jahex jahex komentáře u knih

☰ menu

Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Co číst, když máte volnou celou neděli, venku je krásných asi 30 stupňů (což je v dubnu přeci úplně normální) a vy se chcete opalovat na balkóně?
Letní gay romanci!!
Ani nevím proč, ale nějak jsem čtení téhle knížky odkládal a to ji mám v knihovně už docela dlouho. Ale asi jen čekala na správnou chvíli. Ta přišla dneska. A přesně tohle jsem na ten balkon potřeboval.
Moc milý a fajn příběh, kde hlavním hrdinům fandíte i když víte, jak to dopadne (nebo si to přejete?). Je to hodně čtivý, takže jedete jednu kapitolu za druhou a najednou zjistíte, že je konec. Mně stačilo 12 hodin a šlus. 0:)

07.04.2024 5 z 5


Přísně tajné Přísně tajné Elle Kennedy

Fakt mě gay romance baví. O to víc, když jsou postavy uvěřitelné a vy jim můžete fandit. Palec nahoru.

15.08.2023 4 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Jsem nadšen. Kdy bude další díl?? Nutně ho potřebuju.
Česká fantasy mě nikdy nelákala. Nevím proč. To, co jsem zkoušel přečíst, mě prostě nebavilo a tak jsem to vzdal. Naslouchač byl první, kterou jsem hltal a stejně tak Faja. Nasterea to pouze potvrdila. Za mě palec nahoru.

17.07.2023 5 z 5


Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Oproti předchozím dílům jsem se tolik nesmál. Nahlas asi dvakrát. Ale jako zakončení série dobrý.

04.07.2023 5 z 5


Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Nebylo to vůbec špatný. Začátek mě vyřídil. Pak mi trochu klesla potřeba číst, protože mně to přišlo dost zdlouhavý a nezáživný. A konec masakr. I když už díky názvu knihy víte, jak to skončí, tak jsem přesto potřeboval tu bednu kapesníků @Mikoláška
Tahle kniha mě ale donutila přemýšlet. Ne o tom, co bych dělal, kdybych věděl, že dneska zemřu, ale o smrti celkově. Jak to bude, až odejdu? Budu někomu chybět? A co naopak? Kdo bude chybět mně, když odejde. A ta myšlenka, že by mě navěky opustil partner (se kterým jsem jen 2 roky), mi zase vehnala slzy do očí. Moje rodina, mamka, sourozenci.. už zas bulim, takže končím.

14.05.2023 4 z 5


Co když jsme to my Co když jsme to my Becky Albertalli

Chtěl jsem love story. Dostal jsem love story. Nic hlubokomyslného, ale to jsem očekával. Takže za mě spokojenost.

03.05.2023 5 z 5


To jediné, co na světě zbývá To jediné, co na světě zbývá Erik J. Brown

Tak tohle mě oproti Šťastně až navěky? fakt bavilo. Postavy uvěřitelné, prostředí postapokalyptické Ameriky taky. I oči se mi párkrát zamlžily. Palec nahoru.

27.04.2023 5 z 5


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

No, jak bych to... Gay romance líznutá fantasy. Od začátku víme, jak to dopadne a kdybychom na to náhodou zapomněli, tak nám to autor-ka přípomíná na každý druhý stránce.
Pokud nechcete při čtení myslet, tak je to ideální knížka.

27.04.2023 2 z 5


Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Brisingr je skvělá kniha. I jako audiokniha s Martinem Stránským.

17.05.2021 5 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

Opět (už ani nevím po kolikáté) jsem se ponořil do příběhu Eragona a Safiry. Tentokrát jako audiokniha od Martina Stránského. A je to bomba. Na opilého Orika budu vzpomínat dlouho. :D

12.05.2021 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Už jsem to četl kdysi. Mám rád fantasy, takže jsem ani neváhal a hned se začetl a pak netrpělivě očekával další a další díly. Teď jsem si pořídil audioknihu v podání Martina Stránského do auta. A opět to žeru. Už to neposlouchám jen v autě, ale kdykoliv můžu a znovu prožívám všechna dobrodružství, které Eragon zažil, když nalezl modrý kámen v Dračích horách.

12.05.2021 5 z 5


Dopis pro krále Dopis pro krále Tonke Dragt

Stejně jako robin9739 jsem si našel knihu až na základě stejnojmenného seriálu na Netflixu. A dávám mu za pravdu. Seriál má s knihou společný jen název a základní děj - doručit králi dopis. Jinak je to úplně něco jiného. Seriál (spíš minisérie) není špatný, za mě ale kniha lepší.

02.01.2021 5 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Bylo fajn se zase vrátit po dlouhé době na Kostku. Mám tenhle druh humoru rád. Takže jsem se zase tlemil nahlas. Je to prostě super psycho. :D

08.11.2020 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Když nemáte co číst, tak nepohrdnete ničím. Ani českou fantasy, kterou moc nemusím. Ale u série Naslouchač jsem byl nadšený. Jediný problém byl, že když jsem dočetl Faju, tak jsem zase neměl co číst. :(

30.09.2020 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

V létě 2020 jsem nechal doma všechny knížky a odjel za rodinou. Špatný. To bylo špatný. Nezbývalo než jít do místní knihovny a něco si půjčit. Přiznám se česká fantasy mě moc nebere. Ještě se mi nedostala do rukou taková kniha, která by mě zaujala. Většinou jsem všechny odložil a některé pro jistotu ani neotevřel. Ale protože už jsem byl zoufalý, že nemám co číst (uuuuaaaaaaa), tak jsem dal Naslouchači šanci. A dobře jsem udělal. Pohltilo mě to okamžitě. Četl jsem pořád a pořád, plynule navázal na druhý díl a pak byl dost nas... naštvaný, když jsem zjistil, že třetí díl vychází až v lednu. Je to dobrý. Hodně dobrý!!!

30.09.2020 5 z 5


My My Elle Kennedy

Ze začátku jsem si říkal, že jsem neměl číst oba díly hned za sebou. Ale nakonec jsem si to užil. Už to nebylo jen o sexu, ale i o něčem jiným a, dejme tomu, "závažnějším" a to mi vyhovovalo.

14.04.2020 4 z 5


On On Elle Kennedy

Nebylo to špatný. Gay romance mám rád a rád je čtu. Tady mi akorát přišlo, že je zbytečně moc do detailu popisován sex. Chvilku jsem přemýšlel, jestli ještě pořád čtu gay romanci nebo už gay porno. :D Ale bavilo mě to a to je důležitý.

06.04.2020 4 z 5


Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Musím říct, že jsem měl ze začátku problém. Trvalo mi, než jsem najel na styl, kterým to je psaný. Ale pak jsem hltal každý slovo.
Je to krásný vhled do duše dospívajícího kluka, který hledá tajemství vesmíru (čti hledá sám sebe).
Ačkoliv je ta kniha vlastně velmi pozitivní, tak já z ní mám hlavně smutný pocit. Ale možná to bude tím, že každý máme v sobě své démony, které schováváme před ostatními a nejsme schopni o nich mluvit. A když už konečně najdeme někoho s kým můžeme, tak zůstává otázka, jestli se otevřeme. Jsem rád, že Arimu se to nakonec povedlo. Moc rád.

10.09.2019 5 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Opět mě to bavilo. A dělalo mi velké potíže nesmát se nahlas v hromadných dopravních prostředcích. Celá tetralogie je prostě boží.

29.08.2019 5 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Já ji fakt žeru.

29.08.2019 5 z 5