holkazbrooklynu holkazbrooklynu komentáře u knih

☰ menu

Hunger Games 1–3 (box) Hunger Games 1–3 (box) Suzanne Collins

Trilogie knih o postapokaliptickém světě, kdy je svět rozřezen to 13 stupňové hierarchie, kdy každý kraj má vlastní přínos pro celou společnost, především pro hlavní první kraj zvaný Kapitol. Zde vystupuje hlavní hrdinka (12 kraj), kterýá je uvězněna v milostném trojúhelníku, kdy jí životní lásku přiřadili jen na oko, aby měla šanci přežít každoroční krvavá jatka vysílaná v televizi která se nazývají Hladové hry. Má šanci tento ročník hladových her vyhrát nebo je to nemožné ?

14.04.2022


Příběhy světových mytologií Příběhy světových mytologií Terri-Ann White

Kniha co vám představí běžné, ale i ne tak známé mýty. Dokonale ilustrovaná, terminologie není složitá a každý si tam najde něco z každé kultury.

24.03.2022 5 z 5


14 000 důvodů ke štěstí 14 000 důvodů ke štěstí Barbara Ann Kipfer

Kniha co vám zlepší den. Je to spíše motivační literatura. Má vám ukázat za jaké maličkosti můžeme být vděční. Je to opravdu dlouhý seznam 14 000 věcí jen tak vypsaných slov. Nemyslete si, že je to nudné čtení to vůbec ne je to opravdu o motivaci ci léku na splín.
Dokonalá myšlenka

24.03.2022 5 z 5


Život s hvězdou Život s hvězdou Jiří Weil

Skvělá kniha se židovskou tématikou. Dokonalá volba k maturitě, není to dlouhé, zasmějete se a děj je v celku poutavý.

24.03.2022 3 z 5


Čarokrásnické světy Roalda Dahla Čarokrásnické světy Roalda Dahla Stella Caldwell

Dokonalá kniha, když miljete Roalda Dahla. Jsou zde zajímavosti a kuriozitky z jeho knih, jak si to asi sám představoval. Není zde nic co by mi v knize chybělo. Je to skvělé když tyto knihy dětem čtete a pak si mohou prohlédnout jak to asi vypadá. Dokonalost. Je to spíše faktická kniha.

24.03.2022 5 z 5


Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Druhá šance mistu ve svém řemesle Stephenu Kingovi byla opět marná. Obdivuji tohoto spisovatele bohužel jsem neobjevila kouzlo jeho práce nebo jsem jen nevnímavý ignorant a tu genialitu prostě nevidím. Každopádně kniha sama o době má dobrý příběh, spád a víc než dost postav, takže nejde fandit jen jednomu plus není jeden hlavní hrdina ani dvojice nýbrž přes tucet lidí. Miluju sci-fi, ale tohle není styl psaní pro mě . JInak má seriálovou stejnojmenou adaptaci, kterou miluji.

24.03.2022 1 z 5


Nástroje smrti 1–6: Sága o lovcích stínů (box) Nástroje smrti 1–6: Sága o lovcích stínů (box) Cassandra Clare (p)

Nový svět k prozkoumání od C.Clare, která pro nás stvořila svět stínů, kde se objevují všelijaké nadpřirozené bytosti, jako vlkodlaci a upíři také méně zmiňované řekněme víly a hlavně pro nás přivedla k životu lovce stínů, kteří jsou středobodem příběhu naší hlavní hrdinky Clary. Svět má svá temná zakoutí a jako, každý i svá pravidla a řád. Cestu započneme od nuly stejně jako Clary takže nám neunikne nic podstatného.

23.03.2022 3 z 5


Kocour v klobouku Kocour v klobouku Dr. Seuss (p)

Kniha, která změní váš pohled na svět ať jste malý nebo velcí, tlustí či tencí. Hlavní je mít otevřenou mysl pro všelijaké šílenosti a nesmysli. Je to druhé nejznámější dílo Dr. Deusse příčemž první v žebříčku je Grinch a stejně tak jako tato perla má i Kocour v klobouku filmovou adaptaci jménem Kocour z roku 2003.

23.03.2022 5 z 5


Jak Grinch ukradl Vánoce! Jak Grinch ukradl Vánoce! Dr. Seuss (p)

Nejznámější vánoční příběh všech dob. První existence Grinche byla zaznamenaná jak jinak než na papír. Bohužel tuto verzi zná menšina populace přičemž film miluje 90% z nich. Neumím si představit jediné Vánoce bez tohodle citlivého zeleného mužíka. Kniha je dokonale ilustrovaná, přičemž je celá zveršovaná a má jak jinak než dobrý konec.

23.03.2022 5 z 5


Můra noční, předvánoční Můra noční, předvánoční Tim Burton

Brilantní veršované a ponuré dílo nejlepšího režiséra všech dob. Kniha je krásně ilustrovaná pro lepší vykreslení hlavních postav. Námět je opět něco nového / inovativního, což je osvěžující. Baví jak děti tak i dospělé čtenáře.

22.03.2022 5 z 5


Ztracená, temná a znuděná (komiks) Ztracená, temná a znuděná (komiks) Robert Reger

Skvěle ilustrovaná grafická novela. Příběh je pro nenáročné čtenáře, je to temné a pochmurné. Dobré pro začátečnáky s komiksy.

22.03.2022 2 z 5


Stříbrné knihy snů 1-3 (box) Stříbrné knihy snů 1-3 (box) Kerstin Gier

Trilogie o cestování ve snech a jejich manipulaci. Příběh doplněn o první lásku, život náctiletych v partě, silných protivníků či nepřátel a stěhování k nové části rodiny. Velmi hezky napsané autorka má pro tohle vrozený talent. Každá její kniha stojí za přečtení.

22.03.2022 4 z 5


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Ze začátku jsem se obávala, že se v knize nic moc dít nebude, ale díky postupnému pohlcení příběhem tato obava opadla. Kniha byla opět něco nového díky probojení více magických druhů (čarodějnice, upíři, démoni) což tato kombinace není úplně běžná. Velmi hezky napsané, občas s pár zbytečnými detaily ale jinak v pořádku. Stojí za přečtení avšak s další knihou klesá atraktivita příběhu. Pozor nekombinovat se seriálem . Ač je to srovnatelné postava Matta je vykreslena v jiném světě.

22.03.2022 3 z 5


Všechny skryté dary Všechny skryté dary Caroline O'Donoghue

Pro mě velké zklamání. Velké naděje jsem do knihy vkládala na základě skvěle vybrané tématiky a popisu na zadní straně. Kniha mě nezaujala, nudila mě a hlavně byla velmi předvídatelná. Postavy byly málo rozvité, nezajímavé a bohužel snadno předvídatelné. Mám ráda fantasy především co se týká čar, kouzel a magie.

22.03.2022 1 z 5


Twilight sága (box) Twilight sága (box) Stephenie Meyer

Celá sága je pojata z pohledu hlavní hrdinky, která je považovaná za křehkou květinku, především od svého okolí. Bez milostného trojúhelníku či zakázané lásky by se to v upírské romanci neobešlo. Knihy se lehce liší od filmových adaptací, ale jen v přehlédnutelných drobnostech. Velmi poutavé čtení, hezky vykreslené postavy a děj má řádné zápletky.

22.03.2022 3 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Kniha je pojata z pohledu hlavního hrdiny narozdíl od celé ságy, která je pojata z pohledu hlavní hrdinky. Dílo je především o vnitřních prožitcích a myšlenkách, které formují celý příběh, kdyby hrdina neudělal byť jen jedno z rozhodnutí, nebylo by co číst. Opovážím se tvrdit, že tato kniha strčila celou předešlou ságu do kapsy hned v první kapitole.

22.03.2022 4 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Druhý díl Sci-fi příběhu z postapokaliptického světa plný emocí, netradiční hierarchie společnosti, zakázané lásky a nepříznivých okolností. Krásně zvolený způsob psaní, každá informace v příběhu má svůj význam a smysl. Mezi hlavními hrdiny je nadupaná chemie. Skvělé, stojí za přečtení, ale není nutno pokracovat v dalším díle. Neshoduje se s filmem, chybí posavy a důležité scény co formují postavy.

22.03.2022 5 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Sci-fi příběh z postapokaliptického světa plný emocí, netradiční hierarchie společnosti, zakázané lásky a nepříznivých okolností. Krásně zvolený způsob psaní, každá informace v příběhu má svůj význam a smysl. Mezi hlavními hrdiny je nadupaná chemie. Skvělé, stojí za přečtení a nutno pokracovat v dalším díle. Neshoduje se s filmem, chybí posavy a důležité scény co formují postavy.

22.03.2022 5 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Kniha je psaná stylem dopisů, kdy si dva cizinci vzájemně odpovídají v červeném zápisníku, dávají si úkoly a zajímavé výzvy. Kniha se čte lehce, dopisy představují krátké kapitoly, které jsou oživeny zábavnými historkami. Kniha je především pro nenáročné čtenáře a nezabere ani moc času díky nízkému počtu stran.

22.03.2022 4 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Krásně napsané, s citem a pochopením. Kniha se četla krásně, šlo to jako po másle i slzička ukápla. Samozřejmě to má filmovou adaptaci a kniha dle očekávání byla lepší. Film samozřejmě odpovídá knize. Skvělý Young-Adult pro začátečníky. Doporučuji.

21.03.2022 3 z 5