jsem přemýšlela, zda-li si tuto knihu přečíst, ale nakonec mi to nedalo. Teď jsem ráda, že jsem to udělala. Jedná se o psychologický román, který Vás stáhne a budete hltat stránku po stránce, protože Vás tak strašně moc zajímá, jak hlavní hrdina dopadne. Karel, jakožto hlavní hrdina, vypravěč, je šílený slaboch, ubožák a manipulátor, Zprvu mi ho bylo líto, ale postupem času Vás přesvědčí o tom, že lítost určitě není na místě. Rozhodně tuto knihu doporučuji, ale chápu, že tenhle druh psychologických románů není pro každého... trochu depka :). Přidávám jí mezi své oblíbené knihy. Podobným žánrem mi přišla Vlčí Jáma od Glazarové- což je taky skvělé!!! :)

12.04.2017 5 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Moje osudová kniha. Četla jsem jí několikrát a nedám na ní dopustit. Je to vtipné, a krátké, takže to přečtete hned :) Jako tečkou na závěr byl před několika lety můj los u maturity, kde jsem si mojí (tehdy) nejoblíbenější knihu vytáhla. Myslím,že tuto klasiku od Moliéra by měl za život přečíst každý.

20.03.2017 5 z 5


Čekání na Godota Čekání na Godota Samuel Beckett

Naprosto perfektní!! Díky za tuto knihu ♥

11.02.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Opravdu moc jsem se na knihu těšila. Už jen podle hodnocení jsem si říkala, že to bude naprostá pecka. Bohužel mě kniha velice zklamala. Snažila jsem se do ní začíst, ale bohužel mi styl, kterým je kniha psaná nevyhovuje. Za mě palec dolů, ale věřím, že si najde spoustu příznivců :)..

11.02.2017 2 z 5


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Za mě palec nahoru. Jako první jsem četla Bábovky.. řekla jsem si super, zkusím další. Pak jsem si koupila "To prší moře" a zatím nedočetla. Nechytla mě. Letos k Vánocům jsem dostala tuto knihu a jsem jedním slovem NADŠENÁ :) Přečetla jsem jí hned, nemohla jsem se od ní odtrhnout a tuto spisovatelku mám opravdu moc ráda!! :)

28.12.2016


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Výborná kniha!

15.11.2016 5 z 5


Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Velké zklamání.. Jak už tu pár lidí psalo, opravdu to psal Coelho? Radši si znovu a znovu přečtu "Veronika se rozhodla zemřít" než toto.

11.06.2016