JamieJ JamieJ komentáře u knih

☰ menu

Farma Farma Tom Rob Smith

Smith napsal knihu, kde se ve finále nic pořádného nestalo. Ale způsob jakým celý příběh vypráví nenudí. Určité pasáže mají potenciál člověka překvapit, ale ten většinou zůstává nevyužit. To však na celkovém dojmu nic neubírá. Navíc stejně jako v předchozích knihách Smith dobře pracuje s pochmurným prostředím, které celý příběh ještě podtrhuje.

05.01.2017 4 z 5


Zakuti v oceli Zakuti v oceli Miroslav Žamboch

Po prvních pár stránkách jsem si liboval, jak to pěkně šlape, ale v půlce se to najednou zaseklo. Všechen ten popis systémů, konstrukce a různých funkcí tam byl trochu na úkor samotného děje. Z mého pohledu celá kniha zůstala někde na půl cesty, což je určitě škoda.

05.01.2017 3 z 5


Příslib krve Příslib krve Brian McClellan

Hodně povedená kniha, bez jakýchkoli nezáživných pasáží. Od první kapitoly je plná akce. Ani střídání postav v rámci kapitol jí neubírá na spádu. Stoprocentně doporučuji, stojí to za to.

02.01.2017 5 z 5


Konkurenti Konkurenti Sergej Lukjaněnko

Lukjaněnka mám vcelku rád, ale tahle kniha, jako by snad ani nebyla od něj. Postrádá spád, děj je strašně zmatený a ve finále vlastně nemá pořádné rozuzlení. Nápad určitě zajímavý, ale nedostatečně využitý.

12.12.2016 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Přiznám se, že moc nechápu, co na Dívce ve vlaku všichni vidí. Většinu času se tam nic zajímavého neděje a autorka jen dokola objasňuje (pravda, opravdu věrohodně), čím se hrdinka ztrapnila tentokrát. Kniha začíná mít spád až před koncem, to už ale stejně člověk ví, kdo je vrahem a tak už dočítá jen aby si mohl připsat další úspěšně dočtenou položku na seznamu.

15.04.2016 3 z 5


Plavec Plavec Joakim Zander

Velmi dobrá kniha. Tenhle žánr mám rád, člověka ta akce chytne a nepustí. Hodně mi připomínala Poutníka, dějově, ale i tím častým přeskakováním v ději. Přijde mi jen škoda, že závěr byl takový strohý.

15.04.2016 5 z 5


Led Led Pavel Korněv

Povedená kniha, jen prostředí mi přijde poněkud neobjasněné a chvílemi jsem se ztrácel v tom, kdy hrdina sní a kdy ne.

09.01.2016 4 z 5