HŠ komentáře u knih

☰ menu

Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Já jsem se v některých částech hodně nudila, pár nových a zajímavých věcí jsem se dozvěděla, ale jinak mi přišel rozhovor nemastný neslaný. Pan Hecl je ve svém vyprávění hodně akurátní, postrádala jsem jakýkoli náznak humoru, takový Mirek Dušín. Ale asi i proto byl ve svém povolání tak dobrý.

24.03.2024 3 z 5


K slávě odsouzeni K slávě odsouzeni Eric Lambert

Nejsilnější je na knize konec, jinak mi to přišlo jako pohodová literatura, se špionáží žádná velká spojitost. V knize spousta chyb, jeden řádek o jednom vojákovi, druhý o druhém, aniž by to člověk poznal - napsáno velmi zmatečně.

15.03.2024 3 z 5


Třešně v rumu Třešně v rumu Michaela Janečková

Já se zasmála, super oddechovka. Kubu jsem navštívila s batohem na pár týdnu v roce 2017 a překvapilo mě, jak se to hodně změnilo. Rum tedy také tekl proudem, ale salsa se tančila na každém rohu, s jídlem extra problémy nebyly, s vodou ano, Cohiba doutníky se daly sehnat taky poměrně levně, vlastně vše, co se dalo sehnat, bylo na naše poměry levné. Děkuji autorce za zmínku o Brutal Assault, Izbině a písničce Šel pes do lesa...

10.03.2024 4 z 5


Dívka, která zvítězila nad IS Dívka, která zvítězila nad IS Farida Khalaf

(SPOILER) Hodnotím knihu, ne prožitý příběh. Je to neemotivní, opakující se stále dokola, místy protiřečící, kdy se chce Farida raději zabít, než by se dostala IS do rukou, vzápětí má strach z toho, že ji zabijí oni, nedokázala jsem se do Faridy vžít, do jejích pocitů. Byla jsem překvapená, když jsem se v půlce knihy dozvěděla, že je jí 18, jednání mi občas přišlo tak na 14 let. Nedokážu pochopit náboženství ani jedné strany. Nejhorší hrůza ze zneuctění, ne ze samého aktu, ale co řeknou potom ostatní? Co to do nich ti rodiče cpou? Občas jsem se fakt rozčílila.

07.03.2024 2 z 5


Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Místy úsměvné, jinak takový průměr. Čtení tak na záchod na střídačku se Čtyřlístkem, ale jako knížka ne-e. Nechápu, proč má autorka neustále potřebu shazovat svou postavu, věk. Dost mě tím iritovala. A mraky dvojsmyslů, které mi ani nepřišly na místě.

28.02.2024 2 z 5


Prožila jsem si peklo Prožila jsem si peklo Andrea Claudia Hoffmann

Budu hodnotit knihu, ne to, co se děje v Nigérii. Vadilo mi, že text byl hodně upravován, nebylo to vyprávěno slovy Patience, víceméně to byl román, ne přepsaná výpověď ženy, což bych ocenila více.

21.01.2024 3 z 5


Ženám snít zakázáno - Můj útěk ze Saúdské Arábie Ženám snít zakázáno - Můj útěk ze Saúdské Arábie Rana Ahmad

Dávám hvězdičky za příběh, osud, kterému se dokázala vzepřít, ne za kvalitu knihy. Je vidět, že autorka není spisovatelka, skáče z místa na místo, spoustu věcí nevysvětlených, při poděkování děkuje takovým množství lidí, o kterých není v knize ani zmínka. Každopádně měla obrovské štěstí na lidi kolem sebe.

12.01.2024 4 z 5


Lví král Lví král Walt Disney

Ilustrace krásné, ale to je tak všechno. Jelikož jsem příběhem o Lvím králi nepolíbená, tak jsem z knihy hodně zklamaná. Text je nesouvislý, nenavazuje, je složitý.

25.12.2023 1 z 5


TMBOOK TMBOOK TMBK (p)

Tak do poloviny mi to přišlo docela trapné, ale pak už jsem se i několikrát zasmála nahlas.

23.12.2023 3 z 5


Ukradené dívky Ukradené dívky Wolfgang Bauer

Pokud člověk není úplný ignorant, tak trošku ví, co se v rozvojových zemích děje. Z knihy se člověk dozví hodně o historii Boko Haram, ale z výpovědí žen nic moc.

19.12.2023 3 z 5


Knížka Ferdy Mravence Knížka Ferdy Mravence Ondřej Sekora

Četla jsem to až v dospělosti, byla jsem Ferdou víceméně nepolíbená, těšila jsem se na to. Ale zas tak odvařená jsem z toho nebyla. Možná mi vadilo, jak byl Ferda moc skvělý a nelíbil se mi v otroctví.

15.11.2023 3 z 5


Něžná fata morgána Něžná fata morgána Dominik Dán

Četlo se to opět samo, ale já to tentokrát Dánovi moc nevěřila.

06.11.2023 4 z 5


Cipísek Cipísek Václav Čtvrtek (p)

Neustále posloucháme v autě, skvěle načteno panem Högrem.

01.11.2023


Zavřená truhla Zavřená truhla Sophie Hannah

Jelikož mě Agatha minula, nic jsem neočekávala a byla jsem spokojená.

31.10.2023 4 z 5


Rumcajs Rumcajs Václav Čtvrtek (p)

Je to vtipné, ale vtip ocení převážně dospělí. Pro dnešní děti jsou tam výrazy, které jim vůbec nic neříkají a i já mám problém s jejich vysvětlením. Je mi to líto, ale moje dítě si to víc užívá kreslené v televizi.

15.10.2023


Druhý názor Druhý názor Michael Palmer

Já byla hodně zklamaná. Žádný pořádný zvrat, plno klišé, posledních 20 stránek jsem četla snad tři dny, protože mě vůbec nezajímalo, jak to dopadne.

15.10.2023 1 z 5


Piraně Piraně Roberto Saviano

Mě to docela nudilo. Za prvé jsem si říkala, jestli je to opravdu možné. Za druhé kniha neměla žádný spád, žádné emoce a za třetí mi to místy přišlo hodně úsměvné.

15.09.2023 2 z 5


Veselé Vánoce Veselé Vánoce Jiří Žáček

Trošku mě tam zarazilo, jestli jsem to správně pochopila, že si zvířátka vzájemně dávají dárky. Doufám, že si toho syn nevšimne, Ježíšek je Ježíšek.

03.08.2023 4 z 5


Rodokmen smrti Rodokmen smrti James Rollins (p)

Moje první a poslední kniha od autora. Nic zlého netuše jsem po tomto románu sáhla, překvapující bylo, jak je vše splácáno dohromady - špionážní román, historie, romantika, atd. atd. Nejsem správná cílová skupina.

18.07.2023 3 z 5


Velký dinosauří závod Velký dinosauří závod neznámý - neuveden

Obrázky hezké, ale nedá se o nich moc mluvit, text chabý.

24.05.2023 1 z 5