jana89 jana89 komentáře u knih

☰ menu

Calendar Girl 3 - Červenec, Srpen, Září Calendar Girl 3 - Červenec, Srpen, Září Audrey Carlan

Jako celek se mi kniha líbila. Zápletka s bratrem, uneseným přítelem a zhoršujícím se zdraví otce byla už možná trochu moc, ale nějak mi to celé pasovalo dohromady. To, že se kniha netočila jen kolem sexu mi vůbec nevadilo, právě naopak jsem byla ráda, že se autorka pustila i do jiných částí příběhu.

23.02.2019 4 z 5


Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Audrey Carlan

Kniha se mi líbila více než první díl. Ke konci i nějaké to drama, návraty postav z dřívějších měsíců. A nápad s tetovanim se mi také libil.

18.02.2019 5 z 5


Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Kniha přečtena v rámci čtenářské výzvy s tématem kalendářního měsíce v názvu... na mě to bylo dost erotiky, ale když toto přejdu, tak na druhou stranu s každým měsícem a novým klientem se hlavní hrdinka naučila něco nového z pohledu vztahů a to se mi na knize líbilo.

14.02.2019 4 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Kniha, na kterou jsem narazila díky čtenářské výzvě. Velmi dobře se četla, šlo o příjemnou oddechovku. Kniha sledovala příběh jedné zraněné ženy, která se snaží vyrovnat s tragickou událostí ve svém životě. Jediné, co mi při čtení vadilo bylo neustále zmiňované kouření cigaret.

09.02.2019 5 z 5


Hranice nevinnosti Hranice nevinnosti Abbi Glines

Kniha mne zcela pohltila... prečetla jsem ji za jediný den... Blaire jsem si velmi oblíbila... její príběh o matce a sestre dojemný... uz ted se těším na to co prinese pokracování.

04.08.2018 5 z 5


Léto, kdy jsme se potkali Léto, kdy jsme se potkali Robin Constantine

Príjemná oddechovka... asi bych se ke knize, nebýt čtenárské výzvy, ani nedostala, ale jsem ráda, ze jsem ji prečetla...

30.07.2018 5 z 5


Jana Jana April Lindner

Kniha se pěkně četla, i kdyz mi prislo, ze v moment, kdyz uz došlo ke vzniku skutecného vztahu mezi hlavními hrdiny, tak to bylo takové celé uspěchané, at uz šlo o první polibek, první noc, zasnoubení a i následný útěk - vše následovalo v rychlém sledu. Ale rozhodně mám nyní chut se vrhnout i na Janu Eyrovou, kterou jsem prozatím nečetla.

21.07.2018 4 z 5


Vánoce po francouzsku Vánoce po francouzsku Fiona Valpy

Velmi čtivá kniha s trochu tězsím príběhem o ztrátách, která byla zasazená do vánočního období.

17.07.2018 5 z 5


Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Pěkná oddechova knížka, která se mi velmi dobře četla. Libilo se mi, že jednotlivé kapitoly začínaly recepty (určitě některý z nich uvařím).

08.07.2018 5 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Kniha pojednává o dalším dobrodružství profesora Langdona. Pro tentokrát mi kniha oproti jiným dílů nepřišla až tak akční, ale téma, kterým se zabývala je aktuální. Člověk, náboženství a technologie. Každým dnem se technologie stále posouvá dopředu a i Winston je toho ve knize důkazem, kam se můžeme časem posunout. A důležité je taky si uvědomit otázku nebezpečí takovéhoto vývoje, což si i profesor na konci uvědomil. Kniha se mi líbila, i když jsem měla z počátku problém se do ni pořádně vnorit. Pote jsem už ale hltala stránku za stránkou a byla zvedava, jak to vše dopadne. Z knihy jsem si ale odnesla více z pohledu technologie než náboženství, které přeci je Brown v knihách s profesorem Langdonem řeší.

07.07.2018 4 z 5


Palác lží Palác lží Erin Watt

V porovnání s první knihou dost velký rozdíl. Poslední díl se mi líbil nejméně z celé série. Ale série mne rozhodně bavila, rodinu Ryalů jsem si i spolu s Ellou velmi zamilovala.

19.12.2017 3 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

První díl série mne nadchl sice o něco více, ale i tak jsem knihu nemohla odlozit... a ten konec, no autorka umí rozhodně prekvapit :-)

19.12.2017 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Kniha byla skvělá. Četla se mi tak dobre, ze jsem ji prečetla za jeden den a hned jsem se pustila i do pokračování. Líbil se mi vývoj vztahů, děj i prostedí, do kterého byla kniha zasazena.

17.12.2017 5 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Na knize se mi líbilo, jak se hlavní hrdinka začala proměnovat - více se před ostatními otevírat. Také to, že mezi uchazeči zůstala pouze elita umožnilo, aby se čtenář do nich více vžil a více je poznal. Svého favorita jsem měla a ten bohuzel nevyhrál, ale s konečným snoubencem jsem nakonec velmi spokojená, i když se musím přiznat, že mě i trochu šokovalo mezi kým vznikly vzájemné city (hlavně ze strany princezny), ale o to více jsem nakonec byla s konečnou volbou ráda. Trochu mne mrzelo také poněkud rychlé ukončení příběhu. Podle mě by si série zasloužila trošku obsáhlejší konec, ale třeba to autorka vyřeší stejně jako u Selekce a napíše doprovodnou knihu (což by nakonec nemuselo být vůbec špatné)

26.07.2017 4 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Myslím, že je pro kazdého, kdo přečetl sérii selekce přímo povinností přečíst si také tuhle skvělou doplňkovou knihu. To, že jsem se mohla na průběh selekce podívat také očima jiných lidí bylo velmi zajímavé. Některé postavy jsem tak lépe pochopilila a u jiných, u kterých mi chyběl příběh, tak ten jsem tady dostala. Rozhodně šlo o velmi příjemné počtení.

26.07.2017 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Kniha mne velmi upoutala. Sama prozatím nemám tušení s kým Eadlyn skončí a právě o to víc se teším, az si prečtu pokračování.

17.07.2017 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Kniha byla poutava, ale ikdyz jsem cekala, ze skonci trochu jinak, tak mne jeji zakonceni a zakonceni cele serie rozhodne nezklamalo.

04.09.2016 4 z 5


Julie & Julia Julie & Julia Julie Powell

Kniha mne moc nezaujala, převážná část se věnovala receptů, což z ní udělalo nezáživne počtení. Já jsem byla jen ráda, že jsem knihu vubec dočetla.

28.08.2016 3 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Pekna oddechova cetba s moznosti nahlednout do literatury urcene pro obyvatele kouzelnickeho sveta.

26.08.2016 5 z 5


První První Kiera Cass

Kniha byla velmi čtivá, na úrovni prvního dílu, která se mi také velmi líbila. Ocenuji, že autorka věnovala čas také úloze rebelů, což knihu příjemně spestřilo. Konec selekce byl předvídatelný, což ale nijak nezkazilo počtení. Jen to, že jsem knihu zvládla prečíst během pár hodin, myslím svědčí za vše. Uz se těším, až se pustím do dalšího dílu :-)

26.08.2016 5 z 5