IchLiebeLesen IchLiebeLesen komentáře u knih

☰ menu

Rady zkušeného ďábla Rady zkušeného ďábla Clive Staples Lewis

Většina lidí tuhle knížku odsoudí, protože je na ně jednoduše náročná. Není to klasická spotřebitelská kniha. Je tam mnoho témat, nad který se křesťané (i když nechápu proč) vyhýbají. Tato kniha by nás právě měla nakopnout k tomu se o ta témata zajímat a začít žít zase o něco lépe.

19.11.2017 5 z 5


Nevyžádané rady mládeži Nevyžádané rady mládeži Marek Vácha

Upozornění - tato knížka je hodně provokativní .
Vyprovokovala mě žít

16.10.2017 5 z 5


Epos o Gilgamešovi Epos o Gilgamešovi neznámý - neuveden

Z této knížky jsem byl mile překvapen.Měli jsme ji jako povinnou četbu a sám sebe jsem viděl, jak budu u čtení umírat nudou. Ale když jsem začal, taková nuda to nebyla. A když si uvědomíme, před jakou dobou byl ten epos napsán, tak klidně můžu říct, že je až nadčasový.

08.10.2017 4 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Nevím co na této knize ostatní mají. Možná budu vystupovat z davu když řeknu, že mě vůbec nebavila - jak příběh tak styl, kterým byla napsaná. Ten příběh mi přišel nudný a předvídatelný. Vůbec, knihy od tohoto autora mi moc nesedí.

27.09.2017 2 z 5


Ve zpětném zrcátku Jindřicha Štreita Ve zpětném zrcátku Jindřicha Štreita Max Kašparů (p)

Tahle knížka je jednoduše strašně pěkná. Pan Kašparů má svůj názor a umí ho jednoduše vysvětlit tak, aby vám to došlo později, když nad tím budete uvažovat. Kdyby se každý držel toho, co je v knížce napsáno, svět by se určitě změnil.

17.08.2017 5 z 5


Sedmero zastavení u klíčové dírky Sedmero zastavení u klíčové dírky Max Kašparů (p)

Tahle knížka se mi velice líbila. Byla hezka napsaná - čtivá. Příběhy které zde autor popisoval byly hodně reálné a já osobně jsem si odnesl jednu věc - neposuzuj člověka podle vzhledu, protože může být jiný (jak v dobrém tak ve zlém slova smyslu)

12.08.2017 5 z 5


Beatles: Výpověď o jedné generaci Beatles: Výpověď o jedné generaci Antonín Matzner

Jsem velký fanda Beatles a tahle kniha je pro mě jako fanouška úplně úžasná. Nejenom, že se čte jako román, ale je v ní popsaná poměrně detailně historie The Beatles od začátků až po rozpad. Mnoho věcí jsem se v ní dozvěděl.

06.08.2017 5 z 5


Jak se mění náš svět Jak se mění náš svět neznámý - neuveden

Tato knížka je velice zajímavá, ale vadila mi na ní hodně jedna věc. Na to že se vydala v ČR tam bylo až moc Německa - Kdykoliv někde byl rekord, tak byl zapsaný stylem : světový a německý. Dle mého názoru se neměla vůbec v zahraničí vydávat.

21.07.2017 3 z 5


Pink Floyd - Ilustrovaná biografie Pink Floyd - Ilustrovaná biografie Marie Clayton

Tuhle knihu jsem četl již mnohokrát, ale nikdy se nestačím divit, jak je tato hudení skupina úžasná. Mám moc rád Pink Floydy a tahle knížka je přesně to pravé pro fanoušky. Všem doporučuji !

18.06.2017 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Tato knížka se mi četla špatně. Děj mě moc nebavil a pořád se v podstatě opakovalo to stejné. Nic méně jsem cítil, že tato knížka je geniálně napsaná a nejde o to, že se čte špatně, ale že je tak bohatá na výrazy. Díky tomu je to literární poklad

14.06.2017 4 z 5


Zlatí úhoři Zlatí úhoři Ota Pavel

Velice čtivá sbírka povídek. Všechny povídky se mi líbily, ať měly šťastný nebo smutný konec. Původně jsem měl číst jen tři jako povinnou četbu, ale tolik mě to chytlo, že jsem tu knihu nemohl nechat nedočtenou. Každá povídka je hned přečtená. Všem moc doporučuji.

10.06.2017 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tato knížka je velice krásná. Když jsem ji četl několikrát před tím, moc ke mně nemluvila, ale teď už jsem poznal, v čem ten děj spočívá. Není to jenom pohádka, ale kniha o přátelství. Je také velice smutná. A vůbec doufám, že ji nečtu naposled a že ji příště pochopím ještě lépe.

03.06.2017 5 z 5


Továrna na absolutno Továrna na absolutno Karel Čapek

Tato kniha je hodně propracovaná. Doopravdy dobrá zápletka. Díky klasické Čapkově čtivosti se četla dobře. Bohužel ten humor se mi nelíbil. Sice bezva ... narážky na všechna možná náboženství, ale všechno má svoje meze. V této knize je humor trochu přepísknutý. Jinak velice dobré varování proti utopiím .

02.06.2017 2 z 5


Proměna / Die Verwandlung Proměna / Die Verwandlung Franz Kafka

Tato kniha byla velice čtivá. Zápletka byla sice hodně jednoduchá a představená hned na začátku, ale velice mě fascinovalo zachování rodiny (hlavně sestry) k Řehořovi. Lidé často říkají, že Proměna je depresivní povídka, ale mně tak vůbec nepřipadala. Knihu jsem přečetl za jeden den a dost jsem si ji užil . Doporučuji !

19.05.2017 5 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Tato kniha je hodně ukrutně kritizující. Osobně jsem vůbec nečekal, že by tohle napsal Čapek. Jestli by tato kniha nevarovala lidi před fašismem, tak asi nic. Rozhodně byla velice čtivá a vyskytoval se v ní ten klasický Čapkův humor (ten jsem tady viděl mimo jiné poprvé ). Je to výborná knížka a všem ji doporučuji .

08.05.2017 5 z 5


Matka Matka Maxim Gorkij (p)

Z této knihy jsem doopravdy překvapen. Je psána neskutečně přirozeně. A také nato, že je od ruského autora mě vážně zaujala. Není jiná možnost, než vřele všem doporučovat

30.04.2017 5 z 5


Silueta Silueta Justin Richards

Tato knížka je pravým příkladem odpočinkové četby. Není nijak náročná a ani nenese žádné velké poselství. Zato je to poctivá anglická kniha s důmyslným příběhem a klasickým anglickým humorem. Snad jedinou výtkou bude pár nejasností s překladem, se kterým já, jakož to dlouholetý fanda seriálu, nesouhlasím.

22.04.2017 4 z 5


Vedlejší účinky Vedlejší účinky Woody Allen (p)

U této knihy jsem se doopravdy hodně bavil. Tento humor se výborně četl a jen tak na něj nezapomenu. Jenom ta sexualita tam byla mnohokrát i zbytečně, proto 4 hvězdy.

16.04.2017 4 z 5


Kytice z královské zahrady Kytice z královské zahrady Ivan Renč

Tato kniha v žádném případě není o životopisech svatých, jsou to jen pohádky.

16.04.2017 odpad!


Matka Matka Karel Čapek

Tahle kniha byla ohromně dojemná. Doopravdy zaútočila na moje city. Takových knih moc není.
Je to takové protiválečné podobenství. Ale Čapek psával drsnější protiválečná díla. Proč napsal takové drama ? Protože mu tu myšlenku dala jeho žena. Ale i tak tato knížka byla velice čtivá a bez problémů jsem ji rychle přečetl.
Všem moc doporučuji !

29.03.2017 5 z 5