HankaHail HankaHail komentáře u knih

☰ menu

Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Má čtvrtá a zatím jednoznačně nejslabší kniha od Zapaty. Miluju její slowburn styl a postavy. Tady mi ale vyloženě nesedl jak formát tak postavy. Přes půlku knihy byly emaily/chat a nějak jsem necítila to hluboké propojení o kterém hlavní postavy furt mluví. Pokud jde o Ruby a Aaron tak mi ani jeden nepřirostl k srdci. Ruby byla chvílemi neuvěřitelně naivní a otravná. Aaron mi nepřipadal nic za tak extra.
Celkově kniha byla fajn, ale jiným knihám autorky nesahá ani po kotníky. Dlouho jsem se rozhodovala zda dál 2* nebo 3*. Na konci jsem si uvědomila, že kdyby byla kniha od jiného autora, tak už jí v půlce odložím. Takže hvězdy dávám 2.

26.11.2023 2 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Příjemná fantasy jednohubka. Kéž by takových bylo víc. Knížka se velice pěkně četla, rychle si mezi postavami najdete své oblíbence a budete jim fandit. Ale celou dobu při čtení jsem si říkala, kdy už se to pořádně rozjede a proč je kolem této knihy takový povyk.

08.09.2023 3 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Poslouchala jsem audioknihu v angličtině, která byla čtená Tomem a to vám bylo něco. Nejlépe čtená audiokniha, kterou jsem kdy slyšela. Šlo slyšet, že si na Tom dává záležet a opravdu se snažil. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych se u audioknihy smála nahlas, měla husí kůži a bylo mi do pláče.
Skvělá kniha, kde se dozvíte jak zajímavosti z natáčení Harryho Potter, tak i osobního života Toma. Díky příběhům před HP a životem po HP, můžete mít představu jaký člověk Tom je a jak moc dospěl.

15.11.2022 5 z 5


Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Příjemné povídání mladé veterinářky o začátcích její praxe. Čekala jsem od toho trochu víc a humor tam byl minimálně, spíš pousmání se nad nějakou situací a to je tak vše.

22.05.2022 3 z 5


Supertajný seznam věcí Supertajný seznam věcí Theo Addair (p)

Theo se opět převedl jak skvěle umí psát příběh z pohledu teenagerů. Do příběhu se hned začtete a po celou dobu fandíte a držíte palce Lucovi, aby se mu vše podařilo. Chvílemi byl pro mě příběh až moc bláznivý a střelený, hold už nějaký ten rok, nepatřím do cílovky, této knihy. Jedna věc co mě překvapila byla, že mi chvílemi vadila přítomnost Danniho a Kitta. Jejich postavy trošku narušovali atmosféru knihy. Skvělá reprezentace LGBTQ+ komunity k jeho příběhům, už neodmyslitelně patří a ani zde nezklamal.

25.03.2022 4 z 5


Vinný od narodenia Vinný od narodenia Trevor Noah

Úžasný životní příběh mého oblíbené moderátora a komika. Knihu jsem si pořídila v anglické audioverzi a musím ji doporučit. Trevorův úžasný hlas dodává knize nový rozměr.

25.03.2022 5 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Vždy jsem záviděla lidem, kteří měli nejoblíbenějšího autora. Nikdy jsem nenašla nikoho kdo by mi sedl se vším všudy. Buď byly jejich knížky jak přes kopírák nebo mě nezajímaly jejich další díla.
Možná v jiném životě je má 4 kniha, kterou jsem od autorky četla a konečně můžu s klidným srdcem prohlásit, že Taylor Jenkins Reid je má nejoblíbenější autorka :-). Velmi se mi líbí jak si v každé knize hraje nějakým stylem s časem. Často mě napadlo, že je to takový Christopher Nolan knih.
Knihu jsem zhltla během pár dní. Prolínající se děj, krátké kapitoly a sympatické postavy mě nutily číst dál a dál. Navíc mám stejné jméno jako hlavní hrdinka a taky podobný věk, takže jsem se s ní velmi ztotožňovala a velmi jí fandila.

13.10.2021 5 z 5


Pasažéři Pasažéři John Marrs

Když toužím po kvalitním thrilleru plném zvratů, tak sáhnu pro Johnu Marrsovi a ani tentokrát nezklamal. Velmi mě potřešily odkazy na jeho minulou knihu Spřízněné duše.

13.10.2021 4 z 5


Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Po třech nedočtených knížkách za sebou jsem sáhla po jistotě. Princ Ládík opět nezklamal a byl balzámem pro mou čtenářskou duši. Jen musím bohužel přiznat, že první a třetí knížky se mi líbily víc. S autostopem vyprávění trochu ztratilo kouzlo.

13.10.2021 4 z 5


Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Po delší době jsem se opět dokopala sáhnout po další knížce Percyho Jacksona a to po posledním dílu, ale tentokrát v angličtině. Kniha je skvěle a jednoduše napsaná, takže se angličtiny nemusíte bát.
Velice mile mě překvapil rychlý děj a fakt, že se téměř celý děj odehrává ve středu hlavní bitvy. Příjemné zákončení skvělé série.

28.09.2021 4 z 5


Žena v bílém kimonu Žena v bílém kimonu Ana Johns

I když kniha byla krásně napsaná a dobře se četla, někdy jsem se do čtení musela nutit. Postupem času se příběh víc a víc komplikoval a měl bylo jasné, že tento nemůže mít happy ending.

04.02.2021 4 z 5


Panicové Panicové Diana Gabaldon

Opravdu velké zklámání. Těšila jsem se na nové dobrodružství Jamieho a Iana, místo toto jsem dostala nemastnou neslanou povídku. Nemluvě o tom, že v tato povídka v půlce knihy končí a zbytek je první pár kapitol Cizinky.

04.02.2021 1 z 5


Zlo je rodu mužského Zlo je rodu mužského Eva Grestenbergerová

Skvělý název a popis mě hned nalákaly. Bohužel jsem trochu zklamaná. Nápad měla autorka skvělý, ale provedení pokulhávalo. Děj byl zbytečně komplikovaný, odehrávalo se toho najednou celkem dost a střídalo se hodně úhlů pohledu. Během čtení mě mnohem víc zajímalo, jak funguje běžný život v takovém světě, než řešení vraždy. Knihu jsem četla celkem dlouho a pomalu. Mnohem lepší by bylo se zaměřit jen na jednu postavu, např. na Eriku (jejíž život byl natolik zajímavý, že by to úplně stačilo). Navíc urychlený závěr knihy s otevřeným koncem, taky moc nepomohl. Co musím pochválit, tak jsou sympatické postavy, kterým od začátku fandíte.

09.02.2020 3 z 5


Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Velice milé překvapení. Chvílemi to bylo hodně drsné, hnusné a nechutné, ale k detektivce to prostě patří. Hlavním plusem pro mě byla sympatická hlavní vyšetřovatelka.

21.01.2020 4 z 5


Slečna pokladní Slečna pokladní Nina Hořínová

Kniha je graficky pěkně zpracovaná, ale pokud máte internet a víte jak na Twitter, tak i naprosto zbytečná. Autorku sleduju právě na Twitteru a doufala jsem že se dozvím, nové a vtipné příběhy z její brigády. Ale bohužel se tak nestalo.

30.11.2019


Sedem manželov Evelyn Hugovej Sedem manželov Evelyn Hugovej Taylor Jenkins Reid

Na knihu jsem se velice těšila, díky skvělým ohlasům ze zahraničí a pořídila si ji v originále. Jsem ráda, že jsem to udělala, kniha rozhodně nezklamala. Miluju zákulisí filmového odvětví a informace jak to funguje. Tady jsem dostala zajímavé informace a k tomu ještě skvělý příběh.

15.11.2019 5 z 5


Co když jsme to my Co když jsme to my Becky Albertalli

Velice jsem se na knihu těšila a těšila jsem se tak moc, že jsem si ji objednala v originále. Pro mě bohužel zklamání. Příběhy Becky i Adama mám ráda, ale tady jako by ani příběh nebyl. Většinou se nic moc nedělo. Skoro celou knihu jsem měla problém rozeznat, který z hlavních hrdinů momentálně příběh vypráví. Ne že by Ben s Arthurem byli špatní, ale hlavním tahákem příběhu pro mě byly vedlejší postavy. Především Dylan.

03.11.2019 3 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Zas a opět se mi potvrdilo, že se musím vyhýbat knihám s označením světový bestseller a těm, které mají velké propagační kampaně/masáže. Námět zajímavý, ale nedotažený a hlavně s minimem napětí.

23.10.2019 3 z 5


Kráva nebeská Kráva nebeská David Duchovny

Líbil se mi námět knihy a že je to pohádka pro dospěle, ale byla to prostě ptákovina/kravina.

23.10.2019 3 z 5


Nepoučitelná Nepoučitelná Leah Raeder

Věkový rozdíl mezi postavami mi vůbec nevadil. Co mi více vadilo, bylo málo drama ve vztahu žákyně/učitel. Toto téma/tabu mě ke knize nalákalo a bylo tam minimálně. Celkově mi příběh přišel nedomyšlený a některé linky nedotažené (matka, drogový boss). Čtivost se knize nedá upřít, ale někdy hromada sexu prostě nestačí.

23.10.2019 3 z 5