Icez
Zajímavá zápletka z prostředí sportu a soudní síně,kde se ještě otírají o problematiku rasismu. Krátké kapitoly udrží čtenáře v pozornosti a napětí, i když popisovaný soudní proces je přece jen zdlouhavý a někdy ne tak moc poutavý. Závěr knihy a vyvrcholení děje je vskutku nečekané a překvapující, ale osobně soudím, že i spravedlivé.
První díl jsem četl už před delší dobou, tak jsem byl zvědavý, co bude v tomto druhém dílu.
Zákulisní boje a lobby a touha po moci a funkcích, stejně jako slepé prosazování názorů jedné politické strany, vedou k pošlapání lidské cti a k na kusy roztrhání soukromí,ale také k odplatě z velmi vysoko postavených míst...
Kniha obsahuje dost dlouhých popisů a dýl trvá než se rozjede, ale následně už to má spád a říz.
Kniha je odlišná od klasického námětu, na který jsme u Forsytha zvyklý. Ale volné pokračování Fantoma opery pro mě osobně bylo zajímavě podané a dobře zpracované.
Dlouho jsem se nemohl do knihy začíst. Obsahuje hodně popisů a děj občas jakoby přešlapoval na místě... Nakonec jsem dočetl na jeden zátah.
Bomba! Skvěle napsaná kniha dává nahlédnout pod pokličku tajných služeb a také trochu politického prostředí. Děj má spád a stupňuje se. Ke konci je trochu složitější udržet si přehled, ale je to jen malý nedostatek na jinak perfektním díle.
Nová dvojice osvědčeného autora C.C. se vrhá do svého prvního dobrodružství a přestavuje se českým čtenářům. Poutavě napsaný příběh plný technických vymožeností a spousty cestování po celosvětově zajímavých a významných místech, na které jsme u Cusslera již zvyklí je doplněna zápornou postavou nového formátu - zasvěceného znalce z oboru Starověkého Řecka a doby Napoleona, který má prostředky a je odhodlán získat poklad do své moci.
Hltal jsem stránku za stránkou a těším se na další pokračování.
Hunský král Attila nedá historikům a archeologům spát. Toto dílo, opět skvěle napsané a ideální pro oddechové čtení, provede čtenáře po mnoha místech Evropy, po kterých se pohyboval i Bič Boží a pátrá po jeho hrobce, i když výsledkem je jeho zakopaný poklad. Mnozí že čtenářů se tak knižně podívají na místa, která navštívili i osobně, stejně jako já. A k tomu se spolu s manželi Fargovými zúčastní dobrodružství, v němž se ocitnou opět na hraně života a smrti a budou čelit tlupě bezohledného gangstera, který chce celý poklad jen a jen pro sebe. Nakonec ale se zase objeví spousta dobrých duší, které jsou ochotné poskytnout osobní i věcnou pomoc pro dobrou věc a záchranu kulturního dědictví dávné doby, někdy jen z vlastního přesvědčení, někdy podpořené dolarovými bankovkami. Ve výsledku je z toho příjemné čtení. Doporučuji!
Knihu je velmi zajímavá, děj je napínavý, má spád i zápletku a vychází z věčného souboje západ vs. východ. V tomto díle se ovšem nejedná o souboj špionů o informace, ale o získání ztraceného vědce a jeho vynález zkázy, který neměl spatřit světlo světa. I když vychází z historie, moderní vymoženosti mu otevírají cestu ke vzniku a je otázkou, zda už podobné přístroje ve skutečnosti dávno neexistují a nejsou ve výzbroji armád světových mocností.
Autor skvěle skloubil historické záznamy, ať již skutečné, či smyšlené a moderní dobu s jejími technickými a elektronickými přístroji, jež nám usnadňují každodenní život a vytvořil příběh, který nenechá nikoho chladným a zajisté si každý čtenář v některém okamžiku četby položí otázku, zda se tohle nemůže reálně stát třeba zítra i nám. Jen a jen doporučuji k přečtení!
Spousta historických faktů a k tomu trocha detektivní práce. Neříkám, že bych si knihu užil, ale číst se dala.
Dějově i akčně je tento díl lepší než první díl, což je jen a jen dobře. Z Eliase se stane agent-špion, který odvádí svou práci pod krycím jménem Prorok s novou identitou i tváří. Žene ho touha po pomstě, ale jak už to bývá přidá se i láska. Trochu zvláštní, že rozehraje spolupráci na dvě strany, tedy i pro jinou zpravodajskou službu, ale pro účely knihy je to v pohodě a jen to zatraktívní děj. Konec zůstane otevřený a vlastně nevím, jestli skutečně zahyne Eliasova láska nebo je to jen jeho iluze či halucinace způsobená otřesem mozku. Tak tedy vzhůru do stránek třetího dílu.
Zaujal mne název knihy a tak jsem se do ní začetl. Děj je zajímavý a má i druhou linku v podobě únosu jachty i s majiteli, nepostrádá napětí a akci, jen vzpomínky Gripa mi občas přišly jako narušení děje, jako když v tv místo očekávané zajímavé scénky začne reklama... Nicméně, závěr sice ukončí vyšetřování vraždy důstojníka i únos rodiny, ale přetrvává ve mě pocit, že příběh sám o sobě zůstává ještě nedopsaný a nedokončený. Tedy se zjevně můžeme těšit na pokračování a já si určitě přečtu i první díl série s Gripem.
Strhující akční děj se spoustou postav, přestřelek a mrtvých,je zasazen do prostředí boje proti drogám, kartelům a teroristům. Napětí se stupňuje a závěrečná scéna jen završí celý předchozí děj.
Další klasika od C.C., která nezklamala. Sice trochu utopické rozsahem činností "vědců" z NUMA, ale bylo to zajímavé, poutavé a četlo se mi to dobře.
Zajímavý náhled na 9 elitních židovských boxerů, kteří se dostali do koncentračních táborů, ale svým uměním si dokázali zajistit lepší podmínky pro přežití. Popis jejich soubojů a celkového života je záživný a ukazuje, co byli ochotni podstoupit pro trochu slávy a přežití. Německá kratochvíle při sledování zápasů a naproti tomu jejich boj o život... Zajímavé a poutavé čtení.
Při četbě se mi vybavilo několik filmů podobného ražení - Loupež po italsku, Dannyho parťáci a Bod zlomu. Taková knižní zmenšenina kombinace těchto tří filmů. Ale jízda od začátku do konce. Dal sem to za nějakých 10 hodin četby. Napětí, akce neboli sex, drogy, sice techno či co to ta holka pouštěla, ale jinak slušný fičák. Svět zločinu a jeho "obyvatel" ukázal svou tvář v syrové podobě. Konec nepředvídatelný a dokonce ani větší počet vedlejších postav není jen balast, ale má svůj důvod se v ději objevit a deklarovat, že i mnoho nezúčastněných osob se pohybuju v popisovaném světě, možná aniž by o to stály. Perfektní oddychovka.
Knihu jsem začal číst s očekáváním drsné zápletky a dramatického děje. Sice mne v tomhle ohledu trochu zklamala, ale zase je pravda, že i přes spoustu popisů a politické pozadí, které snad je úvodem do děje dalších dílů trilogie, má záživný děj, v němž se setkáváme s mladíkem a milenkou jeho otce, kteří čelí aféře politika a velké korporace s nadnárodním přesahem, částečně zasahující do sféry vlivu tajných služeb několika států a musí se bát a bojovat i o vlastní život. Nechybí ani několik mrtvých postav, zemřelých za podivných okolností, tajemní podezřelí a policajti či agenti, u nichž chvíli nevím, zda jsou kladné či záporné postavy a to vše při vědomí, že jedna z hlavních postav řeší vlastní, celkem závažný, zdravotní stav. Závěr možná není úplně překvapivý, nicméně pro mě není děj uzavřený a určitě si přečtu minimálně druhý díl, jelikož chci prostě vědět, co bude dál.
Téma politické moci mi nevadí a osobně si myslím, že podobnou aféru v reálu může řešit jakýkoliv stát ve světě. V tomto případě je to zejména Švédsko. Ale kdo z nás může říct, že se něco podobného neodehrává i u nás, nebo že se tak v budoucnu, spíš blízkém než vzdáleném, stát nemůže?
I z toho důvodu dávám 4 hvězdy a těším se na další díl.
Odklon od Templářů mi z počátku moc nevoněl, ale kniha mne příjemně překvapila. Téma drog a prostředí, ve kterém se děj odehrává, je zárukou zajímavého a napínavého děje. Občas je potřeba trochu přivřít oči, ale jinak děj je poutavý a čtenáře drží v pozornosti a nutí hltat další a další stránky až do konce.
Popis působení letecké skupiny 15 během výcviku a půlročního působení v ostrém nasazení během bojů v Pacifiku. V roce 1944 už američtí piloti palubních letadel neměly v japonských pilotech takové soupeře jako na začátku války a také letadla byla mnohem lepší a výkonnější, stejně tak i odolnější než stárnoucí japonské stroje. Proto většina střetnutí s japonským letectvem měla jednoznačný průběh i výsledek. Navíc měli Američané velkou převahu.
Tato kniha stručně popisuje příběhy bojů z hlediska velitele skupiny i jednotlivých pilotů, což může mnohdy působit dojmem, že se v popisu boje čtenář ztrácí, ale na druhou stranu je to zase podrobnější náhled na průběh jednotlivých akcí skupiny, který vrhá lepší a hlubší pohled na rozsah a délku vedených operací a intenzitu bojů probíhajících na rozsáhlé hladině Pacifiku a nebi nad ní.
Moje první kniha od tohoto autora. Příběh mě zaujal - boj dobra a zla, padlí andělé, lidé a jiné "fantasy postavy" svádí závod mezi sebou o to, kdo rychleji najde místo pádu malého letadla a tajemný seznam jmen na jeho palubě. I přes větší počet postav se v knize dá dobře orientovat a děj na sebe navazuje a postupně se spojuje v jenu linku a míří k závěrečnému souboji, který je od začátku nevyhnutelný. Nese v sobě i drobné překvapení a zůstává otevřený pro další pokračování. Asi vyhledám i další knihy z této série.