Hankie Hankie komentáře u knih

☰ menu

Tlustá tak akorát Tlustá tak akorát Michala Jendruchová

Příjemná oddechovka, při které jsem se slzama v očích vzpomínala na babičku a v duchu se vracela do dob, kdy ještě byla mezi námi. Škoda, že receptů v knížce nebylo více, tuto linku autorka mohla držet o něco déle. Líbil se mi nápad, kterým byl dárek babičky vnučce, to bylo milé.

14.05.2020 2 z 5


Nekonečná noc Nekonečná noc Agatha Christie

Velké překvapení. Agatha Christie má svůj styl, tahle knížka byla úplně jiná. Plynoucí příběh, každou chvíli se v mých představách měnilo možné pokračování příběhu a samotný závěr bych nečekala ani v nejdivočejším snu.

16.02.2020 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Velkou část knihy jsem přemýšlela, proč se kniha jmenuje právě Hana, když se kolem ní děj až tak netočí. Ale točí a až v závěru jsem pochopila celou hrůzu jejího nelehkého života. I když je to jen postava z knížky, přála bych jí radostný závěr života, zasloužila by si ho... Smutný příběh, bude chvíli trvat, než ho z hlavy dostanu.

24.01.2020 5 z 5


Hluboký spánek Hluboký spánek Raymond Chandler

Phil Marlowe ani Raymond Chandler zřejmě nebudou mými oblíbenci. Jako knihu bych ji odložila, audioknihu ale zachránila interpretace v podání Tomáše Hanáka a saxofony v podkresu, které evokovaly dobu dávno minulou, kdy pánové chodili v obleku s kalhoty vysoko do pasu, nosili klobouky a někteří i bouchačku v náprsní kapse.
První kapitoly by klidně mohly posloužit při školní výuce slohu. Tak květnaté popisy lidí i prostředí už jsem dlouho neslyšela.

23.01.2020 3 z 5


Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

Pohlazení po duši. Kniha, která plyne jako potůček, plná laskavosti a pokory k životu.

23.01.2020 5 z 5


Božka Božka Ivo Toman

Jedna ze zbytečných knížek, pro které je škoda papíru. První dvě kapitoly vypadaly nadějně, ale čím se kniha blížila ke svému konci, tím trapněji příběhy vyznívaly.

13.01.2020 1 z 5


Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Méně drsná detektivka než na jaké jsem od Adler-Olsena zvyklá, přesto mi běhal mráz po zádech. Kéž se nedožijeme toho, aby se příběh stal realitou i u nás. Potěšilo, že se vrátila Rose a Gordon vystrčil drápky.

06.01.2020 5 z 5


Dokonalá vražda Dokonalá vražda Jude Deveraux (p)

Pro Jude Deveraux mám slabost, takže přečtu cokoliv, co napíše. Ani tentokrát nezklamala, romance zabalená do kabátku tajemství s vraždou, a i když jsem s tipem na vraha nebyla daleko od pravdy, přece jen to bylo ještě o chlup jinak. Přesto všechno, historické romance Jude jdou prostě nejlíp.

02.01.2020 4 z 5


Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Nebýt toho, že jsem chtěla dotáhnout čtenářskou výzvu do konce, asi bych se nedonutila knížku doposlouchat. Nevím, jestli za to může hlas paní Mařasové, která knihu interpretuje, ale pro mě i díky tomu kniha byla čirým utrpením. Zatím na mě působí jako neskutečně otravné a samožerské dílko, ale hecnu se a zkusím jí v novém roce dát šanci ještě v papírové podobě.

31.12.2019 2 z 5


Přežil jsem to Přežil jsem to Hanuš Bader

Odporné, co dokáže jeden člověk udělat druhému. Pro mě je tato kniha překvapením - myslela jsem, že nejhorším táborem byla Osvětim, ale po přečtení příběhu Hanuše Badera si říkám, že Bergen-Belsen bylo peklo na zemi.

26.12.2019 4 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Druhá moje knížka s Kim Stoneovou. Zhltnuto za jeden den - nevěřícně jsem koukala, čeho je uznávaná psycholožka schopná. Takovou mrchu vymyslet... Přemýšlím, kde autorka vzala její předobraz. A potěšil mě Dougie, když se ukázalo, že jeho vášeň pro bloky a zápisníky není jen tak :-)

29.10.2019 5 z 5


Kráska a zvíře Kráska a zvíře Dominik Dán

První "dánovka", která se ke mně dostala v češtině. Příběh nezklamal, dialogy opět potěšily, ale ten jazyk... Prostě k Dánovi patří slovenština, a tak se těším, až i tenhle díl vyjde jako audiokniha. A podle krátkého videa vypuštěného Publixingem to vypadá, že mají nového interpreta pro audioknihy. Hurá!

29.09.2019 5 z 5


Síť Síť Håkan Nesser

Zaujala mě obálka i anotace, ale dočetla jsem jenom s největším sebezapřením. Tak ucouraný děj už mě dlouho nepotkal, dost nezáživné čtení :-(

26.08.2019 1 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Kniha, díky níž mám zas o kus větší chuť zajít do kina a kdyby to šlo, rozjedu se do Brna, abych ji viděla naživo :-)
Nejprve se ke mně kniha dostala jako audiokniha a nebylo to úplně ono. Některé myšlenky mi přišly nedotažené, nedávaly smysl, i když příběh jako celek byl zajímavý. Až když jsem vzala do ruky knihu tištěnou, pochopila jsem proč. V audioknize není všechno, sem tam chybí dva řádky, půlka odstavce, a tak jsem se do knihy pustila znovu, tentokrát v papírové podobě. Najednou jakoby se jednotlivé dílky puzzle hezky spojily, všechno do sebe hezky začalo zapadat a zážitek ze čtení byl úplně jiný. Takže hvězdičky za knihu, nikoliv za audio!

12.03.2019 4 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Žádná velká zábava. Čekala jsem víc, asi kvůli jménu autorky, ale očekávání kniha nenaplnila. Dočetla jsem jen silou vůle.

12.03.2019 1 z 5


Vánoční pohlednice Vánoční pohlednice Dilly Court

Mily pribeh, takova delsi "harlequinka" na 376 stranach :)

01.01.2019 4 z 5


Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Jsem ráda, že jsem vydržela a nenakoukla předčasně na poslední stránky. Přemýšlela jsem, proč jsou před kapitolami úryvky z dopisů a najednou to všechno zapadlo do sebe, jednotlivé kousky začaly dávat smysl. Sice malinko jinak, než jsem předpokládala, ale nakonec proč ne?

23.10.2018 4 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

436 stran plných romantiky zhltnutých za jednu noc. Krásný příběh!

27.02.2018 5 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Někdy je i cesta cílem. První čtyři stovky stran mě nutily číst dál a dál, ještě jednu kapitolu a ještě jednu..., a pak najednou už to nebylo ono. Možná tím, že nebylo těžké konec odhadnout? Přesto příběh pěkný, často jsem lovila na netu obrázky, abych se podívala, jak stavby vypadají. Sagrada Família mě nadchla, obzvlášť interiér!

22.02.2018 4 z 5


Ztracená manželka Ztracená manželka Alyson Richman

Už dlouho se mi nestalo, abych šla spát až dočtu.

"... dva doteky kůže si člověk pamatuje celý život - když se poprvé zamiluje a vezme milovanou osobu za ruku a když vás dítě chytí za prst. V obou případech jste k druhému připoutáni navěky."

"... zeptal se mě (vnuk), jestli každá hvězdička představuje někoho, kdo umřel. Jeho poznámka mě připravila o řeč. To je báječná myšlenka, že by duše každého člověka mohla rozzářit potemnělou oblohu. Vzal jsem ho za ruku a stiskl ji."

12.01.2018 5 z 5