IVANA0123
Krásné ilustrace a milý humorný příběh. Tak trochu vychytralý králík a hodná milá medvědice. Moc podařené. 4,8*
(4/26)
Pan Březina je můj oblíbený spisovatel. Po přečtení několika komentářů jsem měla trochu obavy, jestli mě kniha bude bavit, ale musím říct, že se mi líbila. Děj se nerozbíhá rychle, to je pravda a popisy vesnice a života v ní i Milanovo shánění materiálů není zrovna nejnapínavější, ale v této seznamovací části - za mě, ani nic urychlit nešlo. Navozuje magickou a spirituální atmosféru, aby ji ve druhé polovině vystřídalo úplně jiné tempo a příběh nabral na dramatičnosti. Za mně v podstatě není co vytknout. Otázkou je, jak vypadá první vydání, já četla až druhé a u něj sám autor uvádí, že je příběh upravený a promazaný... Každopádně toto druhé je podařené. 4,5*
(3-4/26
Převážně humorná oddechovka vyprávěná pohledem Ariho, který provází a hlídá svého introvertního páníčka v dnešním zrychleném světě. Vtipné i vážnější příhody jsou milým pohlazením, které potřebují i všichni pejsci, aby byli šťastní. Milovníky psů jistě kniha potěší 4,5*.
(3/26)
Tato nenápadná detektivka ze začátku minulého století je podle mě nezaslouženě opomíjená. Námět knihy z doby, kdy policisté teprve začínali využívat moderní vymoženosti, byl originální. Do půlky se kniha pomalu rozjíždí, abyste ji od půlky už nedali z ruky. A i když vlastně viníky i zápletku znáte a odkrýváte už během čtení, nic to na napínavosti neubírá. Za mě 4,5* a doporučuji k přečtení.
(3/26)
(SPOILER) Predátor a oběť. Slabý jedinec, kterého je lehké ulovit. Tak na mě kniha působí. Psychické násilí se zdá být méně závažné než to fyzické, ale modřiny se dají ukázat... A tak říct si o pomoc, může být v tomto případě mnohem těžší. Kniha je napsaná velmi dobře, přesto nebylo lehké dočíst. 4,5*
(3/26)
Nová série a s ní nový oblíbený autor. Anotace nelhala a já jsem si vychutnala opravdu "detektivní příběh" alá Agatha Christie. A ještě mě potěšilo, že jsem uhodla vraha. Celá kniha byla protkaná venkovskou pohodou a já jsem záviděla volno v Potoční chatě s kocourem Plutem. Knihu jsem si užila na 4,5*.
(3/26)
Tuhle sérii mám moc ráda a i tento díl se mi moc líbil. A i když jsem předem odhadla zápletku, tak jsem se u knihy nenudila. Jsem hlavně teď zvědavá na pokračování, které by se mohlo dotknout - alespoň podle náznaků - přímo rodinné minulosti Augusta. Tentokrát zasloužené 4,5* a těším se na další.
(3/26)
Možná že ta poslední povídka mě zasáhla nejvíc. Když vám zmizí někdo s kým dokážete mlčet, teprve potom vám dojde, že byste si s ním rádi i popovídali, na něco se zeptali, řekli něco pěkného, co už jste nestihli. Ty povídky, o láskách v životě, věcech které mizí a už nejdou vrátit, byly moc milé. Skleničky se mi asi líbily víc, ale i tuto knihu jsem si po kouscích užila. 4*
(3/26)
Na tuto míní sérii jsem byla hodně zvědavá, ale vůbec by mě nenapadlo, že by se mi mohla tak líbit. Nedokážu říct, který díl byl lepší. První byl určitě zajímavější z pohledu vysvětlování celého principu magie karet a mlhy, ale druhý - hlavně v závěru - byl určitě napínavější. A vlastně ani není třeba je oddělovat, protože prostě patří k sobě. A mně je líto, že mám dočteno. Úplně chápu autorku, která se v doslovu přiznala, že jí postavy příběhu po té, co je čtyři roky nosila v hlavě při vymýšlení a psaní, strašně chyběly. Mně budou taky a to jsem s nimi strávila mnohem kratší dobu. Knihu můžu opět jen doporučit 4,5*
(2/26)
Úžasné. Tato kniha mě pohltila jako magie postavy tohoto příběhu. V podstatě můžu jen chválit. Příběh má zajímavý děj, postavy jsou skvěle vykreslené a princip magie a karet je opravdu dobře vymyšlený a zábavný. Ponuré prostředí je magická a přes svou šeď se chcete do těch míst podívat. A závěr sice čekáte, ale stejně doufáte, že to skončí jinak... A teď se nemůžu dočkat dalšího dílu. Doporučuji 4,5*
(2/26)
A jen pod čarou jediná výtka, škoda že není různým písmem rozlišená řeč mezi... Kdo bude číst pochopí.
Absolutně návykové, úplně chápu, že Gerald z Rivie je legendou. Doporučuji. 4,8*
(2/26)
(SPOILER) " Bůh mi dal ramena, dává mi i břemena."
A přesně taková tato kniha je.
Moje hodnocení bude tentokrát působit asi trochu schizofrenně. Autorka píše opravdu čtivě a od knihy se v podstatě nedá odejít, přesto... Její knihy vyvolávají tak smutné pocity, že se mi ji nechce znovu otevírat. Ta beznaděj je chvílemi skoro hmatatelná. Což je důvod, proč po této druhé autorčině knize už žádné další číst nebudu. A to přesto, že se mi líbila. Musím přiznat, že víc než novinka Tichý nájemník. Tím, ale čtenáře nechci odradit, tato kniha za přečtení stojí. Jen já už nechci. 4.5*
(2/26)
(SPOILER) Smutek z doby, která nikomu nepřinesla nic dobrého, autor vměstnal do drsného příběhu muže, který přišel o všechno. Výpověď, příčina a následek. Kniha, která vzbuzuje otázky a na některé z nich nikdy nebudou správné odpovědi. Určitě nutí k zamyšlení. 4*
(2/26)
(SPOILER) Kniha se mi nečetla lehce. Knihy plné násilí, zla a nesnášenlivosti se nečtou nikdy lehce, zvlášť pokud člověk ví, že vychází ze skutečných událostí a takové příkoří se někomu skutečně dělo. Kniha v sobě nese důležitá svědectví o bezpráví z minulosti, ať už to jsou čarodějnické procesy, vyvlastňování půdy nebo násilnosti na ženách. Je špatně, že se o tom víc nemluví. I druhá linie řeší důležité téma nerovností můžu a žen i v dnešní době. A přestože i toto je důležité téma, tak vedle historické linky působí slabě. Možná celá kniha je napsaná málo do hloubky a hodně skáče a témata nejsou propracovaná. I přesto si zaslouží pozornost. 4*
(1/26)
Thrillerům se většinou vyhýbám, ale u této knihy jsem se rozhodla - vzhledem k tomu, že se o ní mluví v superlativech - udělat výjimku. A musím uznat, že body sbírá oprávněné. Nedá se od ní odejít. Už dlouho jsem nic nepřečetla tak rychle, abych zjistila, jak vše dopadne. Abych už byla na konci, protože to napětí bylo k nevydržení. A ano, bylo to trochu předvídatelné, přesto se to v něčem od jiných knih lišilo a závěr překvapil. Nevím v čem to je, že je kniha tak populární, ale chápu to. Jen nevím jestli jsem ochotná znovu tohle podstoupit a pustit se do dalších dílů. Možná časem, protože autorka opravdu umí psát. Ale jenom možná.....a určitě až časem. 4,8*
(1/25)
(SPOILER) Knihu jsem četla na doporučení a před autorkou musím smeknout. Ta kniha je svým způsobem šílená. Ten obsah mě totálně rozsekal. Zlo a zároveň neschopnost se mu bránit bylo tak hmatatelné a vůbec jsem nechápala, že dokáže tak paralyzovat a bránit útěku. Nechápu ani teď, ale člověk asi nepochopí, dokud se nestane obětí. Knih plných násilí jsem už četla víc, ale tato autorka dokázala způsobem psaní, tím jak volila rychlé sekvence krátkých vět - myšlenek, vyhrotit atmosféru na maximum. Bylo mi jen líto trochu useknutého závěru. Přečteno skoro na jeden zátah, těžko se čtení přerušovalo a já i přes tíživou atmosféru příběhu doporučuji. 4,8*
(1/26)
Svobodu Nincshofanům, Nincshof svobodě. Humorné a magické. A přesto ze života, jenom trochu jinak. O hledání kořenů, plnění snů a přátelství. O tom, že na každé louce rostou vedle těch nejkrásnějších květin i ty jedovaté. O zlomených srdcích i odvaze a odhodlání. Já jsem prostě nadšená a.... Nezapomenu. Doporučuji 5*
(1/26)
Knihu jsem dlouho sháněla a jsem nadšená. Pes Blůma je opravdu dokonalý aneb jak se dají doslovně vyjádřit citáty v kresbě. Krásná a humorná knížečka na pár minut a v podstatě navždy, protože tu už dál nepošlu. Doporučuji 5*
(1/26)
Tomuto autorovi začínám propadat čím dál víc. Je to záruka, že se budu dobře bavit. Obzvláště u dílů s Čarodějkami. A letos jsem si, abych líp stíhala, ještě dopřála jako bonus audioknihu a.... Lepší nápad jsem mít nemohla, protože v podání Zuzany Slavíkové se dostala četba ještě o stupeň víš. Prostě úžasné. A tak jsem si dokoupila i další díly s touto interpretkou, protože je to TOP. Rozhodně doporučuji. 5*
(12/25)
Povídková kniha plná svižných historek. V podstatě je celý příběh vždy zkrácen o průběh vyšetřování - jen úvod a rozuzlení. Ale knize to nijak neubírá na zajímavosti a většina povídek byla hodně zajímavá. 4,5*
(12/25)
Vypněte si reklamy na Databázi