Iki632 Iki632 komentáře u knih

Obálka knihy Syndrom hodné holky Syndrom hodné holky Elle Kennedy

(SPOILER) Na začátku se mi nelíbily ty neustálé řeči, pak se to začalo lepšit. Jen bych je na konci nechala ještě trošku trápit a dívku se osamostatnit

17.07.2026

Obálka knihy Předepíšeme vám kočku 2 Předepíšeme vám kočku 2 Šó Išida

O dva chloupky lepší než díl předchozí. Knížka byla konkrétnější. I překlad mi přišel mnohem vyzrálejší.

21.06.2026

Obálka knihy Nevěsta si oblékla smrt Nevěsta si oblékla smrt Frédéric Lenormand

(SPOILER) Ne tak zábavné jako první díl a méně mrazivé než díl druhý. Prostě díl, který uzavírá sérii nebo bude pokračování? Oživení příběhu, kdy do Versailles přijel na návštěvu bratr Marie Antoinetty.

Obálka knihy Krvavé zlato Inků Krvavé zlato Inků Frédéric Lenormand

Až mrazivě pravdivé a zábavné.

19.06.2026

Obálka knihy Případ hraběnky du Barry Případ hraběnky du Barry Frédéric Lenormand

První díl ze trilogie (zatím?), mi přišel nejzábavnější, notně zašmodrchaný a je opravdu v tomto případě lepší knížku číst, než ji poslouchat. Se jmény jsem problém neměla, francouzštinu jsem studovala. A knížka svůj účel splnila. Odpočinula jsem si u ní. Autor nastudoval hodně reálií a je tam spousta odkazů na francouzské dějiny. Myslím, že se k ní časem i vrátím.

Obálka knihy V moci kouzel V moci kouzel Eva Hudečková

Kdybych mohla, dám 10/10. Takhle zůstanu u pěti.

16.06.2026

Obálka knihy Krev je jenom voda Krev je jenom voda Jana Micenková

(SPOILER) Kniha mi přišla po psychologické stránce nevyvážená (hodný a zlá). A hodně dlouhá. Prakticky autorka nenechala čtenáře vydechnout. A pořádně čtenáře v tom nechala vyráchat. Nezdálo se mi ani nadužívání sprostých slov. Varování z odkládání řešení se jí u mě podařilo.

04.04.2026

Obálka knihy Vlčí slunovrat Vlčí slunovrat Věra Mertlíková

Knížka, do které vklouznete jako do staré dobré obnošené rukavice.

31.12.2025

Obálka knihy … a pak ji políbil … a pak ji políbil Laura Lee Guhrke

Jemná ironie, jiskření mezi dvěma hlavními postavami a zvládnutí spisovatelského řemesla a pak ještě... to políbení :) Paní autorka prostředí, o kterém píše, dobře zná. Jen bych mohla vytknout drobné chyby v překladu. Věděla jsem, kdo to píše a jak, takže jsem neočekávala nemožné, ale dobrou odpočinkovou zábavu a rozptýlení. Knížka dává naději pracujícím ženám, že to dopadne tak, jak má.

08.12.2025

Obálka knihy Oděv vrcholného středověku: Od hmotných pramenů k rekonstrukci Oděv vrcholného středověku: Od hmotných pramenů k rekonstrukci Veronika Pilná

Zvláštní na této knížce je, že ji už neseženete, protože už je rozebraný náklad (oprava dotisk už je na světě). A tady není ani jeden pochvalný komentář a hodnocení je jen jedno... Autorka si dala tu práci, že shrnula dosavadní poznatky ohledně historického odívání ve středověku, s přihlédnutím ke století předešlým, a nálezy dochovaných oděvů do jedné knihy. Prostudovala haldu odborné literatury. Dalo by se říci, co řádek to odkaz. A českému čtenáři předložila to, co tu chybělo, knihu se střihy a s textilním technikami, jaké švy se na oděvech používaly, jak se barvili látky, jaké barvy se používaly a naleznete tam i střihy dochovaných oděvů, ale to jsem už zmiňovala. S popisem.

01.11.2025

Obálka knihy Emily v Paříži 2 Emily v Paříži 2 Catherine Kalengula

Hrdinka i autorka o chloupek vyzrála. Už je dospělejší, vyzrálejší. Kapitoly se prodloužily a nadpisy nejsou shrnutím a pointou děje. Nejsou jakoby psané od konce. To mi vadilo u předchozího dílu. Bránilo to toku děje. Tady, jak jsem už psala víše, jsou kapitoly delší a děj více ucelenější.

22.07.2025

Obálka knihy Emily v Paříži Emily v Paříži Catherine Kalengula

Nečekala jsem od této knížky příliš. Chtěla jsem si u ní oddychnout a toto přání mi vyplnila do puntíku. Svým kouzelným způsobem se mi i líbila. Byla i trochu peprná. Francouze neznám. Nemůžu tedy v tomto ohledu porovnat svoje zkušenosti s knížkou.
Co bych jí mohla vytknout byly krátké kapitoly. Než jsem se stačila začíst následovala další. Vyšla mi z toho taková střípkovitost, útržkovitost, jako na sociálních sítích. Ještě mi napadlo, že byla až příliš rychle přeložená a nemohla jsem si vychutnat český jazyk. Dobře, našla jsem dva případy ohledně úsloví. Vynechávám a nezmiňuji slovní komiku z nepochopení francouzských a anglických výrazů.
Se seriálem ji nebudu srovnávat, beru knížku jako samostatný fenomén a seriál jsem neviděla a asi neuvidím. Podtrženo, sečteno ano, líbila se mi a svoji roli splnila bezezbytku.

19.07.2025

Obálka knihy Cena lásky Cena lásky Susan Forward

(SPOILER) Mnoho bylo napsáno v recenzi, některé věci vypuštěné. Nejedná se jenom o bohatou ženu a chudého muže, to se u nás vyskytuje jen zřídka, ale i o závislosti na nakupování, o gamblerství a o zadlužování. Vůbec, mluvit o penězích se na veřejnosti dřív moc neslušelo a i dnes jde o choulostivou záležitost. V soukromí se o nich pak můžete po libosti pohádat. Jak se pak těmto hádkám vyhnout to je kámen úrazu. S tím pracuje tato kniha.

17.07.2025

Obálka knihy Čarodějky Čarodějky Karin Krajčo Babinská

U této knížky jsem si musela dát velký pozor na střídání časových rovin. Ale vše bylo pak následně vysvětleno k mé spokojenosti. Jak tady psala Magrata15, také ji mám půjčenou z knihovny, ale nevím, zda také už není zamluvená. Vrátím ji také s předstihem. Také jsem jí přečetla během 7 dní. Bála jsem se, že to bude trvat déle.

13.07.2025

Obálka knihy Tkáč iluzí Tkáč iluzí Ewa Białołęcka

Tuhle knížku jsem četla víc než čtrnáct dní, protože je tak dobrá, že jsem jí nechtěla dočíst.

09.07.2025

Obálka knihy Tři hodiny lásky Tři hodiny lásky Jana Bernášková

Pro mě je ta knížka nejlepší, co jsem od paní Bernáškové četla. Není to lehká knížka na dovolenou, to mi došlo při několika přečtených stranách Netušila jsem zda se k sobě milované osoby dostanou nebo ne. Byla to emoční jízda jako po toboganu, smích a v očích slzy by to snad vystihlo lépe. Uprostřed jsem si přála, aby to hrdinka rozsekla a vyřešila. Jenže na místo, aby si to namířila k psychoterapeutovi nebo k psychologovi, má kamarádky. Hodně lásky, zklamání, esoterika, realita, něžnost i dravost.

01.07.2025

Obálka knihy Divoká Afrika Divoká Afrika M. K. Hardy

Tahle kniha se mi líbila, děj měl logiku, odpočinula jsem si u něj a konec měl velmi rychlý spád. Už se těším na pokračování.

06.01.2025

Obálka knihy Tanečnice z Moulin Rouge Tanečnice z Moulin Rouge Tanja Steinlechner

Ta knížka měla zajímavé tempo, takové houpavé. Ano, byla nostalgická, přišlo mi i ze začátku se tam opakovalo ťukání na rameno, braní za rameno a tak. A byla stručnější než na konci. Od poloviny autorka ji začala zasazovat do dobových reálií, to se mi líbilo. Přeložená byla suprově, to všechna čest.

11.11.2024

Obálka knihy Sisi: Císařovniny hvězdy Sisi: Císařovniny hvězdy Mara Andeck

Naleznete zde hodně historických postřehů, klípků, drbů ode dvora, i když se tomu autorka braní. Udělala si na toto téma rešerši. Na ten román je dobré se soustředit. Knížka stojí na solidních základech, zvykla jsem si na jiskřivější děj. Autorka si s tím dala opravdu práci.

22.05.2024

Obálka knihy Mé dítě si věří Mé dítě si věří Anne Bacus

Knížka rozebírá jednotlivé strachy malých dětí spolu s jejich odstraněním. Jakým způsobem komunikovat, jak se zachovat, co se naučit a v čem se zdokonalit. Klade důraz hlavně na rodiče.

08.07.2022

Zavřít