isner isner komentáře u knih

☰ menu

Divoký tymián Divoký tymián Rosamunde Pilcher

Knihu mi dala dcera, někde ji vzala v knihovničce, kde lidé nechávají knihy, které už přečetli a nechtějí si je nechat. Je to moje první kniha od této autorky, nic jsem od ní nečekala, ale líbila se mi, mám ráda příběhy ze Skotska, popis přírody, povahy různých osob, jejich setkání a vztahy jsou zajímavé, možná je to pro někoho předvídatelné, ale to mi vůbec nevadilo, hlavně, že se vnuk vrátil domů a Victorie našla normálního chlapa..

03.11.2022 5 z 5


Půlnoční romance Půlnoční romance Lisa Kleypas

Nejnovější serie Ravenelovi je opravdu moc hezké počtení, tak mě zajímalo, jaké jsou dřívější knihy. Čekanky jsou taky moc hezké, ale tahle knížka mě až tak moc nezaujala, připadá mi to dost neskutečné, taky mě hrozně rozčiluje bratr Leo, je to sobec a slaboch. Hezké je setkání s postavami z Čekanek a hlavně taky pocit, že vím, jak život Evie a Sebastiana a ostatních plyne dál.
Cam Rohan je zajímavá postava, víc Ir než Rom, k Amélii se zachoval moc hezky, nejen on, ale i ostatní jí i celé rodině moc pomohli, takže všechno nakonec dobře dopadlo. Ale takový hezký pocit na duši i na srdci jako při Setkání s cizincem jsem necítila...

20.06.2020 5 z 5


Zimní moře Zimní moře Susanna Kearsley

Kniha je zajímavá tím, že se v ní prolíná přítomnost s minulostí, jsou v ní události ze začátku 18. století ve Skotsku, které se skutečně staly a příběhy lidí, kteří v té době skutečně žili. Je to hezky napsané, krásný příběh o lásce, přátelství a vzájemné pomoci, o boji za nezávislost Skotska, kterou bohužel ani dnes nemají...

28.11.2019 5 z 5


Falešná manželka Falešná manželka Julia Quinn

Doufala jsem, že tato knížka bude lepší než Tajnosti sira Richarda, z níž jsem byla velmi zklamaná. Je to napsané moc hezky, sbližování a vzájemná pomoc, úryvky z dřívějších dopisů, postupné odhalení pravdy, návrat paměti u Edwarda, pocit viny u Cecilie, uvědomění si vzájemné lásky, svatba.. Opravdu jsem jim to štěstí a radost přála.

18.06.2019 5 z 5


Královská hrdost Královská hrdost Philippa Gregory

Tím, že je knížka psaná z pohledu tří postav, je hodně zajímavá, žít za vlády královny Alžběty rozhodně nebylo vůbec jednoduché. Marie mi připadá hrozná, sice chápu, že byla z královského rodu a cítila se být něco víc, ale zemřelo kvůli ní tolik lidí. A to lhaní a intriky jí stejně nebyly nic platné....Bess obdivuju, musela toho hodně vydržet, s Cavendishem měla za deset let osm dětí, s Talbotem mohla prožít taky hezký život nebýt Marie, chtěla si udržet majetek z předchozích manželství pro svoje děti, rod Cavendishů je velice vážený, Bess je dokonce vzdálená příbuzná dnešní královny Alžběty..

24.05.2019 5 z 5


Ďábelský vévoda Ďábelský vévoda Suzanne Enoch

Knížka je skvělá, Sophia je úžasná svojí veselou a milou povahou, Adam se kvůli ní hodně změnil, dost dlouho mu trvalo, než si uvědomil, že ji chce tak moc za ženu, že mu skandál, který tím vyvolá, stojí za to. Pastor a jeho matka jsou velice pobožní a tím i velice přízemní lidé, kteří by Sophii zničili, takže je dobře, že ji Adam tolik chtěl..hezké je, že obětoval i svého krásného koně, jen aby mu Oliver pomohl...Místy humor, třeba stavba mostu, setkání se švadlenou, nebo ranní vpád hospodyně..

29.01.2019 5 z 5


Jeho lordstvo Jeho lordstvo Suzanne Enoch

Hezký příběh, Emily, která se rozhodla změnit svůj život ve dvanácti letech, je silná žena, zaslouží si radost a štěstí.. Nate, který mate okolí kulháním, brýlemi a holí, jako špion žil nebezpečný život, takže je logické, že musí po svém odhalení zmizet..Dočetla jsem dojatá, ale klidná v duši, že mají naději..Potěšila mě zmínka o Sullivanu Waringovi /Ukradený polibek/ a také přátelství Emily, Sophie a Camille je moc hezké..

29.01.2019 5 z 5


Setkání s cizincem Setkání s cizincem Lisa Kleypas

Krása, čtu to znovu a znovu, Garret úžasná, fialky dojemné, Ethan zajímavý nejen schopností krásně vyjádřit city, ale i tím, že ji chránil, že se kvůli ní změnil..Série Ravenelovi je opravdu moc pěkná, tato knížka je zatím nejhezčí, uvidíme, co West, který je taky dokonalý...

08.01.2019 5 z 5


Věrnost Věrnost Stephanie Laurens (p)

Kniha je pro mě velkým zklamáním, čekala jsem víc, dá se říct, že jsem se při ní i nudila. Nynější styl vyprávění a příběhy se vůbec nedají srovnat třeba s příběhy ze serie Klub Bastion. Jako kdyby ztratila inspiraci...

06.01.2019 2 z 5


Vášnivá žena Vášnivá žena Virginia Henley

Nádhera, jsem ráda, že jsem si knížku koupila, určitě se k ní budu vracet, Bess byla velmi silná žena, žít v době Alžběty vůbec nebylo jednoduché, bohatství dokázala využít ke stavbě Hardwicku a Chatswortu. Navíc rod Cavendishů, prochází dějinami a i dnes je velmi významný..

07.08.2018 5 z 5


Zkrocení rebela Zkrocení rebela Suzanne Enoch

Knížka se mi líbila, Camille byla odvážná, když nechtěla být s člověkem, který se ani neobtěžoval s ní seznámit, chování rodičů naprosto hrozné, ale tehdy asi dohodnutý sňatek byl normální, šlechta měla výsadní postavení. Hezké je přátelství mezi děvčaty v klubu Tantalos i pozvolné sbližování Camille a Keatinga, hezká je i pomoc vévody z Greavesu..Kdo má rád romantické romány, doporučuji, je v něm smutek, radost, láska i přátelství.

17.06.2018 5 z 5


Hříšnice Hříšnice Suzanne Enoch

Knížka je skvělá, Diane je nádherná a dokáže si poradit a prosadit se, i když zůstala bez peněz, Oliver je nejdřív pěkný srab, ale pak si přizná pravdu. Ten konec mě trochu zaskočil /myslím s tím Napoleonem/, ale budiž... Mám knížky od Enoch moc ráda, třeba Anglický hrdina nebo Pokořený svůdce jsou taky skvělé.

15.02.2018 5 z 5


Půlnoční anděl Půlnoční anděl Lisa Kleypas

Příběh to je zajímavý, místy dost nepravděpodobný, docela se mi to líbilo. Ale nejnovější serie o Ravenelových je proti tomu krásná.

29.01.2018 4 z 5


Svatba s Winterbornem Svatba s Winterbornem Lisa Kleypas

Příběh je moc hezký, takové pohlazení v dnešním uspěchaném světě, nechybí humor, láska, erotika, líbí se mi popis oblečení i prostředí. Mezi všemi těmi negativními zprávami o migrantech, politice, průměrné mzdě /kdo ji má?/, je potřeba si vybrat něco pro radost, pro mě to jsou romantické historické příběhy z Anglie a potom písničky od Eda Sheerana.

02.01.2018 5 z 5


Chladnokrevný ničema Chladnokrevný ničema Lisa Kleypas

Hezký příběh, zajímavá změna bratrů z prostopášníků na majitele panství, sbližování hlavních hrdinů je krásné, vztahy Helen a dvojčat jsou vtipné i dojemné, kdo má rád romantické romány, jistě si tuto knížku zamiluje. Dala bych i víc než pět hvězdiček...

02.01.2018 5 z 5


Tajnosti sira Richarda Tajnosti sira Richarda Julia Quinn

Díky příběhům od Julie Quinn jsem začala číst romantické historické romány, skoro všechny jeji knížky vlastním, třeba ty o rodině Bridgertonových miluju, jsou plné vtipu a hezkých rodinných vztahů. Ale tahle poslední kniha mě moc zklamala, začátek je docela vtipný, ale pak je to hrozně nudné, musela jsem se nutit to vůbec dočíst. Dokonce jsem se podívala na konec, jak to vůbec dopadne, teprve potom jsem ji poctivě dočetla. Je mi to docela líto, ale nyní se mi více líbí příběhy od Lisy Kleypas, třeba Svatba s Winterbornem je úžasná.

02.01.2018 2 z 5


Nezkrotná touha Nezkrotná touha Lisa Kleypas

Hezký příběh, nezávislá Amanda a přitažlivý, na manželství a lásku nevěřící Jack, jejich hádky a sbližování.. Další z knih Lisy Kleypas, která se mi moc líbí, nemohla jsem se od ní odtrhnout a vřele doporučuji všem, kteří mají rádi romantické a erotické příběhy.

10.11.2017 5 z 5


Zimní romance Zimní romance Stephanie Laurens (p)

Z knížky jsem nejdřív nebyla moc nadšená, vadí mi příliš mnoho postav a kdo nečetl všechny příběhy o klanu Cynsterů, tak se v tom trochu ztrácí. Vyjádření vztahu a lásky dvou vychovatelů je napsáno tak nějak divně /nebo je to překladem?/. Nejsilněji působí postava Lucilly, to je krásný příběh a její pomoc i pomoc ostatních mladých při narození holčičky je úžasná. Taky se mi líbí vliv přírody a Paní, i vztahy mezi rodinami jsou moc hezké, je to takové pohlazení na srdci a duši.

05.11.2017 5 z 5


Přijdu si pro tebe Přijdu si pro tebe Lisa Kleypas

Příběh je opravdu moc hezký, nejdřív jsem sice četla Sním o tobě /je to taky moc hezké/ a až potom jsem zjistila, že to je druhý díl, ale to vůbec nevadí. Hrdinka Lily mi něčím připomíná Scarlet z Jihu proti Severu, je to silná osobnost a snaží se se vším si poradit. Alex je chlap se vším všudy a jsem ráda, že si navzájem pomohli. Kdo má rád romantické příběhy, vřele doporučuji.

01.11.2017 5 z 5


Sním o tobě Sním o tobě Lisa Kleypas

Hezký romantický příběh, silná hrdinka a rozervaný hrdina, nemohla jsem se od knížky odtrhnout. Moc se mi příběhy od Lisy Kleypas líbí, ty historické i ty ze současnosti. Jen ta obálka je opravdu hrozná.

13.10.2017 5 z 5