gordon13 gordon13 komentáře u knih

Obálka knihy Domek v malinovém údolí Domek v malinovém údolí Barbora Majchráková

Hrozně hezká knížka! Moc na ty romantické slaďáky nejsem, ale tohle bylo tak přirozené, hřejivé, milé a vtipné čtení, zkrátka mě ta kniha dostala. A navíc úžasná příroda, koně, maliny, všechno co miluji, smíchané se svéráznými postavami, láskou a přátelstvím, tvoří dokonalé oddychové počteníčko.

04.12.2025

Obálka knihy Zlý pes Zlý pes Alex Smith (p)

Doručovatelky byly dost vlažné, ale Zlý pes už nabral jinačí grády. Případ měl nádech tajemna a byla jsem skutečně zvědavá, co z toho vyleze. Bylo to trochu jako dost zvrácený Pes Baskervillský...super byla linka s Colin, ta zahřála u srdce :-)

03.12.2025

Obálka knihy Na dně Temné řeky Na dně Temné řeky Leslie Wolfe

Druhý díl Leslie Wolfe s její hrdinkou inspektorkou Kay mě docela nadchl. Po úvodním díle jsem si nebyla jistá, zdá stojí za to věnovat čas nové sérii, ale příběh začal velmi nadějně a pokračoval opravdu záhadně. Konec byl tradičně dost přepálený, přesto kniha udrží pozornost a baví. Jsem zvědavá na pokračování...

03.12.2025

Obálka knihy Paraziti Paraziti Darcy Coates

Typická Darcy, tentokrát okupující vesmír. Kniha je rozdělena do několika částí s různými hrdiny. Je čtivá, jako vždy, přesto autorčinou nejlepší knihou pro mě zůstává Kořist.

01.12.2025

Obálka knihy Výšlap Výšlap Lucy Clarke

Hodně povedený holčičí thriller! Od začátku jsem mu propadla. Čtyři přítelkyně, nádherná norská příroda, tajemná hora a dlouhý trek s batohy na zádech. Na začátku jsou čtyři, na konci jen tři...co se vlastně stalo? Moc pěkné čtení.

29.11.2025

Obálka knihy Pokoj jejich duši Pokoj jejich duši Aleš Novotný

Příběh šesti mladých přátel a jejich tajemství mě hodně bavil, ač jsem věkem již hodně vzdálena.

29.11.2025

Obálka knihy Tygr Tygr Brian Freeman

Mistr Freeman udělal Tygrem velký úkrok stranou a zaplul do devadesátkových akčňáků s banální zápletkou. Nutno říci, že ten člověk umí zkrátka skvěle psát a vtáhnout do děje, takže jsem se na dva dny ocitla v boji o rodinu s jedním zarputilým borcem, krásnými dívkami, zkorumpovanými, mocnými muži a nádhernou přírodou Floridy. Opět skvělé, ale přednost dávám tajemným, mystery příběhům, kde vede na prvním místě Ursulina!

26.11.2025

Obálka knihy Obřad Obřad Carmen Mola

Obřad už pro mě patří bohužel do kolonky mimořádně nechutných knih. Příliš připomíná, hlavně koncem, realitu zvrácenosti v našem a nikoliv knižním světě. Kniha je psána velice čtivě, přesto se pokračováním radši vyhnu.

24.11.2025

Obálka knihy Temná noc Temná noc Yrsa Sigurðardóttir

Poslední díl série Černý led vytře zrak ukončením případu ztracené devítileté holčičky. Yrsa mě pěkně potahala za nos, vůbec jsem takové vyústění nečekala a absolutně mě nenapadlo! Ovšem vyřešení Týrova případu bylo trochu podivné, takové nemastné, neslané... ovšem skvělé zakončení série!

23.11.2025

Obálka knihy Hladina krve Hladina krve Eva Brykner

Napínavá kriminálka o vraždě a únosu dospívajících chlapců. Z vyústění příběhu neskutečně mrazí a závěrečné shrnutí vůbec nepůsobí na psychiku dobře. Temné a nekonečně smutné...

20.11.2025

Obálka knihy Spielberg Spielberg Amazing Améziane

Bohužel mi nesedl styl komiksu, myslela jsem, že to bude normální kniha. A ani obsah nic moc zajímavého nepřinesl.

20.11.2025

Obálka knihy Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Útlá kniha o důležitých věcech v životě...dýchá nostalgií i nadějí, radostí i zármutkem. Na mě působila smutně.

17.11.2025

Obálka knihy Dravé zvěři napospas Dravé zvěři napospas Jana Jašová

Musím uznat, že zvrat, který autorka vymyslela, mě tedy dostal! Celou knihu jsem si myslela, že vím, ale....tím se příběh dostal do roviny logického nepochopitelna. Proč by vlastně vrah jednal takhle divně, když měl všechno??

17.11.2025

Obálka knihy Její vina Její vina Andrea Mara

Mně se kniha líbila. Drama začínající únosem čtyřletého chlapečka se postupujícím příběhem změní v průšvih obřích rozměrů. Rozplétání nitek konce bylo takové vachrlaté a ne úplně věrohodné, ale hlavní zápletka byla vcelku šokující a konečná tečka přinesla zadostiučinění. Čtivý thriller!

16.11.2025

Obálka knihy Moje Pacifická hřebenovka Moje Pacifická hřebenovka Monika Benešová

Neskutečně statečná holčina! S takovými zdravotními problémy a zvládnout takovou cestu...klobouk dolů Moniko! Příjemná, útlá knížka mě přenesla na jeden večer na parádní trek.

12.11.2025

Obálka knihy Kdo tě sleduje? Kdo tě sleduje? Sharon J. Bolton

Nemůžu si pomoct, ale kniha mi přišla slabší navzdory některým zvratům. Už motání kolem Pekelného domu mi přišlo připitomělé a celé to na mě působilo uměle naroubované. Sharon umí mnohem lépe!

12.11.2025

Obálka knihy Nic z toho není pravda Nic z toho není pravda Lisa Jewell

Moc jsem se těšila na novou knihu Lisy Jewell, neboť píše skutečně skvělé psychologicky propracované příběhy a rozhodně nejsem zklamaná. Josie, značně komplikovaná osoba se pod záminkou natočení podcastu vetře do života a rodiny Alix, což má nedozírné následky pro obě rodiny. Kde se skrývá pravda, kdo je vlastně lhář a manipulátor? Povedená kniha!

09.11.2025

Obálka knihy Oheň Oheň John Boyne

Oheň je mrazivá a nechutná sonda života úspěšné, bohaté lékařky. Vůbec se mi to nečetlo dobře, vlastně jsem se s podobnou ženou v knize a nedej bože v životě nikdy nesetkala. Freya nemá snad jedinou kladnou vlastnost, je to člověk skrz naskrz prohnilý. Jenže deformovala jí tak minulost nebo se tak narodila? Působivá kniha!

08.11.2025

Obálka knihy Voda Voda John Boyne

Psychologická sonda do duše jedné ženy, jejíž život se totálně obrátil. Pěkná kniha!

08.11.2025

Obálka knihy Tajemství všech tajemství Tajemství všech tajemství Dan Brown

Typický Dan Brown. Nezaměnitelný rukopis hned od první strany. Mě se kniha líbila! Hlavní myšlenka se točí kolem vědomí, což je naprosto fascinující a žádný vědec, doktor, prostě nikdo, nedokáže říci co vědomí vlastně je a kde se bere. Příběh filozofuje a nabízí skutečně zajímavý náhled...skvělá mi přišla i linka se Sašou. Po Šifře mi tato kniha přišla nejpovedenější.

07.11.2025

Zavřít