Halka2 Halka2 komentáře u knih

☰ menu

Oheň probuzení Oheň probuzení Anthony Ryan

Začátek byl trochu chaotický a měla jsem co dělat, abych se v postavách neztratila. Knihu jsem četla i delší dobu, než jsem zvyklá. Přesto nelituji . Vynikající fantasy příběh. Doporučuji.

01.01.2019 5 z 5


Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Zajímavé čtení a zábavné. Po celou dobu čtení jsem se musela usmívat.

08.04.2018 4 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Fantasy příběh, který má všechno co má mít. Doporučuji.

08.04.2018 5 z 5


Králova klec Králova klec Victoria Aveyard

Drsný, intrikánský a válečný je třetí díl fantasy série Rudá královna. Pro mě, vzhledem k postupnému vydání jednotlivých dílů, bylo trochu zmatečné se vyznat v jednotlivých postavách. Ale nakonec vcelku musím sérii hodnotit kladně. Je zajímavá, napínavá i jiná . Musí si ale najít své čtenáře a těm jí doporučuji.

11.03.2018 4 z 5


Z vůle Luny Z vůle Luny P. C. Cast (p)

Z vůle Luny od P.C. Castové je dystopická fantazie tak originální, tak děsivá až mrazí. Na druhé straně okouzluje svou věrností, vůlí přežít, svou krásou a propracovanými postavami. Netrpělivě budu očekávat další díl. Doporučuji.

23.02.2018 5 z 5


Křišťálové království Křišťálové království Amanda Hocking

Třetí kniha této série podle mého byla nejlepší. Nechybělo napětí, akce, romantika ani fantasie. Dávám 4*.

07.01.2018 4 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Fascinující příběh. Tak lidský. Ráda se ke knize vracím.

30.12.2017 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Tato série je úžasná. Naslouchač je první a naprosto jedinečný a Faja? Ten je ještě lepší, zralejší. Na jedné straně se rozplétají jednotlivé nitky tajemství, rozehraná v prvním díle a na straně druhé autorka chytře rozvijí další, daleko temnější a fantastičtější, na jejichž rozuzlení si budete muset počkat. Zkrátka Faja vám nedá vydechnout. A ten konec!
Je to jak na divoké řece. Jste stále v napětí a když projedete peřejemi a myslíte, že máte všechno za sebou, tak vplujete do vodopádů a..... musíte si počkat na další díl.
Těším se na třetí díl této série a na další díla, co autorka ještě napíše.

27.12.2017 5 z 5


Síla Síla Siri Pettersen

Dočetla a musím říct že fantazie ze severu je fantastická. Tak krutá, plná smrti, boje o moc, nespravedlivá, mrazivá ale i plná naděje, porozumění, obětování se a lásky. Nechybí ani napětí a něco jiného. Určitě doporučuji a autorku zařazuji mezi své oblíbené.

21.12.2017 5 z 5


Strašidelný klášter Strašidelný klášter Robert van Gulik

Díky čtenářské výzvě jsem si vzpomněla, že v knihovně mám tuto knihu, která patřila mému otci. A tak jsem se do ní pustila a nelituji. Zajímavá kniha, trochu hororu, cizí kultury , náboženství, historie i napětí. Až na ten překlad. Také mě to rušilo. Ale stejně jsem zvědavá na další příběhy.

10.12.2017 3 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Do knihy jsem se pustila díky čtenářské výzvě a nelituji. Opět jedna z fantasy, která nebyla nudná. Pustím se určitě do dalšího dílu. Andělé a chiméry - zajímavé.

07.12.2017 5 z 5


Políbená ledem Políbená ledem Amanda Hocking

Pravda je, že začátek byl nudný, mnoho omáčky kolem ničeho. Naštěstí to konec napravil a já si s chutí přečtu další díl. Ale musím být spravedlivá a za začátek strhávám 2*.

03.12.2017 3 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Úžasná kniha. Začátek a moje představivost mě dohnal až k tomu, že mi tekly slzy smíchu. Už jsem se tak dlouho nezasmála. Takhle jsem se bavila do poloviny knihy. Škoda, že to nevydrželo až do konce. I tak byla kniha zábavná a zároveň i poučná. Určitě si přečtu další díly. Doporučuji.

30.11.2017 4 z 5


Zkouška věrnosti Zkouška věrnosti Julie Kagawa

Začátek se mi jevil jako tuctový dívčí román, byť s dávkou fantasy, který nenadchne ale ani neurazí. Slunce, moře, mladí lidé a letní lásky.
Příběh se naštěstí postupně rozvíjel a dočkala jsem se napětí i skrytého podtextu. Hodnotím třemi hvězdičkami. S čtvrtou si počkám na druhý díl.

22.11.2017 3 z 5


Pohádkový dědeček Pohádkový dědeček Eduard Petiška

Kouzelná pohádková knížka, která se u nás čte stále dokola a neomrzí.

20.11.2017 5 z 5


Zimní slavnost Zimní slavnost Michael J. Sullivan

Tento díl je snad nejlepší , plný napětí, dobrodružství s nečekaným závěrem, který zapříčiní dychtivé očekávání dalšího dílu. Mám nového oblíbeného autora.

07.11.2017 5 z 5


Smaragdová bouře Smaragdová bouře Michael J. Sullivan

I tuto knihu jsem si vychutnávala. Konečně zase něco jiného fantastického a dobrodružného. I když tento čtvrtý díl je takový klidnější. Ale na druhou stranu tuto sérii dle mého doplňuje. Jsem zvědavá na další díl.

06.11.2017 5 z 5


Vzestup Nyphronu Vzestup Nyphronu Michael J. Sullivan

Opět kniha plná dobrodružství a fantasy. O napětí tu není nouze. Jsem ráda, že jsem čistě náhodou narazila na tuto sérii a to jen díky spisovatelce Janě Rečkové, která tuto sérii překládá.
Mám ráda série a musím dát za pravdu další mé oblíbené spisovatelce Petře Stehlíkové , která mi napsala " člověk pak s hrdiny pobude víc času".

06.11.2017 5 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Dlouho jsem uvažovala, co napsat do komentáře. Raději chválím než kritizuji. Ale bohužel kniha mi přišla prázdná, předvídatelná. Za mě slabý průměr.

23.10.2017 2 z 5


Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Tak fantasy a tak reálné.
Je těžký život někoho, kdo se vymyká standardu a přitom si zachovat rovnou páteř v jakémkoliv světě.
Toto pokračování série odhaluje mnohá překvapení a pravd.
Zajímavé, napínavé, čtivé.

08.10.2017 5 z 5