Ivča39 Ivča39 komentáře u knih

☰ menu

Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Číst tuto knihu byl zážitek a jediný negativní dopad, že podobnou budu dlouho hledat....

29.11.2023


Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

OK, je to jen příběh a čte se to hezky, většině žen tečou slzy. Mně se líbil vztah mladých, ale umírání na rakovinu takhle jednoduché není, většinou pro ty co zde zůstávají... Odchod Wrena však byl pouze pro příběh a proto byl rychlý a povrchní a to se mi nelíbilo. Mrzí mě že autorka něco takového zvolila, jiné její knihy se mi moc líbí, zachovám jí přízeň, ale už nic podobného nechci číst....

16.11.2023 1 z 5


Chlap snů Chlap snů Kim Jones

I když námět xkrát už použitý, bylo to originálně podané - ještě nikdy jsem se při popisu erotických scén tak nenasmála, přemýšlím jestli z toho měla autorka velkou prču když to psala. Pro mě to bylo příjemné překvapení a velký relax, byla bych ráda, kdybych v budoucnu natrefila na něco v podobném stylu..

29.08.2021 5 z 5


Z kopce do kopce Z kopce do kopce Kateřina Dubská

Kniha byla příjemná, plná lásky ke zvířatům i k vesnickému životu. Jen to pro mě bylo trochu scifi a neuvěřitelné. To tam opravdu všichni podnikají doma a nemusí nikam dojíždět do zaměstnání? Tenhle idylický popis mi docela vadil. Znám zabijačky 3x do roka, chov koz, slepic, králíků, ovcí, býků a jalovic i krůt i kachen, žádný ústřední topení, včely teda chybí. Vím jak to bylo těžký a tohle už nikdy nechci.

05.12.2019


Ochránce Ochránce Jodi Ellen Malpas

Bohužel jsem knihu musela odložit i když to nedělám tak často. Byl to omyl, v recenzi někdo psal že sexu tam moc není a já tomu uvěřila a čekala jsem spíš příběh, napětí i romantiku - ale trochu jinak než zde. Byla to první kniha od autorky a jak to vypadá z popisu i poslední...

03.12.2019


Další dveře Další dveře Blake Pierce

Bohužel jsem nedočetla. Bylo to sice napínavé, ale ten překlad kdy spousty vět začínaly slovy no- mě neskutečně vytáčely a kazily mi čtení. Proto jsem to vzdala...

03.12.2019


Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Ptáci v trní. Zřejmě jediná kniha, kterou jsem xkrát přečetla. Pokaždé je to pro mě úžasná kniha, tolik lásky a přesto nad tím vítězí možnost moci. Jak moc bych si při čtení přála, aby tenhle příběh byl šťastný. Ale snad právě proto, že zde je tolik smutku, zůstává tato kniha ve mně navždy...

12.09.2019


Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Úžasná kniha. A já jsem teď trochu nešťastná, neboť vím, že něco v podobném stylu jen těžko najdu. Silný příběh (historická fakta) a těžké časy, to vše popisované s elegantním závanem humoru od bratří Hadrbolcových. Když si na konci přečtu názvy kapitol, je to popis období víc než sto let. Nemyslím si však, že je kniha smutná, možná je to tím podáním obou bratrů.Ve vyprávění mé maminky a babičky, kdy byly donuceny vstoupit do JZD a popisu tehdejších časů bohužel podobný humor chyběl...

01.07.2019


Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Nemám ráda výraz prokrastinace, u mě je to odkládání nepříjemných věcí. Knihu jsem nečetla a ani nemíním číst, u mě to není složitá věc, čím déle věc odkládám, tím déle na ni myslím a zatěžuje mě, je lepší odhodlat se a skočit a vyřešit to a i kdyby to nedopadlo dobře, není to horší než to co do nekonečna odkládám, vydržím to max 48 hodin.

16.05.2019


Nekonečná láska Nekonečná láska Scott Spencer

Vydržela jsem 37 stránek, bohužel pro mě ztráta času.

30.04.2019


Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

V knize jsem našla dětství mé, mojí maminky které znám z vyprávění i život mé babičky když se vdala, je napsaná tak jako by autorka poznala na vlastní kůži, ráda bych věděla co je na základě historických pramenů a pravdivosti a co pouze fikce, pokud někdo víte jak ji kontaktovat, prosím poraďte. Je to velmi dobře popsané, každodenní dřina, časté potkávání ale i pomoc od sourozenců a příbuzných. Ten kdo alespoň něco z toho nepoznal na vlastní kůži jen těžko může negativně hodnotit. S komentářem od Nelly se však částečně ztotožňuji, ale pouze jen částečně - časové úseky jsou zde ne moc jasné a ten konec mě také příliš neoslovil nebo jsem ho nepochopila, k těm předešlým životům obrat o 180 stupňů a skoro výsměch, třeba to byl záměr, doufám že já toto nezažiju...Zato příběh byl pro mě pro mě zajímavý víc než dost a bez plochých postav - zřejmě díky osobnímu zainteresování. :-) prosím prosím pište dále takto dobré knihy.

28.02.2019


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Byla to první kniha od Kinga, co jsem četla a i když to bylo poměrně drsné, něco mě hnalo číst dál a dál až do konce. Souhlasím s tím, že tento autor je tak ceněn.
Jen zřejmě nebudu schopná nějakou dobu od něj číst něco dalšího - pro mě je tak nějak těžké číst o tom, jak myslí a plánuje své činy vrah, který je zde vylíčen chvílemi jako nenormální osoba a chvílemi tak, že je mi ho svým způsobem líto. Nemám na další podobné knihy odvahu.

15.01.2019


Není cesty zpět Není cesty zpět Tim Weaver

Pro mě hodně napínavá kniha, líbila se mi, jen ke konci se mi zdála až moc překombinovaná a ponurá..

06.11.2017


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Vadilo mi to neustálé střídání vyprávějících postav, ztrácela jsem se v ději a bylo občas složité porozumět...

01.11.2017


Pomsta Pomsta Sandra Brown

Pro mě napínavá a moc příjemná kniha.

24.10.2017


Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Líbil se mi tento způsob psaní. Na jedné straně bohatý znuděný muž, který jedná s ženami s despektem a hrubě a na straně druhé jaho závislost na jedné ženě. To vše podáno trochu vulgárně, ale vtipně.

24.10.2017


Vánoce v Paříži Vánoce v Paříži Mandy Baggot

Příjemné pohlazení, bez zvratů, smutných míst či napínavého děje. Kniha se trefila do mé nálady, ale uznávám, že většinou čekáme trošku akce a napětí..

24.10.2017


Vendeta Vendeta Catherine Doyle

Mně se to líbilo, možná trošku naivní, zřejmě moderní červená knihovna. I když mám raději červenou knihovnu bez vražd a zabíjení.

24.10.2017


Luční kvítí Luční kvítí Kimberley Freeman

Velmi příjemná kniha, příběh s prolínáním minulosti, tajemství, kéž by takových bylo více....

04.05.2016 3 z 5


Nečekané dědictví Nečekané dědictví Barbara Cartland

Nebylo to špatné ale ani super, byl tu příběh, romantika, nebezpečí, ale i předvídatelný konec,
příjemná oddychovka...

04.05.2016 3 z 5