Hunters Hunters komentáře u knih

☰ menu

Muž s dýmkou a houslemi Muž s dýmkou a houslemi Arthur Conan Doyle

Sherlock Homeless je obecně hrozně populární, to nemá cenu řešit, ale tahle kniha si zaslouží speciální ocenění a to právě její provedení. Tím myslím obrázky, bratři a sestry. O dost lepší než u fantasy Mach & Šebestová, nebo survivalu Robinson Krůzó. Namaste.

19.05.2023 5 z 5


Samarkand Samarkand Miroslav Žamboch

Já toho pana Žambocha žeru. Jeho knihy hltám. A lačním po další.

19.05.2023 5 z 5


Čas žít, čas zabíjet Čas žít, čas zabíjet Miroslav Žamboch

V Kundapálí máme jedno takový pořekadlo: "Dvakrát měř, jednou řež ...a nejez jezevčíky." A krásně se hodí k této knize. Teda ne, že by zde někdo vařil štěkanátky, ale jde o to, že se v knize mířilo dost přesně a řezali se tam hlava nehlava. A tak to má být. Budha s vámi a zlej pryč.

19.05.2023 5 z 5


Vládca Krvavého ohňa Vládca Krvavého ohňa Juraj Červenák

Odpustite moju slovenčinu, som somár z Dillí, ale Ďurův Vládca je taky naozaj perfektný román, že by som to čital aj v braillově písme

23.03.2023 5 z 5


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Kousek od nás a hned taková dramata. Skvělý překlad, ale obsah mě minul jako Nasser - ten rozvozce chutney z Nového Dillí.

23.03.2023 3 z 5


Jihočeský horor Jihočeský horor * antologie

Návrat domů, Malá ryba, Bazén a Hedvika... ne to není začátek vtipu z Dillí, to je moje topka povídek této vydařené sbírky.

27.04.2022 4 z 5


České temno České temno * antologie

české temno dokazuje, na jaké úrovni si stojí současný český horor. musim říct, že kvalita nekolísá, jak jsem očekával, povídky jsou dobré, možná jedna by se našla slabší. ale za mě kniha, která by neměla chybět v žádné domácí knihově

15.02.2022 4 z 5


Utrpení těla Utrpení těla Monica J. O’Rourke

Velmi drsné (místy až kruté) čtení, které někomu udělá tvrdolína, někoho donutí k vomitismu - jiný učel knihy asi není. Pak ale taky kniha, které někoho donutí k pohrdaní nad ní samotnout, protože díky obalu čekali nějakou romanci z Bodensee...

15.02.2022 5 z 5


Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky Miloslav Švandrlík

už je to nějakou sobotu, co jsem to četl, ale dobře si pamatuju, že mě to nesmírně bavilo. Nejen humor, chvílemi to bylo i docela napínavý. Každopádně, Baroni mi přirostli k umělé chlopni už napořád. Osudy jednotlivých postav, hlavních i vedlejších, jsou prostě zajímavé. Jak říkáme u nás v Kundapálí: Buch is Velkhy, but soudruh Major is Vhjetší!

06.08.2020 5 z 5


Měsíc je drsná milenka Měsíc je drsná milenka Robert A. Heinlein

Jak jsem (kdysi dávno) viděl tuto knihu za výlohou našeho obskurního prodejce pokleslé literatury, ihned mi došla jistá spojitost, o kterou se s vámi podělím. Nacista Heinlein píše o Měsíci. Několik let na to se dozvídám, že odvrácenou stranu Měsíce kolonizovali náckové už ve čtyřicátých letech, ba dokonce chystají invazi. No, nebudu dlouho chodit kolem horkého měsíčního jílu, nakonec jsem zjistil, že milenka Měsíc je čtení trochu jiného kalibru a co hlavně, parádní čtení za úplňku, kniha, kterou dáte za měsíc.

06.08.2020 5 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Překvapilo. Lepší než film a tanec v ulicích Bombaje

17.02.2020 4 z 5


Frost Frost Oskar Fuchs (p)

Není to vůbec zlý. Na prvotinu určitě. K úplný dokonalosti chybí jen malinko. Nesedl mi jazyk, postava Forsta, na druhou stranu atmosféra, jak říkáme u nás v Indii, perfekdžána gandhiána

08.01.2020 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Nejdřív jsem podlehl dojmu, že jde spíš o děvku ve vlaku, ale postupně se rozplétal zajímavý příběh a to je přesně ten typ příběhů, kdy nevíte, co jak bude a to je právě to, co vás vtáhne. Poněkud zvláštní sloh, ale to je asi překladem... za mě ale dobrá kniha.

22.05.2018 5 z 5


Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů * antologie

To nejlepší pod jednou střechou!

13.12.2016 5 z 5


Mrtvá šelma Mrtvá šelma Jiří W. Procházka

Procházku mám rád a tak i Mrtvá šelma byla pro mě další zářez na pažbě... eee... přečtených kniho od něj :)

13.12.2016 5 z 5


Galaktický hrdina Bill Galaktický hrdina Bill Harry Harrison

Tak je jasné, kde se asi inspiroval Lucas, že ano. První Billovo dobrodružství dává vzniknout zajímavému kultu na poli space opery. A vlastně je potřeba podotknout, že inspiroval mnoho dalších tvůrců. Bill je vlastně základ a kdo říká, že ne, je hovno fanoušek.

01.10.2016 5 z 5


Kniha bolesti Kniha bolesti * antologie

Jak už bylo řečeno, některé povídky jsou možná příliš dlouhé a jiné by zase chtěly prodloužit. Jak rád bych je natáhl na skřipec. Dusit autory ve vlastní šťávě však nechci, směle knihu doporučuji ke koupi, lebo je to také ozaistné drámo, však?

30.09.2016 4 z 5


Dlouhý sprint s ozvěnou Dlouhý sprint s ozvěnou Miroslav Žamboch

Rychlé čtení s dozvuky.

30.09.2016 5 z 5


Na vlnách odvahy a dobrodružství Na vlnách odvahy a dobrodružství Otakar Batlička

V dětství nebylo za bolšanů zas tolik knih nadupaných dobrodružstvím. Mluvím o době normalizační. Četl jsem pár starých rodokapsů uzmutých strýcem, staré komiksy v ABC časopise, ale nic moc z Ameriky a vůbec ze světa toho nebylo. Komiksy? Chichi, to fakt ne. Leda ti zasraní Strážci, pyjo-nýři. Ale byla tu kniha Otakara Batličky. Batlička, to byl pro mne pojem. Fascinovala mě obálka a na ni dlouze hleděl a lovil očima dobrodružství už jen z toho lesa v pozadí a řeky. Ano, na řece se v knize odehraje dosti a jako poctivý bypass vám přiroste k srdci. Možná se sluší, přečíst si ji ještě jednou dospělýma očima. Může to být zase trochu jiný zážitek.

29.09.2016 5 z 5


Vinnetou I Vinnetou I Karel May

Zcela nekompromisní výtěr vážnou literaturou západu tehdejší doby (Cooper & spol.). Slepý diletant Máj sepsal po paměti báječné dobrodružství, které proslavil už za svého života. A to natolik, že se rozhodl v rámci celkem obskurního píárka vydávat se za svou literární postavu. Odstupem několika let a zdatného technického vývoje však přišel někdo úplně jiný a teprve tehdy z toho učinil kult, který má dodnes svou silnou fanouškovskou základnu. Ano, filmaři tomu vdechli určité kouzlo. To kouzlo ale nabízí hlavně zmíněný film, s knihou se to má nepatrně jinak. Je psaná sice poutavě, dovede vtáhnout, ale rozhodně to nepatří mezi nějaký stylistický skvost. Samozřejmě je to pořád "kniha mého dětství", ale radši si pořád poslechnu desku nebo pustím film. Vlastně stačí klidně i tu filmovou znělku.

29.09.2016 4 z 5