Ivy Ivy komentáře u knih

☰ menu

Ukryté city Ukryté city Diana Palmer

První jsem četla 2. příbeh a pak až první. Oba příběhy byly úplně totožné, proto musím hodnotit o dost hůř. Hlavní hrdinka, když přišlo na jejího vyvoleného byla ufnukana, nesebevedomova (az to uveritelny nebylo) a furt omylala jedno a to samé. Příběh na odreagování ano, ale ne v kratším intervalu po přečtení něčeho jiného od stejné spisovatelky - zvláště když české vydání je dva v jednom tak to prostě svádí k tomu, ze jeden nebo druhy příběh (v závislosti na tom do kterého se pustite jako první) bude prostě nic moc.
3*

22.03.2016 3 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Tuhle knihu jse prostě potřebovala. Po dlouhé době jsem u čtení vydržela 6 hodin v kuse, nevnímala jsem okolní svět, jednoduše se bavila.
Jediným zklamaním je, že druhý díl není o Hanně a Garrettovi, protože ty dva jsou kouzelní a horkotěžko se mi s nimi loučí (i když je pravda, že si moc nedokážu představit o čem by to bylo).

15.03.2016 5 z 5


Bouřlivák Bouřlivák Samantha Towle

Pamatuji si, že z knihy Trable od stejně spisovatelky jsem měla stejne divný dojem. Líbilo se mi to, ne že ne, jaké každá romantika, ale je tam to něco, co mi jaksi nesedí. I tak si druhy díl přečtu.
3.65 *

30.01.2016 4 z 5


Priznanie tohto muža Priznanie tohto muža Jodi Ellen Malpas

Nejlepší díl série. Ava a Jesse byly tentokrát k zulibani. K tomu trochu záhady a napětí a hned to mělo jiný spád než předchozí díly. Navíc konečně odhalení ohledně Jesseho minulosti... a tak mi konečně seplo, proč se v předchozích dílech událo všechno tak jak se událo. A možná i trochu přehodnocuji svoje recenze na předešlé dva díly.
Tahle kniha si zaslouží bez konkurenčních 5* a jedno aaaach nad Jessem :).

30.01.2016 5 z 5


Pod týmto mužom Pod týmto mužom Jodi Ellen Malpas

OK, pamatuju si na dojem který ve me zanechal první díl. I když je to, dávno co jsem ho četla tak silnou averzi no... na tu se nezapomíná, proto když chci hodnotit tenhle díl musím říct, ze byl o mnoho lepší. Stále si myslím , že by Ava i Jesse měly začít navštěvovat psychiatra a brát pravidelně nějakou medikaci. Ale byly společně tak nějak kouzelne šílení a v některých částech knihy jednoznačně na zabití, ze se mi z nich chtělo proskocit zdí. Ale do téhle knihy jsem se pustila hlavně proto, ze jsem mela náladu na pořádnou romantiku, kterou jsem i dostala. Navíc už jsem se konečně dozvěděli kolik Jessemu let a ted už mužů umřít v poklidu a šťastná.

30.01.2016 4 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Mám takový pocit, ze se za celých šest set stránek nic nevyřešilo. Na začátku teto knihy byly od sebe, na konci tenhle knihy spolu nejsou zas tak úplně. A je mi jasný co mě čeká v dalším díle - zas a znova k sobě a od sebe a pro jistotu třikrát do kolečka. Navíc ten důvod proč se rozešli když se konečně daly dohromady mi přišel opravdu stupidní. Všechno to, co se mi vyloženě nelíbilo se ale odehrálo az okolo 400. stránky a tak musím říct, že tři čtvrtě knihy se mi četlo velice hezky.
3,75*

30.01.2016 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Tessa by měla mít aspoň trochu úcty sama k sobě. Takový věci, co si nechala líbit... panebože!
Z Hardina mi bylo občas na zvracení. Nechápu jak se někdo takhle dokáže chovat k někomu, koho miluje. Snad jen malou část knihy, to byl hrdina romantické knihy, který se dal jakžtakž unést a pochopit.
Druhou knihy v pořadí si asi přečtu, abych věděla jak to bude dál. Hlavně mě zajímá, jak se vrátí k sobě, protože po tomhle si nedokážu představit za jakých okolností by bylo přijatelné aby ho Tessa vzala na milost.
3,3*

18.11.2015 3 z 5


Hledání vytouženého dne Hledání vytouženého dne Jennifer Probst

Romantika jak má být. Od této spisovatelky jsem četla jen první díl Manželské smlouvy (kterou jsem naprosto milovala) a tak si mlhavě vzpomínám na jisté společné rysy, kterých se spisovatelka rozhodla držet a udělala jen dobře - dokonce mě to přivedlo na myšlenku, že bych si měla napsat taky svůj seznam požadovaných vlastností (joo, prober se, je to jen knížka -.-" :D).
Nejlepší postava knihy - jak jinak než pes :D.
5*

11.11.2015 5 z 5


Adamův pád Adamův pád Sandra Brown

Opravdu jednoduchá oddechovka. Ničím nepřekvapila avšak přesně sedla náladě a tomu, co jsem si přečíst chtěla.
3,75*

25.10.2015 4 z 5


Umět milovat Umět milovat Katie Cotugno

Mám neuvěřitelně ráda knihy o dětské lásce. Co si budeme namlouvat mám ráda jakékoliv knihy o lásce, natož pak ty dobré, jako je tahle.
5*

25.10.2015 5 z 5


Nepoučitelná Nepoučitelná Leah Raeder

Kniha je naprosto kouzelná - od začátku přes každé písmenko až do konce.
Spisovatelka se mi naprosto trefila do noty.
A pochválit musím (pro jednou) i českou obálku.
5*

20.10.2015 5 z 5


Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Knihu jsem začala číst s velkým očekáváním, které sice naplněno nebylo, sem tam mi něco nesedělo, ale přesto to byla úžasná kniha.
Archera si prostě nejde nezamilovat. Příběh je krásný čtivý, dotkne se na správné místě.
4,99* :)

17.10.2015 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Ze začátku bylo težké se naladit na intelektuální vlnu vypravěče.
Častokrát jsem četla knihu na cestách, a jak už to u knih od J. Greena bývá, musela jsem se trochu kontrolovat, abych se nesmála nahlas a udržela svoje emoce jen při přihlouplém úšklebku pobavení.
Hodně mě bavily poznámky po čarou (konečně někdo, kdo se jich nebojí).
S Colinem bych se v reálném životě velice ráda setkala, vést konverzaci s někým takovým by stálo určitě za to. Takže... je tu někdo, kdo je ne-génius ale zázračné dítě, mluví 6 (pamatuji si to dobře?) jazyky a přečte průměrně 400 stran za den?
*pětvysmátýchhvězdiček:)* 5

15.10.2015 5 z 5


Nečekané setkání Nečekané setkání Gail McHugh

Hned od začátku mi bylo jasné, že spisovatelka vsadila na jistotu.
Super-sexy milionář - ano, krásná-super-kost kvůli které by se kluci pobili - ano, idiot s kterým ta super-kost chodí - ano, podvádí jí - ano, je debil - ano, přejete si už od začátku aby se konečně rozešli - ano...
Rozejdou se? Hahaha - ano, na poslední stránce, jak jinak samozřejmě.
Cítím mírné zklamání, zvláště, když jsem si knihu koupila a teď jí budu mít doma, ale tuším, že v dalších dílech to spisovatelka teprve pořádně rozjede.
Mírně lepší 4* :)

07.10.2015 4 z 5


Rubínový kruh Rubínový kruh Richelle Mead

Bylo to hezké zakončení.
SPOJLER,
Ale stejně... u mě bude tahle série bude vždycky až v závěsu za VA. Pokaždé, když se v knize vyskytly Rose a Dimitrij mi tak trochu poskočilo srdce a brala bych pokračování, kde budou mít svatbu a děti a domek s bílým plotem (protože je nespravedlivý, že Sydney a Adrian to všechno měly... :D).

04.06.2015 5 z 5


Panna Panna Radhika Sanghani

Kniha obsahuje téměř všechny trapasy, co si představím, že se mohou stát populaci holek od puberty do 21 let. Což bylo místy neuvěřitelný, trapný ale taky zatraceně k popukání.

Bez ohledu na to zda máte ty nejhorší časy puberty a přechodu do dospělosti ještě před sebou nebo na ně jen s červenými tvářemi a protáčením očí vzpomínáte určitě se v knize najdete. Minimálně jednou mě to donutilo si oddechnout a setřit z čela pomyslný pot s pomyšlením na to, že v tom (velké ufffff....) nejsem sama.

Rozhodně připisuju body za odvážnost se kterou se spisovatelka pouštěla do popisování i těch sebetrapnějších chvíly na které normální člověk chce jen zapomenout.

Jsem ráda, že hlavní hrdinka Ellie rozhodně patřila do mojí věkové kategorie a facebookové generace, protože ano kniha by se dala přirovnat k Bridget Jonessové, ale tohle je rozhodně přijatelnější a aktuálnější pro někoho komu bohužel táhne na dvacet jako mě.

Rozhodně bych si přečetla pokračování, protože vtipných a odvážných knih jako je tahle se mi pod ruku dostalo pomálu.

05.04.2015 5 z 5


Na útěku Na útěku Rachel Ward

Příběh je to strašně ponurý a smutný. Celou dobu jsem doufala, že se Jem o Pavoukově smrti mýlí... ale bohužel. Závěr knihy byl zajímavý, a rozhodně dokázal vzbudit mojí zvědavost... takže si další díl přečíst musím :)...

01.04.2015 5 z 5


Delirium Delirium Lauren Oliver

V průběhu čtení jsem si říkala, že je to až moc zdlouhavé, ale naprosto detailně vám to popíše antiutopický svět, z kterého opravdu mrazí v zádech. Byla jsem téměř rozhodnutá, že si další díl nepřečtu, nebo přečtu až za hodně dlouho... ale... ten konec? Už jen proto abych se dozvěděla jak to bude dál si pokračování musím přečíst... zvláště pak proto, že si musím potvrdit, že anotace na druhý díl je určitě špatná a Alex neumře! (že ne prosíííím)

01.04.2015 5 z 5


Princ Princ Sylvain Reynard

Tak jako mi celá Gabrielova trologie učarovala, tak tohle dílko mi k srdci nepřilnulo ale vůbec. Kdyby se tam místy neobjevily Gabriel a Julie a nemělo to jen okolo sto stránek, zřejmě bych to ani nedočetla, protože mě ta kniha nevtáhla do děje a postava Prince mě rozhodně nezaujala.
Ze zvědavosti si ale asi další díl přečtu (nebo se o to aspoň pokusím).

01.04.2015 3 z 5


Zaslíbení Zaslíbení Alexandra Adornetto

Musím říct, že celá série je něco opravdu originálního. Jistě, je spousta knih o andělech, ale ne o takových jako jsou v této série. Ze začátku mi přišlo, že zapojit do toho všeho Boha není zas tak zdařilé, ale ke konci jsem musela změnit názor a zdá se, že přesto tohle dělá knihu tak výjmečnou.
Poslední díl, byl napínavý a hlavně místy smutný. Trošičku mě štvalo jak tam muselo umřít a trpět tolik lidí pro lásku dvou jiných, ale je pravda že i Xavier a Beth si v sérii lecčím prošly a jsem jedině ráda, že to spisovatelka neměla nutkání protahovat a ukončila příběh (a co je hlavní) štastně. Trochu mi nakonec chybělo shledání Gabriela, Ivy a Beth.
Stejně jako dvě knihy předtím i teď je Gabriel můj nejoblíbenější archanděl a je jen škoda, že se v příběhu neobjevuje zásadněji a víc, příběh o něm by mě taky rozhodně zajímal.

01.04.2015 5 z 5