Honzina Honzina komentáře u knih

☰ menu

Tampa Tampa Alissa Nutting

Třetí hvězdičku dávám za přebal (a to jsem četla e-knihu :), který sympaticky napovídá, co za typ čtiva v knize najdete. Včera jsem doskákala na poslední stránku, a maraton to rozhodně nebyl. Příběh nula nula prd, vývoj postavy žádný, na konci je Celeste stejná, jako na začátku, jako by ji nic z toho, co se semlelo, nepoznamenalo. Bloncka myslící pipinou. A její choutky na ochmýřené mladíky prostě knihu neutáhnou - zpočátku mi obočí sice vylítlo nahoru, ale po pár stránkách furtnajednobrdo spadlo zpátky a tlačilo na oční víčka tak, že jsem měla co dělat, abych u čtení neusnula. Netřeba číst dvakrát...

09.08.2014 3 z 5


Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Rozvláčnější začátek a strhující finále plné zvratů a překvapení. Přesto jednu hvězdu v hodnocení dávám dolů za úvodní natahovačku ve stylu vydrž prťka, vydrž...Nevědět předem z nadšených recenzí, že se příběh rozjede, kdo ví, jestli knihu neodložím - autorka dávkovala záchytné body, posouvající děj dopředu, v příliš malých soustech.

03.08.2014 4 z 5


Přítelkyně Přítelkyně Barbara Nesvadbová

Nevím, styl autorky mi nesedí, zkoušela jsem knížečku číst, abych si rozšířila obzory (o jinak mediálně známou spisovatelku :). Knihy čtu pro pobavení, tady se žádné kecnutí na zadek nekonalo.

18.05.2014 2 z 5


Šílený profesor Šílený profesor Charles Gilman

Příjemná kniha, přečteno za den (já i syn 10 let), líbila se. Normálně bych dala 4 hvězdičky, ale za působivou obálku dávám počet nejvyšší :)

18.05.2014 5 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Tak přečteno na první dobrou, v pátek jsem si ji kupovala na veletrhu Svět knihy, včera jsem ji nakousla a dneska po ní nezůstal ani drobeček :) Velmi se mi líbilo zpracování nápadu se vstupem do světa snů - originální, čtivé a poměrně dobře zpracované (žádné do očí bijící logické přešlapy). Ani postavy nebyly špatné, dokonce mám tip na tajnou pleskotřeskovou (ne konkrétně, ale vím, jak by se dalo udělat, aby měla tajemná Secrecy drby fakt z první ruky :) Konec knihy mi připadal buď moc rychlej, nebo já rychle čtu a nohy podrážecí wow efekt se nekonal. A ano, vím, že příběh bude pokračovat dalšími dvěma díly.

Občas se v knize vyskytla chybka nebo překlep - zaregistrovala jsem možná pět kousků (a nebyly to přežblebty od Lottie, když viděla Charlese!). Takové slovo STŘÍZLIVÍ, které v kontextu mělo mit na konci ypsilon, mě bicnulo do očí. Myslím, že v Drahokamech se žádné podobné bicnutí nekonalo.

18.05.2014 4 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Výborná knížka!!

12.05.2014 5 z 5


Ztraceni v čase Ztraceni v čase Petra Braunová

Velmi povedená knížka, dokáže vyvolat až mrazivé pocity. Začátek je také pěkný, na to, že se tam "nic" kouzelného neděje. Ale popis myšlenkových pochodů malého darebáka, který si dvojku z chování za svůj přečin zasloužil, popis baráčku babičky Julči i její vyprávění... Určitě si zaslouží plný počet ***** :)

12.05.2014 5 z 5


Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

A mně se to líbilo, byť jsem se v hlavní dějové lince občas ztrácela. Mám ráda, když autorovi jeho fantazie dovolí vtipně spojit zdánlivě neslučitelné. A tady se to, u Styxu, povedlo :)

21.04.2014 4 z 5


Na orlích křídlech Na orlích křídlech Ilona Fišerová

Také jsem po knize sáhla z důvodu, že se stala vítězem albatrosího klání. Chtěla jsem vědět, jak se autorka s příběhem popasovala a navíc jsem ji kupovala pro desetiletého syna. Knihu jsme přečetli oba dva a musím jenom chválit - pokud se jedná o dosud nepublikovanou autorku, pak klobouk dolů. Líbila se nám moc, příjemný a neotřelý příběh, protknutý dobrodružstvím. Dobře vystavěno, hezká zápletka i konec. Za mě velmi dobré **** :)

11.04.2014 4 z 5