Helena378 Helena378 komentáře u knih

☰ menu

Skládačka Skládačka Ed McBain

Skvělá kniha, jediný (můj) problém byl, že jsem při čtení neustále paralelně v duchu sledovala Columba (Columbo v přestrojení), s nímž byl tento příběh zfilmován. :)

03.10.2023 5 z 5


Když teče krev Když teče krev Stephen King

Tři ze čtyř povídek byly fajn, až skvělé (zejména Holly ve třetí povídce), ale Chuckův život nejsem schopna dočíst, přečetla jsem první část příběhu a do další kapitoly se nemůžu donutit. To se mi už dlouho nestalo, a u Kinga mě to překvapuje o to více, ale bojím se, že nedočtená ta povídka už zůstane. Dost mě překvapila zpráva, že právě Chuckův život bude nově zfilmován...

16.06.2023 4 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Skvělá kniha, potěšilo mě setkání s Holly Gibneyovou.

18.04.2023 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Čteno jako úplně poslední z osmi dosud vyšlých knih Chrise Cartera a bohužel zklamání. Rozhodně nejslabší kniha, poměrně nudná, vrah snadno odhadnutelný, pár logických lapsusů - číst tenhle díl jako první (jak se nabízí), asi bych se do dalších nepouštěla.

12.12.2017 3 z 5


Akvárium: všechno o akvaristice: ryby, rostliny, zařízení akvária Akvárium: všechno o akvaristice: ryby, rostliny, zařízení akvária Gina Sandford

Perfektní kniha, velmi informativní, je pro mne zdrojem bohatých informací v chovu akvarijních ryb. Výborný je i přehled druhů ryb.

28.08.2017 5 z 5


Byla jsem otrokyní v satanské sektě Byla jsem otrokyní v satanské sektě Ulla Fröhling

Neuvěřitelná výpověď podle skutečné události, knihu jsem nedokázala číst v jednom tahu, musela jsem jí často odkládat. Tolik nepochopitelného zla, krutosti, absolutní zvrácenosti. Bylo mi té ženy neskutečně líto, občas jsem při čtení i brečela, protože tohle by neměl zažívat žádný živý tvor na tomhle světě. Nadto od vlastních rodičů... Zároveň se jedná o výbornou studii mnohočetné poruchy osobnosti, už jen ta samotná musí být k nepřežití. Jednu hvězdičku odebírám kvůli názvu - zavádějící, laciné šidítko.

04.08.2017 4 z 5


Osudná léčba Osudná léčba Robin Cook

Dělalo mi problém se prokousat úvodem, ale příběh se rozběhl a zbytek knihy už se jedná o napínavou detektivku. Za mě dobrý. :)

15.07.2017 3 z 5