ivaivaiva ivaivaiva komentáře u knih

Obálka knihy Jen pár zázraků Jen pár zázraků Nicholas Sparks

Moje už šestnáctá kniha od Sparkse.
V této se autor inspiroval biblickým příběhem o Jobovi a napsal krásnou knihu, ve které také cituje hodně biblických veršů.

08.07.2025 5 z 5

Obálka knihy Vítejte na Odysseji severu Vítejte na Odysseji severu Izzy Bromley

Tak to bylo krásné. Vtipné, zábavné, poučné, čtivé.

04.07.2025 5 z 5

Obálka knihy Nezapomeň psát Nezapomeň psát Sara Goodman Confino

Humor této autorky mi sedl a takový konec jsem předpokládala.

02.07.2025 4 z 5

Obálka knihy Paradise Garden Paradise Garden Elena Fischer

Knížka se mi dobře četla, chtěla jsem vědět, jak to bude dál a nějak mi nevadilo, že taková cesta byla nereálná.

01.07.2025 4 z 5

Obálka knihy Dva životy Dva životy Ewald Arenz

Arenz umí krásně vykreslit život na vesnici a já měla při čtení pocit, že jsem tam s nimi. Příběh to byl pěkný, kniha se četla jedním dechem. Dědeček byl moudrý.

28.06.2025 5 z 5

Obálka knihy Zimní zahrada Zimní zahrada Kristin Hannah

Moje pátá kniha od autorky a nejspíš si přečtu i šestou, která se už chystá. Ale tady jsem byla trochu zklamaná. Například konec mi vůbec neseděl. A bylo toho víc.

26.06.2025 3 z 5

Obálka knihy Důvěřuj zítřku Důvěřuj zítřku Janette Oke

Začátek knihy byl pomalejší, takový poklidný. To, jakým způsobem se Christine rozhodovala pro manželství, se mi moc líbilo.

25.06.2025 5 z 5

Obálka knihy Zvěrolékař mezi nebem a zemí Zvěrolékař mezi nebem a zemí James Herriot (p)

Krásné to bylo. Humorné, laskavé, velice čtivé.

23.06.2025 5 z 5

Obálka knihy Sousedé Sousedé Danielle Steel

Knihu jsem přečetla, ale nemůžu říct, že by mě nějak nadchla. Takové úplně průměrné mi to připadalo, věty se opakovaly a vše bylo hodně podrobně vysvětlováno.

19.06.2025 3 z 5

Obálka knihy Děvčata z Firefly Lane Děvčata z Firefly Lane Kristin Hannah

Už je to pár dní, co jsem knihu dočetla a pořád nad ní přemýšlím. Tak velmi rozdílné povahy, dva tak odlišné životy. Hodně zajímavé to bylo.

18.06.2025 4 z 5

Obálka knihy Až rozkvete jasmín Až rozkvete jasmín Donna Everhart

Krásně napsaný válečný román. Zůstat neutrální a prokázat lásku k bližnímu vyžaduje velikou odvahu.

11.06.2025 5 z 5

Obálka knihy Střípky z moře: Román o síle lásky a naději Střípky z moře: Román o síle lásky a naději Jenny Hale

Kniha má dvě dějové linky. Ta současná, které je mnohem víc, vyvolávala u mě úsměv svou předvídatelností a tím, co všecko taková "superžena" za pár dní stihla. Linka z minulosti byla hodně dojemná a já si i poplakala. Takže pěkné romantické čtení.

10.06.2025 4.5 z 5

Obálka knihy Podzim Ruth Wintersové Podzim Ruth Wintersové Marshall Fine

Kniha je hodně o vztahu mezi sestrami. Čte se velice rychle, jedna stránka za druhou rychle mizí, protože je na nich málo textu.

09.06.2025 4 z 5

Obálka knihy Už neplavu tam, kde jsou krokodýli Už neplavu tam, kde jsou krokodýli Sabine Kuegler

Čtení to bylo velmi zajímavé. Život v pralese autorka vylíčila barvitě a nezapomenutelně. Kniha je na konci doplněna fotografiemi.

09.06.2025 4 z 5

Obálka knihy Nebe nad solnou zahradou Nebe nad solnou zahradou Tabea Bach (p)

Čtení jsem si užila a těším se na třetí díl.

05.06.2025 5 z 5

Obálka knihy Italské trojhubky Italské trojhubky Marta Kučíková

Opět posloucháno a jsem spokojená. Hlavně poslední kapitola byla nezapomenutelná.

05.06.2025 4.5 z 5

Obálka knihy Holka se sílícím hlasem Holka se sílícím hlasem Abi Daré

Toto je zvláštní kniha. Silný příběh, napsaný nezapomenutelným jazykem.

31.05.2025 5 z 5

Obálka knihy Italské dvojhubky Italské dvojhubky Marta Kučíková

Opět poslechnutá audiokniha. Tentokrát se mi líbila. Zkusím ještě trojhubky.

29.05.2025 4.5 z 5

Obálka knihy Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Poslouchala jsem audioknihu. Krátké kapitoly ze života v Itálii, většina se mi líbila, něco bylo přehnané (například návštěva zubaře). Ještě mám půjčené dvojhubky.

26.05.2025 3 z 5

Obálka knihy Můj cizí jazyk Můj cizí jazyk Martin Talbot

Krátká knížka, rychle přečtená. Zajímavé a nápadité postřehy, které se týkají našeho jazyka. Pěkné slovní obraty. A za tím vším téma imigrace. Krásná knížka k zamyšlení.

24.05.2025 5 z 5