Jakahol Jakahol komentáře u knih

☰ menu

Silo Silo Hugh Howey

Kniha mě bohužel zklamala. Začátek byl velice nadějný, sliboval hledání pravdy o sile, tajemno a zvraty. Nakonec to celé ale zabily ploché postavy, zbytečné rozvleklé popisy a předvídatelné události. Špatná kniha to ale rozhodně není, což je jasné už z toho, kolik nadšených ohlasů má.

15.05.2018 3 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Ještě donedávna bych nevěřila, že si tuhle knihu někdy přečtu. Odmalička jsem se stále dokola koukala na filmy, ale o tyto knihy jsem nějak zvláštní zájem nejevila (což je dost zvláštní, jelikož jsem knihomol snad od narození :D ). Později jsem si jen stěžovala, že nechápu ten povyk kolem této série a zapřísáhla se, že mě to rozhodně mine obloukem. Před dvěma dny se ve mně ale jako blesk z čistého nebe objevila chuť to přece jen zkusit, abych mohla aspoň oprávněně říct, že Harry Potter za ten humbuk nestojí. Už po pár stranách mi ale bylo jasné, jak moc jsem se mýlila. Okouzlila mě hravost, pestrost ale také propracovanost příběhu, která, jak už teď předem vím, se bude každým dílem stupňovat. Na chvíli jsem se stala jedenáctiletým dítětem, nadšeným novým světem a pro všechny okolo naprosto nesnesitelným, protože jsem je po celé dva dny zahrnovala poznatky z knihy :D Opravdu jsem hodně překvapená že mě to tak chytlo a hned jdu na další díl :)

04.09.2017 5 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Neumím popsat, jak moc je tahle kniha dokonalá. Doporučuju všem, aby to zjistili sami jejím přečtením. :)

22.08.2017 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Bohužel mě Falešný polibek zklamal. Krásná obálka a nádherně napsaná první strana nejsou zárukou skvělé knihy. Hodně se mi líbilo rozpracování legend, starých textů a historie a je mi líto že se to více nespojilo s dějem i když některé pasáže to skoro slibovaly. Taky jsem si poměrně oblíbila hlavní hrdinku a několik málo dalších postav. Oceňuji styl psaní, protože ten je opravdu pěkný. Nejistota kdo je kdo knize trochu přidává, ale že by mě to zvlášť uchvátilo se říct nedá (asi jsem se do toho málo vžila). Možná to bude i tím, že mezi Kadenem a Rafem nebyly tak výrazné rozdíly, aby mi záleželo na tom který je který. Milostná linka je podle mě v knize hodně špatně postavená. A zrovna tu jsem zde čekala nějak zajímavě nebo aspoň pěkně romanticky zpracovanou když už nic. Ale ani toho jsem se nedočkala. Působilo to na mě, jako by to tam autorka nějak potřebovala vecpat, ale nezbývalo jí na to místo. Zbrklé, nepřirozené, nedůvěryhodné... I tohle bych odpustila, kdyby se alespoň v knize něco dělo. Ale vlastně tu máme jen dvě části, kde se v té první děje stále to samé dokola a v té druhé něco jiného stále dokola. Jako konečně zajímavá část měl našlápnuto konec, jenže těsně před tím, než se něco pořádně událo kniha skončila, což mě úplně odradilo od toho, abych aspoň zauvažovala nad lepším hodnocením.

17.08.2017 3 z 5


Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Po celou dobu čtení jsem měla pocit jako by mi někdo vyprávěl pohádku. Cítila jsem to příjemné napětí, očekávání a to kouzlo té chvíle. Ale narozdíl od pohádek tady měly myšlenky mnohem rozrostlejší kořeny. Atmosféra knihy si mě omotala kolem prstu nejen díky nádherným ilustracím. Zasáhla mě vlna emocí, která na konci způsobila úplné roztříštění, takže se mi po tvářích ještě dlouho kutálely slzy.

27.07.2017 5 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Druhý díl byl stejně (ne-li více) milý jako první. Chytnul mě za srdce. Musela jsem ho zhltnout za jediný den. Splňuje přesně to, co od něj člověk očekává, což je příjemné, roztomilé, romantické a často vtipné čtení.

27.07.2017 5 z 5


Caraval Caraval Stephanie Garber

Styl, jakým je Caraval napsán, mi připomínal ohňostroj. Šly z něj cítit barvy a kouzla. A tak působí celá kniha. Jistě, občas je dost předvídatelná a hlavní hrdinka je ze začátku knihy až nesnesitelná ale pro mě to na magii celému příběhu tak výrazně neubralo. Svět Caravalu mě pohltil a nemůžu se dočkat až se jím nechám vtáhnout znova.

12.07.2017 4 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Naplnila přesně má očekávání. Je to roztomilé, romantické a občas trochu dramatické. Lara Jean mi je moc sympatická a rozhodně se těším na další knihu s ní.

08.07.2017 4 z 5


Kruh Kruh Mats Strandberg

Nemohu říct, že kniha byla špatná. Proto jí dávám poměrně vysoké hodnocení na to, že jsem se nedonutila ji dočíst. Začátek byl slibný, ale potom to spadlo do škatulky průměr. Třeba jí dám později ještě šanci.

08.06.2017 3 z 5


Pěna dní Pěna dní Boris Vian

Pěna dní mě opravdu zasáhla. Číst ji bylo jako plout po klidné veselé řece, nemyslet na nic jiného než na přítomný okamžik a najednou se začala přibližovat bouře, až...

Vianovo psaní mě okouzlilo, baví mě jeho neotřelá nerealistická přirovnání, absurdní krátké události... a to, co kniha svým osobitým způsobem vyjadřuje, je opravdu výstižně. Rozhodně nestačí tuto knihu přečíst jen jednou!

19.05.2017 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Příběh, postavy, svět, atmosféra.. všechno je naprosto skvělé! Lepší knihu těžko pohledat. Autorka se znovu překonala. Nebudu psát obsáhlý komentář, čtenářům myslím stačí obsáhlost knihy :D Ale opravdu to stojí za to! Do této knihy jsem se zamilovala a věřím, že nebudu jediná :)

15.05.2017 5 z 5


Kázání ohně Kázání ohně Francesca Haig

Na začátku jsem byla s knihou velmi spokojena. Pěkná atmosféra, zajímavý námět, napětí ... Ale v jednu chvíli se to zlomilo a příběh se stal opakováním toho samého dokola. Samozřejmě to bylo obohacené změnami prostředí a trochu se posunujícím dějem, ale zklamalo mě, jak moc se vše odvíjelo podobně jako ve všech knihách tohoto žánru. Cass byla příjemnou hlavní hrdinkou, ale dojem pokazil Kip, který mne nezaujal. Jako mnohem lepší postava se mi jevili Krysař s Zoe. Konec mě neohromil, jelikož jsem přesně toto bohužel čekala. Čtení bylo celkově zábavné, ale neočekávejte zázraky.

09.05.2017 3 z 5


Delirium Delirium Lauren Oliver

Námět knihy je originální, moc mě bavily úryvky z Knihy života a dalších podobných zdrojů. Děj se dá označit za lehce nadprůměrný, popsala bych to jako jednoduchou, celkem naivní , predvidatelnou , romantickou oddechovku, která mě opravdu bavila a příjemně se četla.

18.04.2017 4 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Kniha si mě získala už když jsem ji otevřela a zjistila, že obsahuje dvě mapy ( pro které mám slabost). Sice jsem je při čtení příliš nevyužila, ale zbytečné nebyly :). Nechat se pohltit příběhem bylo stejně jednoduché, jako otočit první stranu. Už od tohoto kroku mě ovládlo napětí, které neustalo ani po dočtení posledního písmene. Těším se na další setkání se skvělými postavami, propracovaným drsným světem, neotřelým příběhem a do děje vtahujícím, krásným stylem psaní.

15.04.2017 5 z 5


Běsnění Běsnění A.G. Howard (p)

První dvě povídky mě bohužel zklamaly. V první jsme se nového nedozvěděli skoro nic a ta druhá na tom nebyla o moc lépe. Celou dobu jsem se těšila, až se jimi prokoušu k té poslední, ve kterou jsem vkládala naděje na záchranu knihy. Naštěstí nebyly plané a závěrečná povídka mne potěšila natolik, že knize odpouštím prvotní zklamání. Takže pokud se ještě na chvíli chcete vrátit do říše divů, tato kniha by vám neměla chybět.

05.04.2017 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Neuvěřitelné. Stále nenacházím vhodná slova pro popsání této knihy. Celá autorkou vystavěná budoucnost je úžasně promyšlená, příběh vás donutí číst dál, dokud se neocitnete na poslední stránce. A jakmile se tam objevíte, bude vám pravděpodobně stejně moc líto, jako mně, že kniha už končí a další díl přijde kdoví kdy. Ilan je velice sympatická postava a není jediná. Najdete zde mnoho části, kde se budete muset zamýšlet nad tím, čeho všeho by lidé mohli být schopni ( a ano, myslím, že by toto vážně vzniklo v tomto případě). Někdy jsem se bála, někdy smála a občas nezbývalo nic jiného než sedět před knihou a ani se nehnout. Jestli existuje ještě někdo, kdo přes zdejší hodnocení pochybuje nad přečtením, ať s tím okamžitě přestane a bere knihu do ruky!

26.03.2017 5 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Námět knihy a částečně i její děj samotný je dost podobný mnoha dalším knihám tohoto stylu. To mi ale upřímně nevadí. Čekejte příběh, který budete muset přečíst celý najednou, protože je výjimečně čtivý, ale určitě ne něco zvlášť nepředvídatelného. Je to taková příjemná jednoduchá jednohubka :) Pokud se vám líbí knihy tohoto žánru, určitě jí dejte šanci, protože mne opravdu potěšila a co nejdříve se vrhnu na další díl.

11.03.2017 4 z 5


Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

Tento svět mě vážně okouzlil. A nejen on. Také postavy v něm a příběh, který se odehrál. Kniha je napsána tak skvěle, že i když se zdánlivě nic neděje, jste najednou úplně mimo naši realitu, kdesi v Londýně. Čistých pět hvězdiček bez jakéhokoliv zaváhání :)

06.03.2017 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

U čtení jsem nedokázala předejít slzám. Věděla jsem, co bude následovat, přesto byla kniha plná překvapení. Jsem vděčná za to, že jsem konečně mohla poznat příběh, ze kterého jsou v ostatních knihách série jen útržky. Jsem z každé knihy od Maas neuvěřitelně nadšená a tahle není výjimkou.

15.02.2017 5 z 5


Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Čtení této knihy jsem si velice užila. Dokázala mi vytvořit pocit napětí, smutku, ale i způsobit hlasitý smích. Děj byl zajímavý, tajemný a místy mírně strašidelný (no, přiznám se, že jsem čekala něco děsivějšího). Ke konci knihy, který byl podle mě povedený, jsem se dostala možná až moc rychle. Kniha mě moc potěšila, určitě si ji přečtěte.

23.01.2017 4 z 5