ilona3471 ilona3471 komentáře u knih

☰ menu

Selekce Selekce Kiera Cass

Selekce je první díl z třídílné série. Příběh této knihy mi připomíná Hunger Games. Příběh je oddechový a nemůžete se odtrhnout od čtení je i předvídatelný, hl. Konec. Tuto knihu jsem přečetla za 3 dny a v této sérii o Princi, Maxonovi, Americe i Aspenovi a hl. Království. Můžu tuto sérii knih doporučit spíš dívkám mladším čtenářkám. Kniha se mi velmi líbila a jdu se ihned začíst do druhého dílu jménem- Elita.

04.10.2022


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

(SPOILER) Cizinka; je 1díl z osmidílné série. Knihu jsem začala číst a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Příběh vypráví o Claire zdravotní sestře která pracovala u vojáků. Poté co Claire a její manžel Frank jeli na druhé líbánky na venkov jsou ubytování v hotelu. A na kopci jsou magické kameny přes které se dá cestovat v čase. Claire a frank jedou o půlnoci a sledují kameny a vidí druidky jak tančí uprostřed kamenů. Claire se dotkne kamene a ocitne se v 18 století kde mezi sebou valčili skoti a černokabatníci. Claire zahlédla svého manžela ale není to tak. Uviděla kapitána od černokabátníků ktery jí chtěl znasilnit. jonathana randalla. Předka franka byli jako dvojčata ale každý byl jiný. Jonathan Randall má rád nasilí a bičování skota I skotů. Claire zajmou skoti s jeho partou přátel pobočnik krále Douglas který se bavil se zraněným až k nim přišla Claire a pomohla mu od bolesti. Poté jeli i s koňmi s Claire která seděla na koni a za ní seděl jamie fraser do jejich hradu ke králi. Claire se seznámila s králem Columem. Colum jí řekl že jim umřel léčitel a přijmuli Claire jako léčitelku aj. Jamie fraser a Claire zažívají spolu plno dobrodružství lásku aj. Předloha v knižní podobě je podle úspěšného a jedinečného příběhu v knize i seriálu Outlander. Knihu i seriál můžu doporučit všem co čtou historické romány či fantasy aj. Skoti nosí kilty pijou whisky a hrají na Dudy :) knihu i seriál hodnotím 10/10 Doporučuji

06.05.2022 5 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

(SPOILER) Holubice a Had: První kniha z třídílné série o čarodejnicích a Chasseurů i cíkrvi. O lovcích kteří loví a upalují čarodějnice protože si o nich myslí že jsou monstra a bojí se jich.! Tento příběh vypráví o čarodějnici Lou která za sebou 2 utekla ze svého domova před matkou Morgane. Která ji chtěla zabít. Lou se skryla v ulicích Cesarine. V té ulici se shledala se svojí kamarádkou. Coco, Lou pomohla utéct z království Chasseurů. V tom okamžiku Lou zajmou jako vězně. Uvidí kapitána Chasseurů Reida Lovce Čarodějnic. Ale zákeřný úskok je nečekaně spojí ve svatosti manželství. Reid ale neví že Lou je čarodějnice! Lou mi byla hodně sympatická,byla vtipná i k Reidovi jak mu říkala Chassiku. A dělala si z něj legraci. Reid chtěl mít všechno pod kontrolou a sympatický mi byl v půlce knihy. Ansel šestnáctiletý chasseur měl rozkaz od Reida hlídat Lou aby Neutekla z pevnosti Chasseurů. Tato postava mi byla sympatická. Tuto knihu jsem přečetla za 3 dny a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Obálka knihy je moc krásná.
Holubice je lovec Reid a Had Je čarodějnice Lou. Tuto knihu Doporučím lidem kteří rádi čtou romanci fantasy i scifi knihy. Tuto knihu hodnotím 10/10. Ihned šáhnu po 2 dílu Krev a Med z této úspěšné série o lovcich chasseur a čarodějnic.

01.03.2022 5 z 5


Pacient Pacient Sebastian Fitzek

(SPOILER) Moje první přečtená kniha od Sebastian Fitzek. Pacient. Tato kniha se mi velice moc líbila.Nedalo se od čtení odtrhnout, příběh: pojednává o únosu šestiletého Maxe a jeho otce Tilla který se nechal propašovat s pomocí svého švagra Skanii u policie, do psychiatrické léčebny. Jako Pacient. Pod identitou Patrick Winter. aby se od Tramitze vraha dětí, dozvěděl kde drží živého či mrtvého jeho syna Maxe. Konec mě dostal tím kdo za tím vším stál. Doktor Kasov ; unášel děti a ty děti pak dával do inkubátorů. Aby se udusili. Tramitz vyráběl na míru ty inkubatory, a psal si o svých činech a zabíjení deník. Vypomáhal doktoru Kasovi zabíjet děti.Till s Tramitzem utekli z léčebny.a přijeli na místo kde byli inkubátory a jeho syn. Till se dozvěděl pravdu jak to bylo. Přesto Tramitz chtěl zabít jeho syna. Till našel pod postelí brašnu a v ní byl Glock. Till Tramitze zastřelil. A otec, syna dostal z inkubátoru ven, živého a zdravého.Nakonec Till se vrátil do léčebny na návštěvu aby se přesvědčil a viděl opravdového Patricka Wintera jak hraje na klavír. Konec. Knihu můžu Doporučit všem co rádi čtou Psychothrillery.

18.12.2021 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Dívka v Ledu: První kniha z šestidílné série z Erikou Foster.Kterou jsem přečetla od Roberta Bryndzy. Četla se lehce bez zdlouhavych popisů. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout. Na tuto knihu mě navnadila Irenka z Knihánkova. Kterou sleduji na yotube. Sympatické postavy mi byli Šefinspektor Erika Fosterová, Mossová a Peterson. Knihu můžu všem doporučit kdo čte napínavé thrillery či detektivky. 10/10. Dívka v ledu. Ihned šáhnu do své knihovny po 2 dílu z teto série Noční lov.

20.11.2021 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Skleněný Trůn- Kniha která mě upoutala obálkou bojovnice Celaeny i o čem by měla být. Na začátku jak Celainu zajali myslela na to že je zabije, a uteče. To se mi líbylo! Přesto dostala nabídku od prince Doriana že podstoupí klání s ostatními bojovníky. A když vyhraje a bude sloužit králi 4 roky a poté bude mít svobodu. V této knize jsem si oblíbila kapitána Chaola, Prince Doriana a Princeznu Nehemii. Ihned jdu číst 2 díl Půlnoční koruna. :)

28.09.2021 5 z 5


Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Kniha mě uchvátila vzhledem a o čem by měla být. Kniha se mi četla svižně lehce napsaný a jedinečný příběh. Žádné zdlouhavé popisy. Hodně sympatický postavy byli Lottie a Boyd. Knihu jsem přečetla moc se mi líbyla. Ihned Sáhnu po 2 dílu z této série.

04.09.2021 5 z 5


Po povodni Po povodni Kassandra Montag

Kniha mě uchvátěla obalem. A pak jsem jí začala číst. Nedalo se od příběhu odtrhnout. Moc se mi kniha líbila a kdyby spisovatelka napsala něco podobného tak bych si to přečetla.

25.12.2020 5 z 5