Jančislava Jančislava komentáře u knih

☰ menu

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Moje první kniha od této spisovatelky. Příběh byl zajímavý, ale úplně mě to nechytlo. Nápad dobrý, ale celkově mi to přišlo zbytečně zamotane. Dávám 3,5 *

14.04.2024 3 z 5


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Moje druhá knížka od pana Zibury a jsem spokojená. Na jeho styl vyprávění jsem si zvykla a knihu jsem si užila. Díky němu jsem poznala zase kus naší země a dozvěděla se zajímavosti o kterých jsem nic netušila. Děkuji za příjemnou jízdu.

05.04.2024 5 z 5


Strašidlář - Mezi námi trpaslíky Strašidlář - Mezi námi trpaslíky Hynek Klimek

Začátek syna (i mě) nebavil. Celkově některé příběhy pěkné a některé nudné - jen údaje kde který skřítek žije. Čekala jsem příběhy, ale ty bohužel, jsou jen v některých kapitolách.

24.03.2024 3 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

I když knihy této spisovatelky vyloženě nevyhledavam, tak tato se mi líbila. Příběh se četl rychle, napětí bylo celou knihu a o podezřelé rozhodně nebyla nouze. Kniha je čtivá a hodnotím ji na pět hvězd.

15.03.2024 5 z 5


Houbové pohádky Houbové pohádky Jana Burešová

Se synem jsme se na pohádky těšili, ale příběhy jsou hodně krátké a často hodně jednoduché. Prohlédli jsme si hezké ilustrace a pár věcí se dozvěděli, ale znovu číst nebudeme. Původně jsem chtěla koupit i další knihy, ale rozmyslela jsem se.

14.03.2024 3 z 5


Srdcaři Srdcaři Josef Veselka

Knihu jsem našla v knihovně a neměla jsem žádná očekávání. Nakonec se mi kniha líbila, prostředí nemocnice bylo celkem hezky popsané. Líbilo se mi, že byl osud obou hrdinů popsán už od jejich rodičů a tím byl lepší vhled do jejich povah. Kniha se četla pěkně.

10.03.2024 4 z 5


Poslední měsíční dívka Poslední měsíční dívka Barbara Davis

Knihu jsem našla v knihovně a zaujal mě její název. Tušila jsem jsem zhruba o čem, dle anotace, bude a rozhodla se jí zkusit ač nemusím romantické knihy. V knize je od všeho kousek. Čekala jsem trochu více rodinné historie, bylinkarstvi a "kouzel", tyto věci tam byly spíše okrajově. Milostná linka je takova spíše klasická a ta detektivní nebyla špatná. Celkově knihu hodnotím kladně,jako oddechovou, příjemnou.

28.02.2024 4 z 5


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Knihy mi doporučila kamarádka a tak jsem se rozhodla jednu vyzkoušet. Přistupovala jsem k ní s neutrálním pocitem a nakonec se mi vcelku líbila. Více mě tedy bavilo cestování Nepálem, ale i v Číně to bylo pěkné. Já tedy takovou povahu nemám a tak jsem si to vyzkoušela aspoň v představách. Vyprávění je spíše jednoduché, místy vtipné a zajímavé. Když na nějakou další nárazim ráda si ji přečtu.

17.02.2024 4 z 5


Nultá hodina Nultá hodina Jana Poncarová

Mě se kniha líbila, sice ji neřadím k těm nejlepším, ale pěkná byla. Děj byl pro mě zajímavý a bavil mě. Sice tam těch přirovnání mohlo být méně, moc je v knihách nemusím, ale celkově je to pěkně napsáno.

04.02.2024 4 z 5


Cyklus vlkodlaka Cyklus vlkodlaka Stephen King

Napínavé a rychle přečtené. Jen nebyl dobrý nápad ji číst večer před tím než jsem šla brzo ráno v sobotu do práce, sice bylo dva dny po úplňku, ale ten svítící měsíc mi klidu nepřidal. Jinak jsem s knihou spokojená.

27.01.2024 4 z 5


Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Knihu jsem dlouho vyhlížela a konečně se dočkala. Já jsem s knihou spokojená, opět tajemství, které se táhne celou knihou a je vlastně jiné než se celou dobu naznačuje, stejně jako v jiných jejich knihách. Mě se příběh líbil, hezky se četl a byl napínavý a zároveň takový milý. Sice to nebude kniha, kterou bych měla potřebu brzy číst znovu, jako její jiné knihy, ale i tak jsem za ní ráda.

26.01.2024 5 z 5


Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Knihy Petry Dvořákové mám moc ráda a tak jsem věděla, že kniha Pláňata nebude veselé čtení, ale přesto jsem se těšila. Její vyprávění jsou velmi poutavá a je cítit, že jsou inspirovaná životem. Z Pláňat jsem tento pocit měla také, ale zároveň tomu chybělo něco, co bylo i v předchozích knihách, větší náboj? Zároveň jsem měla pocit, že jsem už knihu četla, jakoby příběh nebyl novinkou. Připomínalo mi to více knih najednou i od jiných autorek (jak už tu bylo v komentářích zmíněno), že jsem si kolikrát nebyla jistá jakou knihu vlastně čtu. Zakončení příběhu se mi úplně nelíbilo i když chápu, že někdy má člověk potřebu udělat radikální řez, aby se mohl oprostit od všeho, co ho sžíralo. Myslím, že holky měly štěstí aspoň v tom, že měly babičku, která je měla ráda a tak aspoň někde tu lásku mohly čerpat, ale je jasné, že máma je máma a těžko se nahrazuje. Matka, která stále žije v roli oběti a sebelitosti, neschopná na sebe nahlédnout a pokusit se o změnu. O otci nemám moc co napsat. Jistě i oni měli důvody proč se chovali tak jak se chovali, jako každý z nás.
Nakonec dávám 3, 5 hvězdy. Nicméně knihy Petry Dvořákové budu stále vyhledávat a těšit se na ně. Děkuji i za tuhle knihu.

16.01.2024 3 z 5


Gerda: Příběh velryby Gerda: Příběh velryby Adrián Macho

Na knihu jsme se těšili, slibovala příběh, kde potká nové kamarády. No nemám z toho pocit, že by k tomu došlo. Myslela jsem, že se dozvíme při jejím cestování i něco o těch, které potká, ale bohužel. Příběh je velmi krátký a trhaný. Asi chápu, co měla předat, ale dalo se to udělat zajímavější formou. Jediné, co je na knize pěkné jsou ilustrace a to je málo. Lituji, že jsem za ty peníze nekoupila jinou knihu.

11.01.2024 2 z 5


U všech čertů U všech čertů Jiří Kahoun

Nám se kniha moc líbila, byla vtipná a trochu jiná než běžné knihy. Tohle je kniha o hloupých čertech a jejich příhody. A že není výchovná/poučná je mi celkem jedno, důležité je, že jsme se se synem zasmáli.

10.01.2024 5 z 5


Kdyby Kdyby Simona Votyová

Knihy paní Votyove mám ráda a tak jsem byla zvědavá i na tuto. Nejprve jsem četla příběh od Simony a byl docela pěkný ač téma bylo těžké. Mám ráda její knihu Myší díra, líbí se mi takové ty tragikomicke situace, které se občas objevily i v této knize. Druhá část od Sabiny byla spíše nudná, bohužel. Celé se to táhlo, nic kromě začátku, se tam vlastně nedělo. Když jsem četla komentáře o neustálých prirovnanich, říkala jsem si, že tohle mi většinou nevadí a tak to zvládnu. Bohužel jich tam bylo opravdu mnoho, že i já jsem si toho všimla. Příběh mě vlastně nebavil, dokonce jsem čtení přerušila a četla mezi tím jinou a pak se přemlouvala, abych ji dočetla. Posledních pár stránek se konečně začalo něco dít, ale konec se mi tedy moc nelíbil. Kdyby druhá část byla o půlku kratší bylo by to zajímavější. Celkově knihu hodnotím jako průměr. Neříkám, že Sabina píše špatně, jen to chce příběh trochu oživit.

10.01.2024 3 z 5


Větrní jezdci Větrní jezdci P. C. Cast (p)

Noo tak to byla jízda a to doslova. Při čtení jsem se musela nutit ji odložit a jít spát, ale to stejně nešlo, protože mě kniha vždy vyburcovala a já nemohla usnout. V průběhu knihy mi došlo, že to poslední díl být nemůže a je to tak. To čekání je tedy děsné. Z celé série jsem nadšená, krásně se to čte, je to takové nekomplikovane ač tam komplikace jsou, lépe to nedokážu říct.

08.01.2024 5 z 5


Skřítek domovníček Skřítek domovníček Iva Hoňková

Příběh se nám líbil (syn 6let). Klidně tam vtipných rošťáren mohlo být trochu víc (syn se nejvíc smál, když chystali strouhanku a kocour ji použil jinak), ale i tak jsme spokojení. O domácím skritkovi jsem mu už vyprávěla dřív a tak se kniha hodila.

07.01.2024 5 z 5


Strašidelný dům Strašidelný dům Zuzana Pospíšilová

Příjemná kniha a hezké ilustrace.

21.12.2023 4 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Moje druhá kniha od paní Klevisove. Prvni byla nic moc, tato byla lepší. Naštěstí příběh nebyl moc dlouhý, jinak by mě to asi bavilo méně. Příběh Anny zajímavý, postavy trochu jednoduché, příběh Agaty mi vlastně přišel zbytečný. Celkově se mi příběh, ale docela líbil.

19.12.2023 4 z 5


Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Petra Dvořáková

Další kniha pěkná kniha od paní Dvořákové. Začátkem mi připomínala knihu Vrány a tak si říkám, jestli tato kniha byla jakousi předlohou pro ně? A jestli autorka čerpá že svého života? No každopádně je to zajímavý vhled do života a opět se tam hodně objevuje teme víry. O anorexii jsem četla pár knížek a ten marný boj se objevuje ve všech. Trochu mě mrzelo, že tam nebyl popsán její vztah ke svým dětem, zajímalo, jak se utvarel potom všem jejich vztah. Mě se kniha líbila.

09.12.2023