Jana86 Jana86 komentáře u knih

☰ menu

Epidemie Epidemie Robin Cook

Přečteno na doporučení kamarádky. Knihu z lékařského prostředí jsem zatím nečetla, tak jsem se do ní s chutí pustila. Děj měl spád, postavy se postupně pěkně sešli v jedné dějové lince. Příběh se mi líbil a závěr jsem opravdu nečekala.

13.03.2024 4 z 5


Zlé sny Zlé sny Peter James

Knihu jsem našla v knihobudce a oslovil mě název i anotace. Tak jsem si ji půjčila.. Leč, bohužel, neoslovila mě. Dočetla jsem ji jen proto, že jsem ji vlastně začala číst. Konec se mi líbil, ale jinak nic moc..

18.01.2023 1 z 5


Já, Claudia, ty, Claudie Já, Claudia, ty, Claudie Claudia Cardinale

Knihu jsem si koupila záměrně a udělala jsem dobře. I když jsem s ní viděla cca 2 filmy, jako osobnost mě zajímá už dávno. Je v ní opravdu něco tajemného a přitažlivého zároveň. A máme i povahově něco společného, což je mi sympatické.

31.12.2021 5 z 5


Posvátné lži Minnow Blyové Posvátné lži Minnow Blyové Stephanie Oakes

Zajímavá kniha, netradiční téma, ale znovu ji číst opravdu nemusím...

04.12.2021 3 z 5


Consuela Consuela George Sand

Knihu jsem jednou našla v opuštěné budově, byla poměrně zachovalá, tak jsem si ji "půjčila". Začala jsem číst a zpočátku mě příběh moc nechytl. Ale jakmile se Consuela dostala z Benátek a začala její dobrodružství, chytlo mě to. Svým způsobem jsem jí fandila a rozhodně to není laciný příběh. Kniha se dá přečíst, jen začátek je poněkud nezajímavý.

04.12.2021 4 z 5


Zoufalé ženy dělají zoufalé věci Zoufalé ženy dělají zoufalé věci Halina Pawlowská

Čekala jsem od toho víc. Sem tam bylo zajímavé přirovnání, ale jinak výsledek nic moc.

04.12.2021 2 z 5


Jana Seymourová: Laskavá královna Jana Seymourová: Laskavá královna Alison Weir

Další zajímavá a poutavá kniha. Jana Seymourová rozhodně byla laskavá královna. Za mě velmi čtivá kniha, která se čte sama. Doporučuji.

19.04.2021 5 z 5


Egyptské záhady Egyptské záhady Arnošt Vašíček

Pro milovníky záhad a tajemného Egypta je to ideální knížka. Pro ty, co jen prahnou po vědění a vyznají se v dynastiích faraonů, je to hodně zajímavá knížka. Za mě 4*.

01.01.2021 4 z 5


Prokletí Lídy Baarové Prokletí Lídy Baarové Stanislav Motl

Velmi zajímavá kniha. Lídu Baarovou mám ráda, i když s ní spousta lidí nesympatizuje. Pro mě to byla skvělá herečka, osobitá, s příjemným hlasem, která si v životě prošla těžkými obdobími. Jestli si za některé mohla sama, nebo ne, je čistě její věc. Nemáme právo ji soudit.

Tato kniha se mi četla dobře. Určitě se k ní zase někdy vrátím. Už se těším na další knihy o ní.

26.11.2020 5 z 5


Věštění z krajky Věštění z krajky Barry Brunonia

Knihu jsem si půjčila od kolegyně z práce a podle jejích slov - nic moc. Měla pravdu. Knihu jsem dočetla jen proto, že jsem ji měla rozečtenou. Nezanechala ve mně moc emocí, spíš jsem ráda, že jsem ji konečně dočetla a můžu ji vrátit.

29.10.2020 1 z 5


Smrt princezny Smrt princezny Thomas Sancton

Kniha plná faktů, dat a zajímavých informací pro ty, kteří se v tom vyznají. Osobně mi tato kniha přišla až moc faktická, ale rozhodně stojí za přečtení. A jako každá kniha o princezně Dianě má v sobě i něco nového, co se v jiných knihách o ní nedočteme.

29.09.2020 4 z 5


Amazonie Amazonie James Rollins (p)

Amazonie je první kniha od Rollinse, kterou jsem četla. A rozhodně nebude poslední.

Kniha je čtivá hned od začátku, příběh postupně graduje, nabírá na rychlosti, závažnosti a důležitosti najít lék proti záhadné nemoci, která se nekontrolovaně šíří. Amazonie mě vtáhla do svých tajemných útrob a propustila mě až na konci, kdy jsem si spolu s hlavními postavami oddechla, že jsem jako zázrakem taky přežila...

12.07.2020 5 z 5


Královská služba Královská služba Paul Burrell

Tato kniha se mi velmi líbila. Autor Paul Burrell popsal princeznu Dianu jako lidskou bytost, která je navenek oslnivá a krásná, ale v soukromí prožívá obyčejný život i obavy. Pokud se někdo o princeznu zajímá hlouběji a chce jí v určitých věcech porozumět, tuto knihu doporučuji. Jedna z nejlepších knih, jakou jsem na toto téma kdy četla!

18.11.2019 5 z 5


Bouře nad orientem Bouře nad orientem Elian J. Finbert

Knihu jsem si půjčila v knihobudce, zaujal mě název. Jenže jsem přečetla cca 40 stran a musela jsem ji odložit. Nevěděla jsem, co čtu. Nedávalo mi to smysl. Jak nevyznávám Allaha, o kterého se kniha hodně opírá, tak to nebylo nic pro mě. Bohužel.

12.11.2019 1 z 5


Titanic - Poslední tajemství lodi snů Titanic - Poslední tajemství lodi snů Bradford Matsen

Velice zajímavá kniha, která mi dokázala odpovědět na otázky, o kterých jsem mnohokrát přemýšlela!

29.07.2019 5 z 5


Anna Boleynová – Králova posedlost Anna Boleynová – Králova posedlost Alison Weir

Kniha o Anně Boleynové byla opravdu velmi zajímavá. Ze začátku to byla milá dívka, ale postupně se z ní stala intrikující žena, která se nechala "opít" představou své moci, kterou nakonec, i přes všechny překážky, získala. Především se mi na tomto románu líbilo, že se děj prolínal i s první královnou Kateřinou Aragonskou, kterou mám osobně radši, než Annu. Ale podívat se na dění u dvora z jiného úhlu pohledu bylo velmi obohacující. I když je Anna Boleynová asi nejznámější manželkou Jindřicha VIII. a všichni víme, jak nakonec dopadla, ke konci mi jí bylo líto. Marně se bránila lžím a pomluvám, které na ni byly nastrčeny, protože se jí chtěl Jindřich zbavit. Nakonec s pokorou přijala svůj osud a tím si u mě vybojovala můj další zájem o ní.

21.06.2019 5 z 5


Kateřina Aragonská: Pravá královna Kateřina Aragonská: Pravá královna Alison Weir

Poutavé čtení od začátku do konce. Životní příběh o Kateřině Aragonské mě naprosto uchvátil a přenesl do doby pravé královny, kterou beze sporu byla. Fandila jsem jí již od začátku příběhu a postupně jsem si ji oblíbila víc a víc. Na konci mi jí bylo až líto. Působila na mě jako silná a statečná žena, která i přes všechny intriky a lsti si zachovala zdravý rozum a vydržela až do konce bojovat za správnou věc. Člověk by za ni opravdu položil i život!

23.04.2018 5 z 5


Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Další zajímavá kniha, která měla děj a spád. Rozhodně stojí za přečtení.

12.08.2015 5 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Knihu jsem otevřela s očekáváním super čtení a nezklamala jsem se. Děj mě chytil a nehodlal pustit. Rozhodně dobrá a čtivá kniha.

12.08.2015 5 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Ve srovnání s prvním dílem Žena v kleci, jsem u této knihy měla chuť ji odložit. První díl mě přikoval do křesla, druhý díl mě z něj spíš vyháněl. Ale nakonec jsem to dočetla, chtěla jsem vědět, jak to dopadne. Celkově nic moc.

12.08.2015 3 z 5