Holubicka87 Holubicka87 komentáře u knih

☰ menu

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Rezistence mi oproti prvnímu dílu přišla zajímavější. Bylo to plné nečekaných zvratů, akce a napětí. Nicméně, na plný počet to není, protože, jak tady již bylo psáno, i mě zklamala Tris. Líbila se mi bojácná, pohodová holka z prvního dílu. V Rezistenci je opět slabá, malá, ubrečená holka, jako v mnoha jiných knížkách. V posledních kapitolách jsem ji už téměř nenáviděla za každou zmínku o tom, jak nemůže udržet pistoli nebo musí brečet. Byla na facku a taky mě hrozně zklamalo, jak vykládá, že Tobias je pro ni celý život, jak si uvědomila, že udělala chybu a chce žít a opět se za jeho zády vrhá do akce, kde je ohrožena a v klidu mu lže. Od závěru jsem čekala něco víc. Nějak jsem nepochopila co "tak důležité" v té zprávě bylo. Uvidíme tedy co přinese další díl.

18.11.2014 4 z 5


Stíny Stíny Richelle Mead

Z knihy mám smíšené pocity. Velice dobře se mi četla a konečně se tam i něco pořádného dělo. Na druhou stranu mi nepřijde už zábavné, že všechny zlé věci se dějí jenom Georgine a o nikoho jiného nejde. Vím, že je to hlavní hrdinka, ale trochu větší rozhled v knize by neškodil. Taky už mě začal nudit její románek se Sethem... Láska dvou lidí, kteří spolu nemůžou být, ale porušují veškerá pravidla a dál spolu jsou. Vím, že právě o tom romány jsou, ale čekala jsem něco originálního. Seth, popisován jako dokonalé ztělesnění všeho dobrého a čistého a přitom svou přítelkyni podvádí. Nevadí mi, že ji podvádí nebo že se ke konci trochu změnil. Spíš mě otravovala, jak ho Georgina stále popisovala jako dokonalého. Kdo z nás je?!. Pokaždé jsem si přála, aby se už k sobě nevrátili a ona zůstala s Romanem a nebo prostě sukubou. Další díl si určitě přečtu, jen doufám, že to nedopadne tak, jak se celou dobu v knize naznačuje... Georgina najde skulinu ve své smlouvě, peklo ji osvobodí a ona zůstane se Sethem, se kterým budou mít kupu dětí a budou šťastní až do smrti. :-)

19.10.2014 4 z 5


Žár Žár Richelle Mead

Kniha me mile prekvapila. Tento dil se mi zatim libil nejvic.

11.10.2014 4 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Vubec jsem o knizce nic nevedela a netusila jsem do ceho jdu. Byla jsem ale mile prekvapena. Ze zacatku mi trvalo, nez jsem se zacetla. Bylo tam pro me az prilip neznamych vyrazu a pojmenovani, ze jsem se v tom trochu ztracela. Kniha se mi ale celkove cetla dobre a libila se mi. Obcas mi neco nesedelo s tim, co uz tam bylo jednou receno a tak me to matlo, ale to jsem ochotna prominout. Jen to kazi celkovy dojem knizky. Taky bych uvitala podrovnejsi popis stavu a boju, ktere by cloveka vic vtahly do deje. Dalsi dil si ale rozhodne prectu.

28.09.2014 4 z 5


Proměna Proměna Nancy Lindsay Jones Holder

Zajímavá knížka, dobře se četla, ale příběh nijak ohromující. Příjemné čtení na dovolenou nebo ukrácení dlouhé chvíle. Další díl si určitě přečtu.

20.08.2014 4 z 5


Zákon smečky Zákon smečky Nancy Lindsay Jones Holder

Z knížky mám smíšené pocity. Velice dobře se četla a příběh mě bavil. Nebylo to ale nic, co by mě vyloženě nadchlo a ohromilo. Třeba jsem nepochopila, že když Kat chtěla Cordelii pomoct a měla najít ten stříbrný důl, tak v podstatě nic proto, aby ho našla neudělala. Jen přečetla jednu knížku a její deník. Předpokládá ale, že to vše dozvíme. :-) Na další díl se ale těším a určitě si ho přečtu.

20.08.2014 4 z 5


Oči dokořán Oči dokořán Raine Miller

Tento díl se mi líbil nejvíc. Trochu předvídatelné, ale jinak příjemné čtení.

16.02.2014 3 z 5


Rusko sužuje pandemie Rusko sužuje pandemie Jana Vagnerová

Tahle kniha bohuzel neni salek meho caje. Donutila jsem se ji precit asi do 3/4, protoze jsem stale doufala, ze se neco konecne stane, ale kdyz se nic moc zajimaveho nestalo dosud, tak uz jsem neverila, ze vubec neco prijde. Knihu jsem nedocetla a jen se podivala na konec, jak to dopadlo.

08.02.2014 2 z 5


Všechno, nebo nic Všechno, nebo nic Raine Miller

Kniha je čtivá, ale nic nového. Nemůžu se zbavit dojmu, že v poslední dobĕ čtu samou napodobeninu Odstínů. Copak v poslední dobĕ nemůžou vzniknout lnĕco zajímavĕjšího?! Màm pocit, že nĕkdo zjistil, že knihy se sexuálním podtextem se dobře prodávají a teď honem budeme o tom všichni psát. Třetí díl si přečtu, ať ten příbĕh uzavřu, ale už teď tuším o čem budu asi číst.

27.11.2013 3 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Přes první kapitolu jsem se překousávala docela těžce, protože mě kniha moc nezaujala. Postupně se to trochu vybarvilo a čekala jsem, že to ještě nabere spád, ale nic...Z počátku jsem myslela, že to bude lehle strašidelné a to mě lákalo. Nakonec to ale vyústilo spíš až v dětskou pohádku. Očekávání jsem měla rozhodně vyšší, ale kniha mě nijak neurazila.

12.10.2013 2 z 5


Krvavý slib Krvavý slib Richelle Mead

Myslím, že je to zatím nejlepší díl z celé série. Pořád se něco dělo a člověk musel číst dál, aby věděl, jak to dopadne a tak to v příbězích má být.

07.10.2013 4 z 5


Nahá Nahá Raine Miller

Přiznám se, že jsem hodně váhala, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy, a to proto, že se mi kniha četla velmi dobře - přečetla jsem ji za jeden den. Děj byl nenáročný a téma sexu příjemně vzrušující. Musím ale uznat, že co se týče děje, tak mi tam něco podstatného chybělo. O jejím životě jsem se nic nedozvěděla, jen to, že studuje vysokou a o něm, že má bezpečnostní agenturu. Chtělo by to víc vtáhnout do jejich životů, aby si to člověk mohl představit. Takhle se vlastně pořád jen mluvilo o chvílí kdy byli spolu a kdy měli sex.

29.09.2013 3 z 5


Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Ani bych nečekala, že mě to do sebe tak vtáhne... Začetla jsem se a odtrhla jsem se, až jsem byla na konci. Tento díl byl plný napětí a očekávání. Rozhodně si přečtu i další díl.

27.09.2013 4 z 5


Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Tento díl se mi líbil daleko víc, než první. Bylo to živější a napínavé. Příjemně se to četlo, bylo to nenáročné a bavilo mě to.

24.09.2013 4 z 5


Trápení Trápení Richelle Mead

Je to úplně něco jiného, než jsem čekala, ale četlo se to velmi dobře. Nejsem z toho nijak extra odvázaná, ale na zabití času je to příjemné čtení.

23.09.2013 3 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Kniha se mi velice líbila. Je to příjemné a čtivé.

23.09.2013 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Přiznávám, že ani nevím, jak to mám hodnotit. Děj byl na začátku velice zajímavý, ale teď mi to přijde, že je to pořád dokola a už mě to nebaví. Na druhou stranu je to takové oddychové čtení, takže knihu jsem přečetla poměrně rychle. Co mě na knize opravdu štvalo je autorka bez větší špetky fantazie a slovní zásoby. Neustále používá ty samá slova, dokonce i celé věty a když už jsem byla schopna předpovídat, co "Ana" řekne, tak mě to prostě nebavilo a už i já jsem začala protáčet oči. Asi musím přiznat, že kdyby kniha nebyla plná sexu, tak by mě knížka přestala bavit už v polovině. S prominutím bych to přirovnala k pornu...děj je nudný, ale jde o sex a ten je pro každého vzrušující a žádaný, a proto to lidé budou číst i nadále.

03.08.2013 3 z 5


Jmenuji se X Jmenuji se X A. J. Molloy

Musím souhlasit, že mi přijde, že kniha je až moc nápadně podobná 50 odstínům šedi, i přesto jsem ji přečetla poměrně rychle, ale přiznám se, že pocity mám taktéž rozporuplné. Čekala jsem nějakou originalitu a něco jiného, zajímavého... Možná, že kdybych předtím nečetla odstíny, tak mi to nepřijde, ale takhle se bohužel neubráním srovnání a hlavně je pro mě až moc nápadná ta podobnost. Děj docela zajímavý, ale jak už tady bylo řečeno, poslední dvě mystéria mi přišla už přehnaná...

03.08.2013 3 z 5


Znamení vlka Znamení vlka M. T. Majar (p)

Knihu jsem si vzala jen proto, že o ní byl článek v časopise a já nevěděla co si přečíst. Je pravdou, že v podlední době se mi do ruk dostává hodně podobných knih, ale i přesto se mi kniha četla velice dobře a příběh byl zajímavý. I když děj byl velice jednoduchý a prozíravý, autorka to napsala tak, že mě děj dokázal vtáhnout a tak jsem hnihu přečetla jedním dechem.

03.08.2013 3 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Kniha je velice zajímavá a dobře se čte. Bohužel mi ale děj přijde až moc podobný jeho ostatním knihám.

21.05.2013 3 z 5