Iworri Iworri komentáře u knih

☰ menu

Co nesmíte vědět! Co nesmíte vědět! Michael Morris

Myslím, že ještě nikdy jsem žádné knize nedala plný počet bodů. Zřejmě proto, že žádná mě tak neoslovila. Knížka je poměrně šokující, i když ne až tak moc pro někoho, kdo má o této problematice trochu povědomí. Zároveň je poučná a osvícenecká. Mě rozhodně oslovila a pokud naplníme kolektivní vědomí, potom snad není lidstvo ztraceno..:)

15.01.2022 5 z 5


Malíř vzpomínek Malíř vzpomínek Gwendolyn Womack

Asi přestanu kupovat knížky se spoustou kladných recenzí. Vleklé, nezajímavé jak se může na první pohled zdát a téměř bez vývoje. Vzdala jsem to, ani nedocetla do konce, protože mě prostě přestalo zajímat, jestli nudné může být ještě nudnější.

30.01.2020 1 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

To se celkem moc nepovedlo.

23.06.2019 1 z 5


Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Tak touto se ne a ne prokousat... :/

12.11.2018


Zeď vzpomínek Zeď vzpomínek Anthony Doerr

Ani ponurý, ani depresivní. Nudný a bez břinku, bez šmrncu, říkejme tomu jakkoliv. Kladu si dokola otázku, ČÍM ? Čím to mělo zaujmout ? Něco jsem nepostřehla ? Co mi nedošlo ? A sakra PROČ ? Proč jsou upoutávky na knížku ve většině případů zajímavější a výstižnější než knížka samotná ? Jakkoliv měl první příběh potenciál, v žádné míře nebyl naplněn. Druhý příběh o oteklých vaječnících byl hřebíčkem do rakve a jakmile jsem viděla byť jen nadpis 3. kapitoly, knížku jsem okamžiku zavřela a jako na celek na ni rezignovala.

12.08.2018 odpad!


Rok přání Rok přání Noelle Oxenhandler

Pokud vezmu v potaz, že mi trvalo delší dobu, než jsem knížce přišla na chuť, musím uznat, že místy jsem se dobře bavila. Je to taková kontra knížka .. Co je na jedné straně výstižně popsané, na druhé straně je jiná věc hrozně obšírně rozvedená, hrdinka skutečně zkoumá kdeco a dělá to poctivě ze všech úhlů pohledu. Až mě to bohužel nutilo pasáže celkem rozsáhle přeskakovat. Určitě by byla chytlavější, kdyby z jejího obsahu min. čtvrtku ubrali a přidali na intenzitě. Takhle je to bohužel jen průměrné a zdlouhavé čtení.

07.03.2017 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Přestože jsem si prvně říkala, že dopředu tuším, jak knížka dopadne, stejně jsem se rozbulela :D Autorka je opravdu mistryní v popisování situací, ať už jsou to chvíle radosti či zármutku. Čtenáře dokáže upoutat a uceleně bez kliček popisuje každý příběh.

30.12.2015 4 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Kdybych jen kdy tušila, že romantické knížky jsou takové terno, tak u nich začnu rovnou a nebudu je odkládat na důchod. :) Děj knížky a celkové zpracovaní mě velice mile překvapilo a s klidným srdcem můžu říct, že hezčí knížku jsem ještě nečetla. Jednou jsem se nadechla a vydechla až u poslední strany. Četlo se to samo. Teď budu vyčkávat, který odvážlivec se pustí do filmového zpracování :)

09.12.2015 5 z 5


Jako led Jako led J. Lynn (p)

Páteční oddechovka, která v sobotu ztratila potenciál ..

23.03.2015 1 z 5


V ringu V ringu Katy Evans

Zavřeno, nepřečteno. Tak mě napadá a říkám si - jak bych asi musela klesnout s vkusem, kdyby mi tohle stačilo a mohla bych s klidnou duší říct, že se mi to líbilo ?! Tohle prostě ne. Jednotvárné, Remy toho taky moc nenamluvil, co si budeme vykládat, a tak namísto toho, abych dál hltala stránku po stránce a netrpělivě "vyhlížela", v co se nám náš drahý Remy vyklube, radši jsem s tím švihla do šuplíku.

29.09.2014 2 z 5


Ledař: Zpověď nájemného vraha Ledař: Zpověď nájemného vraha Philip Carlo

Po přečtení si kladu jednu jedinou otázkou : Je vůbec možný, aby jeden člověk toho za svůj jeden život stihl tolik ?? Ponechme stranou úvahy, zda pozitivního či negativního :)

29.09.2014 4 z 5


Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Bastard byl nezapomenutelný. Na Hráče bych nejraději zapomněla. To bylo tak divné, že ani nevím, jak to správně slovy vyjádřit. Naštěstí tady nemůžu nikoho děsit svojí fotkou poté, co jsem knížku dočetla. Z toho pohledu byste nemuseli usnout :D :D Tak tedy ve zkratce - sexu požehnaně, ale co ty "hlubokomyslné" úvahy a možnosti a budování budoucího vztahu ? Možná už jsem vyšla ze cviku, ale neuvažují takhle 20. letí mlaďoši ? Možná ne. To mě děsí :D :D Závěrem prostě podotknu, že to bylo slabé jako heřmánkový čaj na zadek ..

11.09.2014 2 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Byla jsem překvapená tím, jak mě knížka nebavila. No vážně - být poloviční, bavila by mě o to víc. Zbytečně moc táhlé čtení o ničem. Beztak bylo jasné, jak knížka dopadne. Rozhodně jsem se u ní nepobavila, a rozhodně mě nezaujala ani ničím jiným mimo toho, že byla sakra tak tlustá a nezáživná. V zápalu rezervací jsem si rovnou rezervovala i druhý díl a od té doby mi leží v šuplíku. Školní průšvihář a největší proutník a holka ve svetru - vážně ?? Povaha ani jednoho z hrdinů mi nebyla sympatická.

08.08.2014 2 z 5


Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Ale to bylo velice příjemné počteníčko :) U některých pasáží jsem se i dost nasmála a na relaxační počteníčko na dovolené rozhodně knížka posloužila své účelu. Avery mi kupodivu nebyla vůbec přes její plachost nesympatická a charakter Camerona se mi hned zalíbil. Jednoduše sympoš se smyslem pro humor. Tahle dvojka se mi spolu prostě líbila :)

08.08.2014 4 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Přemýšlím, jak napsat, že jsem byla knížkou uchvácená, abych nevypadala jako naprostý nelida a úchyl :D Každopádně knížku s podobnou tématikou jsem četla vůbec poprvé, a přestože opravdu některé pasáže mi přišli nechutné, tak jsem realista a jsem si jistá, že v televizi ve 14:00 hodin odpoledne uvidím mnohdy kriminálky ještě horší. Takže s oplzlostmi bych to zase tak nepřeháněla .. Podobné rozluštění příběhu jsem očekávala, ale stejně jsem na jisté pasáže zírala s otevřenou pusou, jako bych právě objevila Ameriku. Výborně autor pojal i soukromý život každé z hlavních hrdinek. Jsem hrozně zvědavá na pokračování, protože příběh zůstal otevřený a nechal tím ohromný prostor pro fantazii a teď nevím, jak s ní naložit, budu se muset nechat překvapit :)

08.08.2014 4 z 5


Žena černé magie Žena černé magie Justin Gustainis

Nápad asi dobrý. Přestože mě kniha vůbec nezaujala a nebavila.

04.06.2014 2 z 5


Zotročená - V pasti obchodníků s bílým masem Zotročená - V pasti obchodníků s bílým masem Sarah Forsyth

Seděla jsem až jsem ji přečetla. Dech beroucí, srdceryvné, kruté. Knížku s touto tématikou jsem četla vůbec poprvé a dokonale mě odrovnala. Až si říkám - jak je pro Boha - vůbec možné, aby jeden jediný člověk za svůj krátký život tak trpěl a tolik si toho prožil ? Nad slunce jasné bylo, že po zneužívání vlastním otcem si do života Sarah odnese velkou psychickou újmu. Avšak jedna věc je období dětství a věc druhá je to, co se vám ustavičně děje v dospělosti. Upřímně vůbec nechápu, že člověk má tak pevnou vůli přežít. A co chápu ještě míň je to, kde - krucinál - přišla k téhle knížce moje mamka v důchodovém věku ?? :D

28.05.2014 5 z 5


Hra lží Hra lží Sara Shepard

Jakmile jsem se do knížky začetla a zjistila, že je vyprávěná z pohledu Sutton, nadchlo mě to. Následně, když jsem zašla za půlku a uvědomila si, že se za celou dobu neodehrálo nic zásadního, co by mě udrželo ve střehu - knížku jsem odložila. Jednotvárné, směr nenabírající loudavé tempo mě dokonale odradilo. Dokonce ani to minimum "napínavých" pohledů do historie mě nepřimělo si to rozmyslet. Jsem velký fanda Lhářek, avšak těch seriálových. S touto verzí se tak událo obdobně. Seriál je naopak skvělý ! :)

28.05.2014 1 z 5


Milenec snů Milenec snů Sherrilyn Kenyon

Kdo by si mohl jenom představit, že mě to tak chytne a bude mě to bavit ? Já rozhodně ne :D Knížku s podobnou božskou tématikou jsem četla úplně poprvé a i když mi to přišlo chvílemi jako vystřižené ze seriálu Herkules, opravdu se to četlo výborně. Žádný z hrdinů se zbytečně v ničem dlouhosáhle nenimral a celé to bylo svižné, odlehčené, nenáročné, vtipné a velice fajn :)

13.05.2014 4 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Jednoznačně NEJ knížka, kterou jsem za poslední dobu četla. Nejtrapnější, nejnudnější a nejméně vtipná. Čímž mě zaráží, jak mohla vyhrát 2. místo nejvtipnější knihy ? Román pro ženy na mě působil v tomto ohledu spíš jako román pro "náctileté", které slangově pojmenovávají všechno, co jim přijde do cesty. Tím mám na mysli slovo "óčko", které jsem nemohla vystát od 3. strany. Caroline za mě je trapná hysterka, která neví, co chce a udivuje mě, že Simon, který, musím uznat, že nebyl tak nesympatický, mě udivovalo, že s ní vůbec marní čas. Jak jsem se na knížku těšila, tak jsem ji i rychle vrátila.

22.04.2014 1 z 5