Govrid Govrid komentáře u knih

☰ menu

Oběti honu Oběti honu Danijel

Kniha ce četla rychle a lehce, později příběh dostává jistý nádech fantastičnosti..., v podstatě zde nejde o nějaké dopadení zločineckého gangu, ale spíše nahlédnutí dovnitř. Kniha i nabízí jiný úhel pohledu na dané téma ze strany dětí (Co když oni sami chtějí?) No a nám nezbývá, než aby jsme posoudily, co je pravda a co ne - dle mého možná polovina příběhu.

02.01.2020 4 z 5


Mamuti táhnou do bažin Mamuti táhnou do bažin Bohumír Fiala

Mamuti..., trochu předvídatelná, dobrodružná kniha o lovcích, jediné co mi vadilo, bylo to, že na tehdejší dobu lidé spolu mluvili dost moderně s výrazy, kterým by tehdy asi moc nerozuměli, v tom Lovci mamutů jsou pro mě lepší, ale bavil jsem se, doporučuji.

18.04.2019 4 z 5


Ňork Ňork Stephan Wul

Že začátku příběh zaujme, putování s kmenem je zajímavé, ale vstupem do Ňorku začíná sci-fi šílenství, zvlášť ke konci, ale jinak pěkné a za přečtení stojí...

01.04.2019 4 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Z počátku dobrý rozjezd, ale později se v příběhu opakovaly zbytečně události - autorka je připomínala, dále potom vyprávění nadbytečných příběhů, což se vleče, bez nich by děj rychleji ubíhal.

03.03.2019 3 z 5


Temné dny Temné dny Manel Loureiro

Tak přečteno, druhý díl nedosahuje kvalit první knihy, ale těsně mu šlape na paty, ano vulgarismy tam jsou, některé možná i zbytečné, ale k dílu se to hodí - asi by jsme si všichni zanadávali, kdyby jsme žili v zombie apokalypse..., a rozhodně se těším na pokračování a na Ukrajince s celou partou. V prvním díle se podle mě událo více zajímavých situací a věcí všeobecně než v druhém.

13.02.2019 4 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Četla se rychle, zajimavá, ale bohužel jsem viděl dřív film...

10.02.2019 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ove a jeho život, skvěle napsaný, dojemný, místy úsměvný, čte se příjemně a nikde nedrhne, zkrátka když s ní začnete, musíte ji dotáhnout do konce. Pro mě jedna z nejlepších.

05.01.2019 5 z 5


Nekonečný příběh Nekonečný příběh Michael Ende

Opravdu nekonečný příběh, do poloviny to utíká, poté zpomaluje, ale i tak je to pěkné dobrodružství.

25.11.2018 5 z 5


Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

tu máme začátek knihy, Zombie přicházejí, a s nimi náhle přestala fungovat elektřina, rádio, televize atd., prostě konec, nijak vysvětleno to není, v tom Apokalypsa Z byla rozhodně lepší... Později už se to docela rozběhlo, než se dostali na ranč, pak už to nabralo nádech červené knihovny, plus mi připadalo, že autorka neví, co napsat, tak tam pomalu vraždí přeživší. Pro mě průměr, moc mě nenadchla kniha.

18.11.2018 2 z 5


Kmen Andromeda Kmen Andromeda Michael Crichton

Těžká kniha, poučná, zajímavá, zábavná ale i nudná v jistých místech. Celkově mě kniha bavila, ale ten konec celou knihu shazuje hodně dolů, prostě ono se to vyřeší samo - a to se mi nelíbilo.

04.11.2018 3 z 5


Neschopnost Neschopnost Rob Grant

Tak přečteno, můžu říct, že tohle dílo je o mnoho lepší než Kolonie, i když některé části jsou popisované zdlouhavě a někdy až příliš, jinak co se týče bot, tak skvělý nápad.

26.10.2018 4 z 5


Nonstop Nonstop Brian Wilson Aldiss

Narazil jsem na toto dílo náhodně, ale dostalo mě. Skvěle zpracované, dobře si drží napětí až do konce, postupně odhaluje tajemství světa a co se na něm událo. S lehce dotknutým s fantasy. prostě dokonalá kniha.

12.10.2018 5 z 5


Kobercové Kobercové Terry Pratchett

Věřím ve všemocný koberec, zajímavý nápad a dobrý příběh, který pobaví. Rozhodně stojí za přečtení, mě se líbili Chrabrodějové - něčím mi připomínali elfi.

04.10.2018 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Dobře, možná že se autor inspiroval v jiných příbězích, ale..., není to jedno? Zkuste si v dnešní době vymyslet vše 100% originálního, co nikde a nikdy nebylo napsáno nebo vymyšleno. Autor to napsal svým osobitým stylem, který se mi líbil, sem tam i úsměv padl. Pro mě dobrá kniha.

22.09.2018 5 z 5


Jeptiška Jeptiška Denis Diderot

Příběh z kláštera, příběh mladé a nezkušené dívky..., poutavě napsaný, v jistých ohledech na tehdejší dobu i odvážné, místy lehce filozofické. Ať je to vymyšlené nebo ne, je to skvělé dílo a mě se líbilo. Vůbec nelituji, že jsem na něj narazil náhodou, protože tak jsem nečekal nic a dostal hodně. Rozhodně to stojí za přečtení.

19.09.2018 5 z 5


Bohové a stvůry Bohové a stvůry Jan Hartman

Kniha se nečetla špatně, i když někdy moc popisná a autor si hold neodpustil nám ty informace předat..., dejme tomu. :) Ale jednu věc neodpustím - 10% využíváme mozek. To jsme jako všichni lidi postihnutí nějakou mozkovou vadou a nemůžeme se hýbat ani mluvit a já nevím ani co ještě by jsme s desetinou mozku zvládli? Pochybuji - využíváme 100% mozkové kapacity, tedy většina z nás. Jinak konec docela ušel.

12.09.2018 2 z 5


Kolonie Kolonie Rob Grant

Kolonie protkaná nitěmi z Trpaslíka, alespoň mi to místy trochu připadalo. Špatné to nebylo, ale přesto tomu chyběl další náboj..., první polovina skvělá, později to dostalo jistý spád a ubíhalo to. Konec lehce překvapivý a uspokující.

01.09.2018 4 z 5


Konečná Konečná Kingsley Amis

Tak nevím, mě se kniha líbila, dalo by se říct, že dějově byla skoro o ničem, ale o to tam nešlo..., četla se dost rychle. Zkuste si být zavřený v domě, které nemáte moc v lásce. Je to zkrátka o jízlivé pravdě stáří s trochou sarkasmu a černého humoru. Doporučuji.

25.08.2018 5 z 5


Tma Tma Ondřej Neff

Kniha je to prazvláštní, začátek slibný, i když trochu drsnější dejme tomu a taky trochu pornografická - tedy jisté části, no jo, když to Neff musí tak podrobně líčit. :D Ale konec..., ten se mi jeví tak béčkově, ale co, tak ze tří čtvrtě jsem se bavil dobře. :)

20.08.2018 4 z 5


Malí bohové Malí bohové Terry Pratchett

Filozofické dílo protkané vtipem a nebo naopak? V tačátku je trochu těžší se do toho začíst, ale od poloviny to jde samo, ale jinak skvěle ukazuje Pratchett náboženství a vše o kolo něj.

13.08.2018 4 z 5