Hell_Rihova Hell_Rihova komentáře u knih

☰ menu

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Po dlouhé době jsem měla v ruce knihu, kterou jsem rozečetla dopoledne a večer dočtenou zavřela. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout, potřebovala jsem číst dál. Je to přesně takové, jaké se píše, bouřlivé, syrové a vášnivé. Od knihy jsem neměla příliš velká očekávání a možná proto jsem byla tak mile překvapená. Ještě teď to vše zpracovávám a myslím že ještě nějaký čas budu. Určitě jsem knihu nečetla naposledy.

25.08.2023 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Milé a příjemné čtení, i když se mi Hana a Slepá mapa líbily o něco víc. Do příběhu jsem se začetla od prvních stránek až jsem najednou byla na konci.

15.02.2022 4 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Nebylo to pro mě tak nervy drásající jako jiné knihy podobného žánru, ale napínavé to bylo. Už trochu vím, co od autorky čekat, takže jsem tušila jak to dopadne, ale i tak se příběh četl svižně, stránky plynuly a knížka se mi líbila.

10.02.2022 4 z 5


Branky Body Kokoti Branky Body Kokoti * antologie

Po téhle knize bych sama asi nesáhla, kdybych ji nedostala jako dárek, ale nakonec jsem ráda že se mi dostala do rukou. Přečetla jsem ji na „jeden nádech“. Kniha mi dala nový pohled na věc, hodně jsem se zamyslela, někdy jsem se zasmála, někdy jen nevěřícně kroutila hlavou, ale opravdu to stálo za to.

09.02.2022 4 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Při čtení jsem se nemohla nějak dostat do děje, nedělalo mi problém knihu odložit a několik dní jí nečíst, nebyla pro mě tak napínavá, jako třeba jiné detektivky, přemýšlela jsem, že ji odložím, ale nakonec jsem vydržela a udělala jsem dobře, protože poslední čtvrtina kniha byla dobrá. Děj mě pohltil, najednou se mi kniha četla dobře, dokonce mě i překvapila. Další díly si určitě přečtu.

09.03.2021 3 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Mizející dívky je hodně čtivý příběh, který díky krátkým kapitolám plyne rychle dopředu. Kniha je napínavá a docela překvapivá, ale zároveň i docela mrazivá. Josie se zařadila mezi mé oblíbené hlavní postavy. Určitě si pořídím i další díl, na který se moc těším.

25.02.2021 5 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Musím přiznat, že na začátku příběhu jsem se trochu nudila, ale postupně děj začal nabírat obrátek a já si čtení opět užívala jako v předchozích dílech. Nepřestane mě překvapovat fantazie autora, která snad nezná mezí. Opět hodně dobré čtení.

20.02.2021 5 z 5


Tyran Tyran T. M. Frazier

Na tuhle knihu jsem čekala asi 2 roky, co jsem přečetla Kinga. A stejně jako King i Tyran byl skvělý. Bylo to drsné, sprosté, sexualní, dramatické - přesně takové jaké jsem čekala, za mě to bylo skvělé. Při čtení jsem byla napnutá a hltala jsem každou stránku. Velké plus je, že oproti prvnímu dílu byla kniha dobře vytisklá a stylisticky dobře upravená. Kéž by byl další díl.

10.02.2021 5 z 5


Dlouhé stíny Dlouhé stíny Charlie Donlea

Dlouho jsem přemýšlela jaké hodnocení této knize dát, protože místy mi přišla trochu nudná a místy zase hodně napínavá. Hlavní hrdinka Rory mi byla hodně sympatická a konec knihy pro mě bylo jedno velké překvapení. Některé skutečnosti jsem odhalila dřív, ale i tak jsem v závěru příběhu byla překvapená. Jsem zvědavá, jaké bude pokračování.

09.02.2021 4 z 5


Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Podle mého názoru je autorka s každou knihou lepší a lepší a její příběhy jsou čím dál více propracovanější. V této knize jsme měli možnost nahlédnout do historie a hrůzných událostí, které se děly během Kimina dětství. Po dočtení poslední stránky jako by všechny dílky puzzle zapadly tam, kam mají, všechno se to spojilo dohromady a dalo nám to čtivý příběh. Pro mě to bylo opět napínavé čtení, kdy jsem hltala každou stránku. Kim mám ráda, doufám, že nás autorka nenechá dlouho čekat a brzy se s ní zase setkáme.

31.01.2021 5 z 5


Stín Stín Ursula Poznanski

Tento díl mi přišel obzvlášť zajímavý hlavně proto, jak ho autorka dokázala propojit s ostatními. Bylo to napínavé i když jsem si říkala, že je to po čtvrté, co se Beatrice dostala do nesnází, ale k tomuto příběhu mi to pasovalo víc než v těch předchozích. Pachatele jsem i tentokrát odhadla špatně a dost mě překvapilo konečné vyústění. Jsem zvědavá jestli se můžeme těšit na další díl.

28.01.2021 4 z 5


Strach Strach Dirk Kurbjuweit

Tak u téhle knihy jsem se vyloženě nudila. Příběh mě nezaujal hned od začátku, ale pořád jsem si říkala, že jí dám ještě šanci. Nakonec jsem posledních několik stran přeskočila a přečetla si jen pár posledních odstavců. Nijak mne nezajímalo, jak to nakonec dopadne, i když jsme to vlastně tušili hned od začátku.

19.10.2020 1 z 5


Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Od knihy jsem nečekala příliš mnoho, ale ve finále se mi docela líbila. Byly zde pasáže, u kterých jsem se nudila, ale ten konec byl jedno velké překvapení, kde jsem nestačila koukat, co autorka vymyslela. Určitě si chci přečíst i další knihu, kterou mám doma a uvidím, zda-li si pořídím i třetí díl.

19.10.2020 3 z 5


Špína za nehty Špína za nehty Miloš Čermák

Opět kniha, která se mi četla sama, taková jednohubka, která nám ukazuje, jak se věci dokáží hezky zkomplikovat kvůli jedné nevěře.

26.08.2020 4 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Od Kaštánka jsem měla velká očekávání, protože jsem na něj slyšela jen samou chválu, ale jak už to bývá, když jsou velká očekávání, většinou pak přichází zklamání. Námět se mi líbil, ale za mě nebyla kniha tak čtivá, abych se vnořila do děje a četla a četla. Místy jsem se musela do čtení hodně nutit. Ale byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Na konci jsem byla překvapená, ale bohužel, se mi kniha nečetla moc dobře.

22.08.2020 3 z 5


Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

Tahle kniha si mě získala od první stránky, Neve mi trochu připomínala mě. Za mě byl příběh čtivý, místy tajemný a trochu děsivý, ale nakonec to všechno do sebe krásně zapadlo.

22.08.2020 5 z 5


V údolí lišek V údolí lišek Charlotte Link

Příběh byl hodně zajímavý, i když v něm byla místa, která bych proškrtala. Kniha se mi četla dobře. Zase trochu jiný pohled, než na jaký jsme zvyklý, protože pachatele známe od začátku a postupně se dozvídáme jiné skutečnosti.

22.08.2020 5 z 5


Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Hans-Joachim Lang

V této knize se dočtete, jaké hrůzy se děly v bloku číslo 10. Já jsem doposud o bloku číslo 10 neslyšela a při čtení mě hodně mrazilo. Kniha pro mě nebyla ale tak čtivá, jak jsem si myslela že bude. Ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla a rozšířila si zase o kousek vědomí o holocaustu.

22.08.2020 3 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Jeden z dalších příběhů, při kterých bude čtenáře mrazit z toho, co všechno museli lidé během holocaustu prožít. Tento příběh vypráví o neskutečné odvaze a chuti pomoci druhým, i když ho to samotného může stát život. Pěkná kniha, četla se mi sama, jsem zvědavá na Cilčinu cestu.

22.08.2020 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Jedná se o dokonalé manželství, nebo o jednu velkou, dokonalou lež? Tahle kniha byla skvělá, hodně čtivá, napínavá, plná intrik a zvratů. Na první pohled se setkáváme se zamilovanou dvojicí, která bez sebe nedá ránu, ale co se ve skutečnosti děje za zavřenými dveřmi je opravdu děsivé.

22.08.2020 5 z 5