Ilirea25 Ilirea25 komentáře u knih

☰ menu

Cyklus vlkodlaka Cyklus vlkodlaka Stephen King

40 let čekání na jednohubku, kterou na člověk během hodinky přečtenou.
Nejsem zklamaná vnitřkem, spíš divno měkko obálkou? Nejspíš.

12.11.2023 4 z 5


Alcatraz versus ďábelští knihovníci Alcatraz versus ďábelští knihovníci Brandon Sanderson

Jsem hodně na pomezí mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale celkově nevím, co si o knize myslet. Je možné, že v knize vidím docela dost inspirací z HP? Příběh nebyl špatný, chápu, že tohle bylo určitě pro jinou věkovou kategorii, ale něco málo tomu chybělo. Vadili mi tam 13 letí neporazitelní teenageři proti dospělým lidem? Nebo docela odfláknutý hlavní boj?

Co musím ale pochválit, tak jsou boží ilustrace, které nás provádí celým dějem. Ty se opravdu povedly. Kniha byla pro mě oddychovkou, ale neposkytla nic, co bych asi už kdysi nečetla.

05.05.2023 3 z 5


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

(SPOILER) ***Obsahuje spoilery***

Jenom kvůli tomu konci dávám knize 3 *. Druhý díl je pro mě opravdu velké zklamání. Skoro 800 stran se táhne jako týden před výplatou. Nečekala jsem, že pro mne některá slova začnou být velmi otravná. Teď nevím, jestli autorka nezná jiné slovo nebo až korektura, ale slovo Pták, které se vyskytuje v každé erotické scéně (které jsou postupem knihy více a více iritující v nelogičnostech a scény jsou místy opravdu až nechutné), vlhkost a další skvělé výrazy všech scén.
Mezi Bryce a Huntem vyprchalo napětí v první knize... Trvalo přes 500 stran, než konečně přestali mluvit o tom, jak si "vyšukají" srdce z těla a konečně provedli svůj akt. Člověk by čekal, že po aktu konečně o něm přestanou mluvit, bohužel, opak je pravdou.
Je úplně jedno, jaké postavy si to spolu rozdávají, všechny sexuální scény jsou úplně stejné, jen autorka zaměnila pouze jména daných osob.
Nebýt vlastně konce, celá kniha skončí s 2 *. A jenom kvůli konci si přečtu další díl, protože mě opravdu zajímá, jak tohle autorka dokáže napsat, protože buď z toho vznikne absurdní paskvil nebo z toho ještě něco dobrého vznikne.

11.12.2022 3 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Za mě jedno velké utrpení. Celých těch 800 stran. Nikdynoc byla skvělá, proto jsem očekávala stejnou kvalitu, a přesto jsem se spletla. V Nikdynoci sprostý humor fungoval, tady mi přišel umělý a trapný. Vše je zasrané, všechno je kýbl chcanek.
Možná Kristoff nechal to nejlepší ze sebe v Nikdynoci. Tohle bylo velký špatný.

10.07.2022 1 z 5


Červená sestra Červená sestra Mark Lawrence

Proč já s Lawrencem tak bojuji? S touhle knihou jsem se trápila přes týden a tak tak jsem ji dočetla. Stejně, jako s Trnovým princem, kterého jsem měla přečteného dříve, protože neměl přes 500 stran...
Autor má takový potenciál, ale nedokáže jej použít. Kniha měla světlé stránky, bohužel převažuje tolik negativ, že vesměs celou knihu pohřbil..

16.01.2022 2 z 5


Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Myslela jsem si, že po knize Marco nemůže autor napsat nic horšího a už od prvních stran mi bylo jasné, že může.
Čeká kniha vlastně bylo jedno velké zklamání. Novinář vesměs jenom vyplňoval stránky, mladý klučina, který žil ve videohře s chtěl všem useknout hlavy byl nereálný, nevystopovatelný? Vždy mě bavila linka Asada, tentokrát je to 500 stránkové unudění k smrti.
Dočteno jenom kvůli tomu, že autora mám velmi ráda.
Tohle bylo velké šlápnutí vedle.

08.12.2021 1 z 5


Později Později Stephen King

Velmi milá a příjemná jednohubka z ruky mistra hororu, kterou máte přečtenou za odpoledne. Děj plyne rychle, stránky ubývají. Jenom mohla být o kousek delší.

04.11.2021 4 z 5


Nebezpečná hra Nebezpečná hra Camilla Läckberg

Knihu jsem měla přečtenou během hodinky.. Jednohubka, nenadchne, ale ani neurazí. Ale autorka má lepší knihy.

21.10.2021 3 z 5


Šedí bastardi Šedí bastardi Jonathan French

Musím říct, že jsem se na knihu těšila. A buď jsem ji četla ve špatný čas nebo prostě nebyla tak dobrá. Ano, kniha je prostá, vtipná, ale stejně mi tam něco chybělo. A ačkoliv mi byly postavy sympatické, bylo mi to vlastně jedno, jak to skončí. Takže, na které straně je chyba?

05.10.2021 3 z 5


Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Buď jsem si od Olsena dala hodně dlouhou pauzu nebo po katastrofě Marca a Nesmírného se prostě zlepšil. Hltala jsem každou stránku, až nakonec byl konec. Wow :)

13.08.2021 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Za mě velmi kvalitně zpracovaná severská detektivka. Jediným černým puntíkem je velmi velká podobnost případu ztracené Harriet a knihy od A. Christie Deset malých černoušků.
Jinak jsem spokojená a divím se, že jsem hodně dlouho šla okolo knihy a nepřečetla si ji už dávno.

01.07.2021 4 z 5


Ritmatik Ritmatik Brandon Sanderson

Další kniha od mého oblíbeného autora. Ritmatika nepovažuji za slabou knihu, pouze s porovnáním Archivu je jednoduchá. Univers, co Sanderson vytvořil v Archivu je absolutně nepřemožitelný. Proto bych tuhle knihu doporučila mladým čtenářům nebo těm, kteří chtějí zabrousit to autorových knih, ale netroufnou si hned na jeho složitá díla.

Musím říct, že závěr byl pro mě hodně odfláknutý, jednoduchý a čekala jsem mnohem lepší a propracovaný motiv. Takhle jsem dostala necelých 400 stran příběhu s uspěchaným koncem.

07.05.2021 4 z 5


Řetěz ze zlata Řetěz ze zlata Cassandra Clare (p)

(SPOILER) Bylo zase krásné vrátit se do světa Lovců stínů.
Je boží, jak autorka propojuje celý svět.
Ale co mi vadí, že do každé série a dokonce do každé knihy cpe LGBT. Ne, že bych proti tomu něco měla, ale proč to autorka dělá? Bojí se, že by v dnešním světě bez toho neuspěla? Že by to někdo nečetl? Nebo proč?

Jinak se kniha četla velmi dobře. Nechyběl samozřejmě můj milovaný Magnus. 4*/5

29.01.2021 4 z 5


Království Království Jo Nesbø

Marně přemýšlím, jestli dám 3 nebo 4 hvězdičky. Je to absolutně jiný Nesbö, než ho známe. A možná právě tohle knize docela zlomilo vaz. Prvních 100 stran je opravdu nuda, až jsem přemýšlela, jestli opravdu čtu knihu od správného autora. Království mi dalo zabrat a občas jsem se přistihla, že nevnímám text a místy se i nudím. Chjoo a to jsem měla od knihy velké očekávání a musím říct, že jsem krapet zklamaná a právě tomu nejspíš dávám knize 3 hvězdy. Srdce mi krvácí, ale bohužel...

19.12.2020 3 z 5


Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Za mě opravdu velký špatný. Přijde mi, jako kdyby autor vzal generátor náhodných slov a hodil to na papír. Kniha mi byla doporučena na základě Panského klubu, že je to stejný bizár. To možná je, krev i střeva se valí všude, ale to je možná to jediné, co bylo v knize fajn. Na straně 300 knihu odkládám... Tohle není autor pro mě.

15.12.2020 1 z 5


Kolotoč Kolotoč Paulina Świst

Je to vůbec od stejné autorky, která napsala Prokurátora? Protože tohle je velký špatný. Nudné, nesympatické postavy, děj o ničem.....

01.12.2020 2 z 5


Dolores Claiborneová Dolores Claiborneová Stephen King

S Kingem jsem jako na houpačce. Některé knihy jsou skvělé, některé nudné a nezáživné. A právě u Dolores si právě nejsem jistá. A ačkoliv má kniha 214 stran, bylo to pro mě docela utrpení.

05.11.2020 3 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

(SPOILER) Tohle není konec... A vy všichni to víte.

Nesnáším ho, miluji ho. Tohle si nezasloužil nikdo, hlavně ne Harry.
Jsem zničená.

23.10.2020 5 z 5


Tichý zabiják Tichý zabiják Volker Kutscher

První kniha byla fajn, ale tohle bylo tak skvělé. Lepší, čtivější. Gereon je prostě sympaťák, kterého nejde nemít rádo. A těším se na třetí díl.

15.10.2020 5 z 5


Rose Madder Rose Madder Stephen King

Musím říct, že po dlouhé době opravdu dobrá Kingovka. Příběh se týká mnohem více žen, než by se čekalo. Velmi těžké téma, ale sakra tak dobře napsané, že ani nepřemýšlím, jak moc dobře se oproti některým ženám mám. Být 14 let v pasti psychopata je opravdu nárok na sebevraždu nebo zabití manžela. Jsem absolutně spokojená.

15.09.2020 5 z 5