HlEva HlEva komentáře u knih

☰ menu

151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem 151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Kniha není pouze o cestování, ale také o příběhu jedné holky, která se pere se vším, co jí život přináší. Nejsou to však pouze radostné události.
Kniha může být také inspirací pro lidí, kteří zažívají těžké chvíle.

20.06.2023 5 z 5


Bělorusko na cestě ke svobodě Bělorusko na cestě ke svobodě Adéla Tallisová Dražanová

Jít svobodně volit, samozřejmost? Ne! Po přečtení této knihy jsem si uvědomila, jak málo stačí ke ztrátě demokracie a svobodných voleb.
Kniha byla vydaná v roce 2021, zajímalo by mě, o čem by v ní mluvili lidé v roce 2022, po vpádu Ruckých vojsk na Ukrajinu.

27.01.2023 5 z 5


Kdo chytá v síti Kdo chytá v síti Marika Pecháčková

Kniha je pokračováním filmu. Nad knihou jsem musela přemýšlet více než nad filmem. Rozhovory s obětmi, predátory a jejich rodiči. Pro samotnou autorku to nemohlo být nic jednoduchého. Žádná s obětí nedostala od rodičů vynadáno za to, co dělali... dobrý příklad pro ostatní rodiče. Producenti mohou dělat po školách přednášky, ale pokud nežačne rodič sám mluvit na tohle téma, led mezi rodiči a dětmi se nikdy nepřelomý. V komentářích se objevil názor, že může být kniha zneužita. Každá věc má svůj rub a líc.

25.07.2020 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Romantic Novel of The Year Aword 2011 - význam této věty jsem nedokázala pochopit až do posledních stránek této knihy. Pokud to máte někdo stejně - vydržte, stojí to za to.

20.02.2020 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ten typ knihy, kdy Vám celý smysl příběhu dojde až v těch posledních kapitolách.

22.06.2019 5 z 5


Komu se dá věřit?: Jak nás technologie sblížily a proč by nás mohly zase rozeštvat Komu se dá věřit?: Jak nás technologie sblížily a proč by nás mohly zase rozeštvat Rachel Botsman

Doporučuji jako povinnou četbu pro vysokoškoláky. Není totiž vše tak, jak to na první pohled vypadá.

26.04.2019 5 z 5


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Diskutuje se o tom, že lidé kteří se dívají do telefonu ztrácejí pojem o čase. Při čtení této knihy jsem zjistila, že to platí i u knih. Několikrát jsem byla překvapená tím, že už z té tramvaje budu za chvíli vystupovat.

08.04.2019 5 z 5


Banánové dítě – Vietnamka v české džungli Banánové dítě – Vietnamka v české džungli Duong Nguyen Jirásková

Kniha mě zklamala. Čekala jsem, že každá kapitola bude protkána zážitky vietnamky, která žije v Česku. Objevují se zde i kapitoly, které s tímto tématem vůbec nesouvisejí. Popsané události by se mohly stát komukoliv.

27.12.2018 3 z 5


Láska mezi písmenky Láska mezi písmenky Jodi Picoult

Knihu jsem objeivla v sekci pro mládež. Váhala jsem nad tím, zda jsi ji mám koupit, protože do této kategorie čtenářů už nepatřím.
Po tom, co jsem přečetla prvních pár stránek, jsem věděla, že jsem udělala dobře, že jsem si knihu koupila. O existenci prvního dílu, jsem se dozvěděla, až z Databáze knih, kdy jsem byla asi tak v půlce.
Když člověk nečetl první díl, některé věci mu nebudou zapadat do souvislostí, ale objevují se až ke konci příběhu.

06.09.2016 5 z 5


Jak Anděla viděla anděla Jak Anděla viděla anděla Marie Poledňáková

Historie se většinou neopakuje, i tak zde můžeme najít mnoho scén, které se již objevují v předchozích dílech. Jen se nestaly Vaškovi, ale Anděle.Celkově tato kniha není vtipná, jako ty předchozí.

29.05.2016 3 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Dlouho se mi nestalo, abych se do nějaké knihy takhle začetla. Kniha je čtivá, stejně tak moc, jako titul Hvězdy nám nepřály.
Nikdy se mi ještě nestalo, abych vyhledávala knihy od jednoho autora (pokud nepočítám knihy na pokračování), jako se to stalo u Johna Greena.
A proč čtyři hvězdičky místo pěti? Protože se vždy může objevit i něco lepšího.

07.09.2015 4 z 5


Ve stínu gilotiny: Deník dívky z období Velké francouzské revoluce, 1792-1794 Ve stínu gilotiny: Deník dívky z období Velké francouzské revoluce, 1792-1794 Sue Reid

Příběh ve kterém se objevují historické události. Psáno ve formě deníku, který však nebyl psán v době, kdy se kniha odehrává.

08.08.2014 3 z 5