ivana02 ivana02 komentáře u knih

☰ menu

Karlíček a vosy Karlíček a vosy Noemi Cupalová

Pokud bych to četla jako dítě, měla bych z příběhu noční můry...

24.03.2022


Vánoce po francouzsku Vánoce po francouzsku Fiona Valpy

Vánoční atmosféru zde nehledejte, kdo se chce před Vánoci uklidnit, knihu nedoporučuji. Smutné až depresivní čtení. Ano, je to o nových začátcích, ale jako předvánoční kniha určitě ne.

18.12.2020 3 z 5


S babou v zádech S babou v zádech Alena Kučerová

Stejně jako dva předešlé díly, i tento je skvělý! Vtipné a milé povídání pro všechny pejskaře. Některé příhody jsem znala z fb, který Bloncka má. S chutí jsem ji přečetla znovu.

27.11.2020 5 z 5


Egon: Děsná psina Egon: Děsná psina Petra Baďurová

Egonka jsem sledovala na FB. Ještě dnes si vzpomínám, jak jsem jednou ráno u kávy četla příspěvek a mě pomalu docházelo, že vlastně bude poslední, protože Egonek umřel. Obrečela jsem to. Tenkrát i dnes.
Milé a vtipné povídání psa Egona, nádherné fotky. Kniha mi přišla smutnější, protože vás provází starší pejsek, který je už hodně nemocný a vzpomíná na léta, kdy byl fit a prožíval nejrůznější vtipné příhody. Celou knihou se trošku táhne nitka smutku, alespoň já to tak cítila. Kniha je nádherná, určitě ji doporučuji nejen si přečíst, ale i koupit, právě kvůli těm krásným fotkám.

01.07.2020 5 z 5


Násobky sedmi Násobky sedmi Holly Goldberg Sloan

Zvláštní příběh - a ty mám ráda. Smutný, místy vtipný, citlivý. Hlavní hrdinka je výjimečná, až geniální holčička. Proč ne, ale trošku mi vadilo, že byla geniální ve všech oborech, což už je neuvěřitelné. Ale za tu nesmírnou pozitivitu, kterou zde najdete, jsem ani za toto jediné mínus žádnou hvězdičku nestrhla.

01.07.2020 5 z 5


Infernum: Každé zlo má svou příčinu Infernum: Každé zlo má svou příčinu Mark Maria Kraft

Na knihu jsem se těšila, děj se odehrává v Praze a autor je švýcarské národnosti. Takovou slátaninu jsem snad ještě nečetla. Přiznám se, že druhou polovinu knihy jsem jenom prolítla. Autor do ní splácal vše - hodně nechutné vraždy, všude samý incest, porno a hlavní hrdinka - policistka, je totální blbka. To, že je promiskuitní, bych jí odpustila, ale že ani neví, co je IP adresa...
Nečíst. Jednu hvězdičku jsem dala za to, že se příběh odehrává v Praze.

01.07.2020 1 z 5


Živý mrtvý a další policejní povídky Živý mrtvý a další policejní povídky Martin Goffa

Tentokrát povídková kniha, s trochou humoru. Stejně dobrá jako předchozí knihy. Už se těším na další.

01.07.2020 5 z 5


Spiknutí Spiknutí Nicolas Beuglet

Příběh ve stylu Dana Browna, tudíž se mi líbil. Detektivní příběh, tajemství z minulosti, jak to vlastně bylo s bohyněmi - ženami. Ten konec! Dost jsem ho prožívala a trnula, jak to dopadne. Napínavá kniha, která mě nutila číst dál a dál.

01.07.2020 5 z 5


Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Olga Minaříková

Autorka popisuje příběhy s psími svěřenci, které měla v dočasné péči. Krásné a milé příběhy, kniha by mohla být klidně delší. Jednotlivé kapitolky o pejscích jsou prokládány texty o útulcích a adopcích. Kniha nutná pro všechny milovníky pejsků.

01.07.2020 5 z 5


Komu hlava sejde Komu hlava sejde Jari Järvelä

Patřím ke čtenářům "googličům". Hned jsem si musela o cestě GR 20 načíst informace. To mám v knihách ráda, když popisují něco skutečného, leč pro mne neznámého.
Boj o přežití, moje téma. Každý den na túře jeden člověk zemře. Proč a kdo to dělá? Zajímavě popsaná příroda a trasa.
Konečné vysvětlení mě moc neuspokojilo, ale k mé spokojenosti stačil napínavý popis cesty.

01.07.2020 5 z 5


Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Vynikající detektivka. Správně zamotaná, napínavá, akční. Zajímavé propojení případu a soukromého života policistky. Většinou mi to totiž vadí, ale to krásně sedělo. Čtivě napsané, určitě si od autora ještě přečtu další knihy.

01.07.2020 5 z 5


Utajená sestra Utajená sestra Diane Chamberlain

Vynikající román pro ženy. Žádná červená knihovna, ale pátrání v minulosti. Rodinné tajemství, o kterém děti neměly tušení. Až po smrti otce, vlastně při likvidaci pozůstalosti, hlavní hrdinka začne rozplétat rodinnou minulost.

01.07.2020 5 z 5


Muž s unavenýma očima Muž s unavenýma očima Martin Goffa

Pro mne objev měsíce - český autor detektivek, Martin Goffa (pseudonym). Bývalý policista, který bydlel na Smíchově a ve svých knížkách se o něm často zmiňuje. Mám ráda příběhy, které se odehrávají v místech, která znám. Autor popisuje nejen Prahu, ale i výše zmíněný Smíchov, kde jsem pečená vařená. Toto je první díl ze série, tento měsíc jsem zvládla i další.

01.07.2020 5 z 5


Sousedky Sousedky Cass Green (p)

Vynikající, psychologická detektivka, spíše pro ženy. Dvě ženy, mrtvý muž a pokus zbavit se jeho těla. Vyšinutá sousedka se chce za každou cenu kamarádit a rádoby pomáhá. Na Databázi knih má kupodivu pouze průměrné hodnocení, mně se četla jedním dechem.

01.07.2020 5 z 5


Deník Dory Grayové Deník Dory Grayové Naďa Reviláková

Krásná kniha, která mi trošku připomínala Hanin kufřík.

02.06.2020 5 z 5


Podsvětí Podsvětí Michal Šefara

Napínavý příběh z pražského metra, podobnou jsem snad ještě nečetla. Ráda čtu příběhy, které se odehrávají v místech, která znám a Praha vede. Celé čtení jsem si tak představovala vzpomínané stanice metra, bezdomovce na Smícháči, Hlavní nádraží... Za mne naprostá spokojenost a zároveň i milé překvapení.

02.06.2020 5 z 5


Smrt má oči mojí dcery Smrt má oči mojí dcery Jessica Treadway

Výborný psychologický román. Jediné co bych mu vytkla, je to, že název prozrazuje vše. Je to škoda, čtenář je tak ošizen o další dávku překvapení, jak to vlastně je.

02.06.2020 4 z 5


Pravidla péče o dřevěné podlahy Pravidla péče o dřevěné podlahy Will Wiles

Zvláštní kniha, která nebude pro každého. Je trošku absurdní, ale to já mám ráda. Zajímavá a originální, pro milovníky neotřelého čtiva.

02.06.2020 4 z 5


Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Eric de Kermel

Opět se potvrdilo, že čím delší je anotace, tím je kniha horší. Tahle byla tak jednoduchá, až to bolelo. Možná pro náctileté slečny by to nebylo špatné čtení, ale za mne ne. Dvě hvězdičky za hezkou obálku a to, že se děj odehrává v knihkupectví. Nedočteno.

02.06.2020 2 z 5


Akta X - Pravda je někde tam venku Akta X - Pravda je někde tam venku Jonathan Maberry

Kolegyně mi půjčila další díl Akta X. Mohu napsat to, co posledně - skvělé povídky pro všechny fanoušky seriálu. Ani nevím, která kniha vyšla dřív, ale obě mají stejnou úroveň, nemohu říct, že by některá byla lepší. Prostě UFO :-)

02.06.2020 5 z 5