honZic honZic komentáře u knih

☰ menu

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

jednoduše - pecka!

13.12.2021


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

nedokázal jsem to dočíst... nějak jsem se nemohl začíst... raději jsem kouknul na film.

13.12.2021


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Za mě překvapeni. Nečekal jsem od toho zázraky, ale ve výsledku jsem dostal to, co jsem očekával. Příběh vtipný, místy s jasnou erudicí autora o minulosti Londýna a jeho kultury v časech dávno minulých, dostal jsem magii a dva skvěle vystavěné hlavní postavy, jejich vývoj mě zajímá dal v dalších příbězích. Faktem je, ze bych tento díl zkrátil. Některé pasáže byli zbytečně zdlouhavé, popis míst a situací také... ovšem tipuju, že se jedna o autorův styl, takže je zapotřebí si zvyknout. Pro mě to bylo na poprvé nové a ne tak dobře stravitelné... věřím však, ze další díly příběhů Petera Granta mě již budou bavit mnohem více.

07.04.2020 3 z 5


Temné bratrstvo Temné bratrstvo Luke Scull

Kniha mi přišla zdlouhavá, hodně postav a několik příběhových linií. Sice se vše nakonec spojí dohromady ve velmi zajímavý celek, ale jakmile vypadnete z tempa vyprávění třeba nějakou delší pauzou ve čtení, není to dobré - budete se ztrácet ještě víc a postavy vám budou splývat. Jinak za mě celkový dojem velmi dobrý, příběh se mi líbil i přesto, že jsem se u toho musel dost soustředit a přemýšlet. Doufám, že další dva díly mě chytí více.

04.04.2020 3 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

za mě velmi super

28.09.2017 5 z 5


Nestydaté neviňátko Nestydaté neviňátko Dominik Dán

Je to dobrá kniha. Lepší než Fatamorgána... nicméně mě neuvěřitelně iritoval vypravěč...až moc chytrej a jakože vtipnej... ale jinak super. Přečtěte.

19.04.2017 4 z 5


Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá Jeph Loeb

Batmanovský Dlouhý haloween je zatím to nejlepší, co DC komiksový komplet nabídl. Zrození Two - Face je skvělé. Příběh parádní, noir kresba dodávám neopakovatelnou atmosféru. Velká paráda

11.04.2017 4 z 5


Něžná fata morgána Něžná fata morgána Dominik Dán

Klasický Dán. Jen mi vadil konec a ta politika. Tentokrát ji tam bylo opravdu hodně. Více v recenzi, zde u knihy.

09.04.2017 3 z 5


Batman: Dlouhý Halloween: Kniha první Batman: Dlouhý Halloween: Kniha první Jeph Loeb

originální. Noir atmosféra a Batman vypadá a funguje skvěle. Úsporná kresba, hraní si s barevným spektrem, jež upomíná na různá intermezza a odskoky od hlavního textu, nebo naopak další text rozpracovává... temná atmosféra, vrah, kteréhož nikdo nedokáže odhalit... za mě super.

09.04.2017 5 z 5


Superman: Utajený počátek Superman: Utajený počátek Geoff Johns

Kresb více než nic moc, příběh? Spíše pohádka vyprávěná velmi pohádkovým stylem. Superman je nudná postava, nebo pro mě vždy byla.. a tato kniha to absolutně potvrdila. Ploché postavy.. uf.. už bych číst vícekrát nemusel.

06.04.2017


Jednou časně zrána Jednou časně zrána Virginia Baily

Velké zklamání. Od začátku znalý čtenář zhruba tuší o co půjde. Nic překvapivého se nekoná, žádná psychologická hra se čtenářem, standardní styl vyprávění navíc odříkaný velmi nudně. Jedna hvězda za nápad, druhá za místo, kde se děj odehrává a za dobu ve které se odehrává.

21.03.2017 2 z 5


Umina verze Umina verze Emil Hakl (p)

Hakl koketující se sci-fi a přitom klasický Hakl. Je to rychlé, má to styl, má to šťávu, má to nápad a polemizuje to nad bytím a nebytím v současném světě a nad dalšími otázkami obepínajícími náš časoprostor. Je to super. Bavilo mě to. Ale chybělo tomu cosi. Něco ještě víc. Nějaká další přidaná hodnota. Proto nedávám plný počet. Ale přečtěte si to. Je vážně super.

26.02.2017 4 z 5


Měsíční zahrady Měsíční zahrady Steven Erikson (p)

No, svět Malazu je obrovský. Postav více než ohromné množství. Od prvních stránek příběh jede a jede. Často se vracíte ke slovníčku a k popisu postav aby jste vůbec pochopili - kdo, co, kde a jak. Když už to začnete chápat a přestanete se ztrácet zjistíte, že příběh utíká ještě rychleji a blíží se k závěru. Nicméně závěr donutí ke čtení další knihy. Těším se na ní a doufám, že ji otevřu, co nejdříve. První knize Malazu dávám tři hvězdy ze dvou důvodů. Tím prvním je absolutní fičák hned od prvních stran a prakticky ani žádné představení zhruba tak milionu postav (ten dojem opravdu máte) a tím druhým ryze praktický důvod. Z důvodu prvního nemohu extra jásat i přesto, že jsem byl spokojený. Věřím ale, že budu spokojený s dalšími knihami více a těším se na další knihy z malazské říše. Proto tři hvězdy, abych příště mohl dát více. Snad.

25.02.2017 3 z 5


Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

Ctyri za to, ze mi byl jasny vrah. Jinak to ma spad a stoji to za to.

17.01.2017 4 z 5


Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

Jako vzdy skvely Hajicek.

17.01.2017 5 z 5


Andělí vejce Andělí vejce Petr Stančík

Kniha je to skvělá, ne že ne. Ovšem čtenářské orgie se nekonají. Ten zážitek, který vás doslova připoutal do křesla tu není, nicméně ke kkonci knihy jsem měl slzy v očích a opět se hluboce skláním před Stančíkovou poetikou a jazykovým mistrovstvím.

30.11.2016 4 z 5


Hausfrau Hausfrau Jill Alexander Essbaum

no, nemohl jsem se vůbec začíst... hlavní hrdince jsem chtěl dát v průběhu čtení hrozně přes držku (doslova!) a na konec knihy jsem se dočkal toho, že opravdu dostala. Ale řeknu Vám, čekat celou knihu na to až přes ní dostane bylo utrpení. Kniha nemá spád, je dost průhledná a postavy ploché... ne každý světový bestseller je hold kvalitní literatura. Jedna hvězda za odvahu autorky něco podobného napsat a druhá hvězda za to, že hlavní hrdinka nakonec dostala přes hubu - na to jsem se těšil.

24.10.2016 2 z 5


Cela číslo 17 Cela číslo 17 Dominik Dán

no, četl jsem všechny Dánovky, které Čechách nově vycházejí...ale s touhle jsem se nemohl nijak sžít. První polovina knihy mě vůbec nebavila. Samozřejmě chápu její důležitost atd, ale byla psaná doslova nezáživným způsobem. První vražda, kterou Krauz vyšetřuje je tam včleněná prakticky bez hlubšího důvodu, jen aby se tam hlavní hrdina zkrátka objevil... Druhá půlka byla již klasickou Dánovkou se vším všudy, měla spád, gradaci děje...a byla super. Takže přesně půl na půl. dal bych 2,5 hvězdy, ale jelikož to nejde dám tři proto, že mám zkrátka Dána opravdu rád. :-)

19.10.2016 3 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

obraz Stalinistického Ruska...potažmo Sovětského svazu je natolik skličující a do detailu zpracovaný, že vraždy o které jde, jsou jen slabý čajíček.

10.08.2016 5 z 5


Ziglar o prodeji Ziglar o prodeji Zig Ziglar

Místy zbytečně zdlouhavé. Ale jinak velmi zajímavé.

25.05.2016 3 z 5