JakubKP JakubKP komentáře u knih

☰ menu

Taneční hodiny pro starší a pokročilé Taneční hodiny pro starší a pokročilé Bohumil Hrabal

Jistě vyčerpávající věta na celý pozdní večer plná všeho, nejlepší na tom je, teda možná nejhorší, že se prostě nedá odložit, jindy si člověk řekne, že přečte větu, odstavec, ale zde si řeknete, tak ještě dvacet stránek a bude to zamnou, ne že by to bylo špatné čtení, to se říct rozhodně nedá, po padesáté stránce jsem si však chtěl odpočinout, většinou po kapitole si zavřu oči a trochu si to v hlavě srovnám, což je zde nemožné, rozhodně ne na škodu - tak si z této věty vezměte každý co chcete ...

04.04.2014 3 z 5


Kim (komiks) Kim (komiks) Rudyard Kipling

Obsah se originálu samozřejmě nevyrovná, ale stojí za to. Myslím, že cestou takovýchto děl (předělávek) se může z nečtenáře stát náruživý čtenář.

25.03.2014 5 z 5


Zbabělci Zbabělci Josef Škvorecký

Tak mám opět o jeden pohled na konec války víc. Ačkoli myslím, že o to autorovi ani pořádně nešlo jako o mnoho jiných věcí, ať už vnímání vlivu komunistů, tak o mladistvou roztěkanost a spousty dalších ... Nádherné dílo!

21.03.2014 5 z 5


Povídky z druhé kapsy Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

První kapsa mě oslovila více. Druhá kapsa je originálnější stylem vyprávění. Nicméně obsah a sdělení se mi líbí víc v První kapse.

16.03.2014 4 z 5


Povídky z jedné kapsy Povídky z jedné kapsy Karel Čapek

Úžasné povídky, plné ne jen detektivních případů ale i vyšších věcí. Myslím, že každý si najde své!

14.03.2014 5 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Musím říct, že mě bohužel moc neoslovil. Možná jsem nebyl správně naladěn, zkusím přečíst prvního máje, to bude ta pravá atmosféra :-)

13.03.2014 3 z 5


Fialový poustevník Fialový poustevník Ota Pavel

Smrt krásných srnců je prostě paráda, opravdu mě překvapili. Četl jsem je teď k maturitě a bral jsem je jen do počtu. Ovšem vyklubal se z toho pořádný macek. ... Druhá kniha - Jak jsem potkal ryby má podobnou tématiku, bohužel už jsem byl nabažen povídkami o rybách a Berounce a už jsem si ji neužil jako Smrt krásných srnců ... I přes to - Krásné čtení (tečka)

12.03.2014 5 z 5


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Úžasné pojetí a zpracování povídek. Musím říct, že mě knížka příjemně překvapila, neočekával jsem tolik.

12.03.2014 5 z 5