Hymnus Hymnus komentáře u knih

☰ menu

Ritmatik Ritmatik Brandon Sanderson

Chvilkama mě tato kniha skoro až nudila, ale konec se rozjel, že jsem nemohl přestat.... Přesto, tato kniha je dle mého názoru, to nejslabší, co jsem od Sandersena četl (tzn. vše, co je přeloženo :)).

24.07.2018 3 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Bohužel musím souhlasit s JaMar28 co se dialogů a vůbec vystupování postav týče. Navíc, já osobně mám velký problém i s Tolkienovy básněmi, které jsem kolikrát musel prostě přeskočit. Narozdíl tedy od Hobita, jsem byl zatím u pána prstenů více nadšený z filmů.

23.11.2016 3 z 5


Durotan Durotan Christie Golden

Pro ty, kteří jsou tak přesvědčeni o tom, že jsem ve svém prvním komentáři snad lhal, nebo jsem dokonce knihu nepochopil ;)

Stačí si přečíst knihu Zrod Hordy od spisovatelky Golden, té samé, co napsala Durotana. Např. co mě zarazilo jako první. Orgrim a Durotan od narození ve klanu frostwolfů. Ve Zrodu Hordy (ZH) nebyl Orgrim frostwolf. Jasně se tam píše o naprosto neobvyklém přátelství, které mezi nimi vzniklo, přestože byli každý z jiného klanu. Další, to jak se dali Durotan a Draka dohromady je také úplně jiné v obou knihách a to ani nemluvím o tom, že ve ZH neni zmíňka o tom, že by frostwolfové někdy posílali své nemocné do vyhnanství. Tam Draka klan nikdy neopustila. Další, v Durotanovi je Guldan záhadnej neznámej šmejt. V ZH je jeho místo jasně popsáno i to jak se k tomu jeho šmejdstní dostal (kde je v Durotanovi Nerzhul, posvátná hora Oshu´gun, do které se ve ZH Durotan také vydal). A další, v Durotanovi se píše, že se Durotan nikdy nepotkal s Draenei, dokud se snimi v knize Durotan nepotkal. V ZH se s Orgrimem dostanou přímo do jednoho z jejich měst a klábosí se samotným Velenem. Ve ZH tuším taky ještě nebyl hlavní frostwolfskej šaman slepý (teď si nevzpomenu na jméno). Abych to shrnul, stejné místo, stejný čas, stejné postavy a absolutně jiný děj. Tyto dvě knihy se navzájem absolutně vylučují (pokud jsme se tedy nějak nedostali do paralelního vesmíru, kde je vše jinak). Zkrátka a jednoduše, Blizzard si chce nahrabat mega filmem, ale z mě neznámého důvodu se rozhodl nezfilmovat již vytvoření děj, od kterého se dosud vše odehrávalo a tvořilo celistvou časovou linii, ale prostě nepochopitelně vše změníme a budeme se tvářit, že se nic neděje. Proč by taky, když kina budou plná dětí hrajících wowko, které žádnou z knich warcraftu nečetly.

01.06.2016 odpad!


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Super rychovka ;) narozdíl od zfilmované trilogie se kniha povedla.

28.05.2016 4 z 5


Durotan Durotan Christie Golden

Naprosté popření předchozích dílů série. Některé z nich psala dokonce sana Christie Golden. Zdá se, že se páni a paní z Blizzardu snaží z Warcraftu vytřískat (peněz), co to půjde. Předpokládám, že první Warcrafťácký film bude, stejně jako kniha Durotan, popírat opět vše, co již bylo napsáno. Časová i dějová linie filmu v předchozích knihách totiž je. Pokud jste, stejně jako já, fanoušky celé série, důrazně doporučuji tuto knihu nekupovat, na film do kina nechodit (radši si počkejte až bude někde zdarma ke stažení, ale radši na to nekoukejte ani zadarmo) a dál žít ve sladké nevědomosti, jak moc to pos...y.

28.05.2016 odpad!