Hudis Hudis komentáře u knih

☰ menu

Greenwoodové Greenwoodové Michael Christie

Pozor! Lehký spoiler.

Já jsem čekal něco trochu jiného. Ale dobrý. Příběh byl zajímavý. Postavy...nemůžu si pomoct, ale ženské postavy jsou jak podle šablony klimaalarmistek. Když už by díky bohatství mohli změnit směřování firmy, směřovat finance na dobré účely, zazdí tuto možnost. Chápu, že díky tomu autor poskládat svůj příběh, ale udělalo to z nich blbky. Aspoň z mého pohledu.

25.12.2023 4 z 5


Pomáhej pámbu Pomáhej pámbu Marko Vidojković

Krátké povídky, méně stránek, ale spousta vtipu a nápadů. Bukowski to úplně není, ale blíží se.

30.11.2023 3 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Hodně dlouho jsem Dallas 63 odkládal, i když mi ležel v knihovně. Teď už vím, že to byla na jednu stranu chyba, protože je to opravdu dobrý příběh. Na stranu druhou je pryč. Celou dobu jsem si říkal...co sakra bude na těch sedmistech stránkách, pak čtyřstech, pak dvoustech. No a nakonec z toho byl příběh, kterých je málo a díky kterým mám Kinga rád. Díky za něj.

20.11.2023 5 z 5


Oblázek na obloze Oblázek na obloze Isaac Asimov

Skvele jako vse od Asimova.

13.12.2020 4 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Paradni jizda, u ktere jsem nemusel koulet ocima, jake prasarny tam Kotleta zase nacpe. Tech uz sem mel dost. Spis to pripomina Poutnika z Mohameda a za to jsem rad.

08.12.2020 4 z 5


Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Knize se neda vytknout skoro nic. Nez sem ji zacal cist, nenapadlo me, ze ji prectu za par dni. Pribeh paradne utikal, historie sveta byla postupne porcovana.
A jak uz nekdo nize psal...je skoda, ze je to samostatna kniha. Sice si obcas rikam, ze treba serie Silo bylo zbytecne natahovane, tady bych si pral vic pribehu z tohoto sveta. Minimalne jeste jednu knihu bych bral vsemi deseti.

28.09.2020 5 z 5


Všechny řitě světa i ta má Všechny řitě světa i ta má Charles Bukowski

Pro me zatim nejslabsi Bukowski. Nektere povidky mi prisly uplne mimo. Hlavne jedna dost pres caru i kdyz klidne realna.
Asi sem ho trochu precenil. Nebo ho nedokazu docenit...

26.09.2020 2 z 5


Ženy Ženy Charles Bukowski

Muj treti Bukowski. Je to zvlastni. Po knize Na poste jsem cekal neco trochu jineho. Vtipnejsiho.
Ale i kdyz jsem nedostal, co jsem cekal, stejne jsem hltal kazdou stranku.
Na jednu stranu sem se bal, ze uz bude konec a zadna dalsi prihoda., na druhou stranu jsem se tesil na konec.

20.08.2020 4 z 5


Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

S čistým svědomím řeknu, že tato kniha je lepší, než novější série. Nebylo to až tak vtipné, ale akce střídala akci a perfektně se kniha četla. A ani mi nechutnaly popisy sexuálních orgií a označení míst, kam všude dopadají odstřelené nebo usekané části těl. Škoda, že zatím není pokračování. Bral bych všemi deseti.

18.07.2020 5 z 5


Na poště Na poště Charles Bukowski

Moje první kniha od Bukowského. Je mi líto, že sem na něj nenarazil dříve, protože něco podobného jsem dlouho hledal. Vtipné, jednoduché a ... takové lidské. Být tato kniha delší, dal bych 5 hvězd. Za 200 stran nemohu dát 100%.

09.07.2020 4 z 5


Stalingrad Stalingrad František Kotleta (p)

Kotleta, jak ho všichni známe. I když už začínám být na některé jeho popisky (sex) trochu alergický.

14.06.2020 4 z 5


Podat ruku ďáblovi: Příběh poslední genocidy 20. století Podat ruku ďáblovi: Příběh poslední genocidy 20. století Roméo Dallaire

Co jsem cekal, to jsem dostal. Trochu syrovy pohled na genocidu. Cim vic ctu o fungovani OSN, tim vic se utvrzuji v tom, ze je to zbytecna organizace (viz. kniha Total Balkan). Ale....vzdy se najdou lide, kteri to mysli dobre a snazi se, co mohou a zlepsuji prestiz teto organizace.
Jen jedna vec mi v teto knizce chybela. Ale mozna jsem tu odpoved ani nemel nalezt. A to proc? Proc se to stalo. Jaka silena nenavist dokaze premenit cloveka v takove monstra. A to nepisu o lidech na vysokych postech. Ale o obycejnych lidech. Matkach s detmi na zadech

12.05.2020 4 z 5


Totál Balkán Totál Balkán Blanka Čechová

Totál Balkán je kniha, která určitě stojí za přečtení. Ať už pro odpůrce, tak i pro zastánce podobných organizací. Kniha je vtipná a lehce čitelná. Jen ke konci mi bylo trochu smutno.. že už se blíží konec a jak moc prohnilé podobné organizace jsou.

03.03.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Nemůžu si pomoct. Mě asi uškodil ten hype okolo knihy. Čekal jsem něco velkého a dostal jsem normální příběh. Ten byl sám o sobě... promyšlený a propojoval minulost a současnost, ale to je prostě málo. A ten pobyt v pracovních táborech byl zase krátký a celkem stručný. Asi jsem moc rozmazlený pětiset a více stránkovými knihami. 5 z 5 určitě ne. Pokud je Hana zde druhá nejlépe hodnocená kniha, je to špatné.

02.12.2018 3 z 5


Povídky o vlasti Povídky o vlasti Dmitry Glukhovsky

Překvapilo mě hodnocení. Teď je na 77% a to bych řekl, že vůbec neodpovídá. Jednotlivé povídky s nadsázkou vypráví příběhy, které jsou pro Rusko celkem výstižné... První muž byl poté druhý a druhý byl první :) No co tím mohlo být vtipně popsáno

15.02.2018 4 z 5


Zánik impéria Zánik impéria John Scalzi

Tato kniha mě příjemně překvapila. Zdejší hodnocení moc nechápu, odhadoval bych to na 85%, to by knize slušelo více. Je čtivá, místy vtipná, má spád....za mě doporučuji.

13.02.2018 4 z 5


Sídlo červa Sídlo červa George R. R. Martin

Jako povídka dobré. V poměru cena/kvalita+délka nic moc

21.01.2018 3 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Když pominu dobrý příběh a vykreslení každé postavy, tak mě zaujaly dvě věci. Že se ve švédských nemocnicích platí za použití záchodu a že švédští úředníci jsou opravdoví nelidové :) Podle autora ovšem

27.06.2017 4 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Chtěl jsem něco na odlehčení... na to je Kotleta dobrý... a dostal jsem to. Akce střídá akci a za dva dny nebylo co řešit. Jen tak dál, pane Kotleto.

21.05.2017 3 z 5


Atlasova vzpoura Atlasova vzpoura Ayn Rand (p)

Když se okolo sebe tak dívám, tak vlastně podle knihy už úpadek pomalu začal. Regulace, buzerace, danění, příkazy... to vše nám náš stát a EU dává a zvyšuje úsilí to vše ještě navyšovat. Nevim jak u koho, ale všude kolem mě, lidé, kteří v práci nejvíc makaji, jsou nejvíc dřeni z kůže. A ti co to flákají a maji vše na háku, jsou odměňováni stejně a vedení po nich ani radši nic nechce (ani to zlepšení).

A když jsem nedávno četl, že francouzský adept na prezidenta chce danit výplatu nad určitou částku 90%, tak jsem si okamžitě vzpomněl na tuto knihu. Co se asi stane? Proč by se lidé měli snažit, když jim to pak stát vezme a dá to flákačům, kteří volí takováto individua?

Za mě povinná četba. Jen škoda té ceny, to moc nechápu.

15.6.2019: po delší době beru zpět svůj poslední odstaveček. Cena knihy není vysoká. Jen já byl hloupý.

22.04.2017 5 z 5