ivakola ivakola komentáře u knih

☰ menu

Čajová dívka z Kolibříkové ulice Čajová dívka z Kolibříkové ulice Lisa See

Knížka se mi moc líbila. Hodně jsem se dozvěděla o pěstování čaje, jeho přípravách a jak je opravdu dobrý čaj oceňován ve světě. Příběh Li-jen a její dcery a matky je jen třešnička na dost dobrém dortu.

14.12.2023 5 z 5


Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Já jsem velmi mile překvapena. Moc se mi historická asi krimi líbila. Brno mám kousek a tak o to se mi četla knížka lépe. Pěkný příběh, dobře vykreslené tehdejší poměry. Já nemám co vytknout. Určitě si od autorky ještě něco přečtu.

06.10.2023 5 z 5


Nalezení Nalezení Jiří Březina

Dlouho jsem českou detektivku nečetla a o to bylo silnejsi moje prekvapeni z knizky.
Libila se mi . Je ctiva a napínava. Moc ocenuji prolinani casovych linek, které jsou v knize rozlišeny jinym druhém pisma. Bylo to fajn čtení.

27.07.2023 4 z 5


Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Kdo má rád knihy tohoto ražení, myslím psychologické, rozebírání života člověka do detailu, až na kost, tak prima. Přesně pro tento typ čtenářů je Jodi absolutní jednička. Mě tato kniha ke konci připadala až moc zdlouhavá, ale námět byl dobrý a díky vyprávění o žívotě vlků jsem knížku dočetla do konce.

18.07.2023 3 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Čtivá knížka o jedné z největších tragédii lodi Wilhelm Gustlof. Je zarážející, že se o ní tak málo ví. Knížku jsem četla spíše jako válečný román, kterých je na trhu nepřeberné množství. Dobře napsaná kniha, krátké kapitoly, ale nijak mě nepřekvapila.

09.01.2023 2 z 5


Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Překvapivě čtivá knížka. Alespoň za mě se tedy povedla. Příběh dvou děvčat, které nakonec nerozdělilo neštěstí v Černobylu, ale nepodařené výchovné metody rodičů jedné z děvčat.Tato knížka je i vhodnou četbou pro dnešní mládež, kterou zajímá i nedávná historie.

19.04.2022 5 z 5


Dům Dům Anna Sedlmayerová

Co říci k této knize ? Vynikající, vynikající nápad autorky použít dům jako vypravěče. V žádné jiné knize jsem nečetla o tolika neštěstích, nadějích, lásky a nespravedlivostech. Je to emotivně velmi silná kniha. Musím se z ní vzpamatovat...Naprosto souhlasím se všemi komentáři níže.

18.02.2022 5 z 5


Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Jsem moc ráda že jsem si tuto knížku přečetla a že se tedy četla...Nešla odložit. Příběh Clary je velmi smutný, ale v minulosti se toto ,, neposlušným" dívkám a ženám opravdu stávalo. Již více literatury jsem o tom přečetla. Navíc zde to autorka podává jednoduše, přímo, bez zbytečného másla okolo. Romantika do příběhu samozřezmě krásně zapadla a knížku udělala o to čtivější. Nelze dát méně než plný počet bodů...

27.01.2022 5 z 5


Hotel Adlon Hotel Adlon Rodica Doehnert

Moc pěkný příběh jedné rodiny. V této knize hrají ženy opravdu důležitou roli. Vlastně jsou hlavními hrdinkami v celé knize. Se svými satrostmi, radostmi, stesky i nadějemi vypráví svůj příběh společně s příběhem světoznámého hotelu. Líbila se mi i historická linka, která nás zavádí do Německa po první a před druhou světovou válkou. Je zde pěkně vykreslena i atmosféra rozdělení Nemecka.

26.10.2021 5 z 5


Doktorka z domu Trubačů Doktorka z domu Trubačů Ilona Borská

Moc pěkné čtení. První polovina knihy mě bavila více. Autorka popisuje doktorčino seznamování s lidmi v Iráku s jejich mentalitou a životem v této zemi. Vlasta Kálalová di Lotti měla opravdu pestrý život a je moc škoda že ke stáru tak moc zdravotně trpěla. Její vytrvalost a houževnatost velmi pomohla lidem v této vzdálené zemi k zlepšení podmínek ve zdravotnictví, za to jí patří díky.

27.08.2021 4 z 5


Tetování na Borneu Tetování na Borneu Charles Hose

Knizka nebo spíše publikace se mi moc líbila. Zajímavé vyprávění a seznamování s dekorativním tetovanim. Rozšířilo mi to obzory.

27.04.2021 5 z 5


Uteč rychle a vrať se pozdě Uteč rychle a vrať se pozdě Fred Vargas (p)

Již od mládí mám ráda francouzské detektivky. V televizi se na ně ráda podívám. Tato knížka se svým příběhem je naprosto stejná. Je to takové pohodové čtení, nikdo nikam nespěchá a přesto se pořád něco děje. Postavy jsou zde dobře vykresleny a čtenář se s nimi napřed důkladně seznámí. Určitě si ještě od autorky přečtu další knížky.

21.04.2021 5 z 5


Iluminace Iluminace Mary Sharratt

Jsem naprosto spokojená. Při čtení mi bylo tak dobře na duši. Knížka je velmi zajímavě napsána s takovou lehkostí a pokorou. Tyto dívky a později ženy to měly opravdu těžké, nechtěla bych to zažít na vlastní kůži. Náboženství tam je opravdu hodně zmiňováno, ale knížka je přece o jeptišce , zjeveních, kněžích a životě v celách klášterů.

17.03.2021 5 z 5


Clayův most Clayův most Markus Zusak

S velikým sebezapřením dočteno. Vůbec jsem se nedokázala začíst, do čtení jsem se fakt musela nutit a proto jsem ji také četla tak dlouho. Místy jsem již doufala že to konečně bude takové to ONO, ale nešlo mi to. Asi jsem neměla tu správnou náladu na tuto knihu.

27.01.2021 2 z 5


Myši Myši Gordon Reece

Nebylo to vůbec špatné čtení. Děj příběhu plyne tak nějak pořád stejně. Nebyla jsem touto knížkou nijak překvapena, ani pozitivně, ale ani negativně. Konec příběhu se mi líbil, nebyl úplně až tak očekávaný.

16.09.2020 2 z 5


Příští oběti Příští oběti Jeffery Deaver

Výborná detektivka. Já se tedy u čtení nenudila ani chvíli. Je to jako noční můra, ve které Vás někdo honí a Vy nemůžete utéct, pořád je Vám v patách a dýchá Vám na záda. A konec ten mě překvapil.

10.07.2020 5 z 5


Andělin popel Andělin popel Frank McCourt

Tak tohle bylo opravdu nádherné. Tak krásně napsaný příběh irského chlapce, tak smutný a zároveň veselý. Autor opravdu vystihnul nádherným způsobem obě strany mince Frankova, vlastně svého dětství. Bylo mi moc líto jeho sourozenců. V hlavě se mi pořád ozývají dvě slova - Voda s cukrem...

25.03.2020 5 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Moje první kniha od tohoto autora a byla to pecka. Jedním slovem, je to hnus. Ale takový, že nedokážete přestat číst a musíte a musíte pořád obracet stránky. Proto tedy pět hvězdiček, ale asi mi bude trvat delší dobu než si od pana Cartera zase něco přečtu, jestli tedy vůbec. Přeci jen očekávám od knížky kterou čtu něco úplně jiného...Ale opravdu to bylo dobré a pro čtenáře thrillerů mohu jen a jen doporučit.

02.01.2020 5 z 5


Obuvníkova žena Obuvníkova žena Adriana Trigiani

Moc pěkný příběh, užila jsem si pěkné chvilky s Enzou i Cirem..

24.06.2019 5 z 5


Chlapec s kamínky Chlapec s kamínky Sophie Loubière

Skvělá kniha. Začátek je pozvolný a čtenář musí hodně dávat pozor aby se nestratil v myšlenkách staré paní. S více načtenými stránkami pak však už nechcete knížku odložit. Děj je skvěle vystavěn a závěr knihy famózní. Vlastně celou knížku jste v napětí či si babička vymýšlí a nebo je to ta otřesná pravda. Uvědomila jsem si jak křehká je ta naše lidská duše a jaké velké následky může mít něco špatného co se nám někdy přihodí.

17.05.2019 5 z 5