GinaKicaid GinaKicaid komentáře u knih

☰ menu

Tvůrce osudu Tvůrce osudu Alice Shy (p)

Autorka rozhodně vykreslila originální příběh...
A pak je tu to, že jsem se nutila do čtení, přeskakovala odstavce, protože když už jsem měla za sebou ten děsný úvodní začátek, tak mne masochisticky zajímalo, jak kniha dopadne...
Chápu, proč se někomu může líbit... Pro mě to však bylo jako sledovat zpomaleně hromadnou autonehodu, které nemůžu zabránit a ještě si tu bolest přídavkem vychutnat s protagonisty. Doporučuji těm, kteří si užívají mizérii a zoufalství... Já teď rychle najdu něco pěkného, čím si očistím myšlenky...

18.04.2020 1 z 5


Falešná manželka Falešná manželka Julia Quinn

Jak tuto autorku miluji a odpustím jí hodně, tak tento díl jí odpustit nedokážu. Přežila jsem jen díky narážkám na Billie a poslední 2 stránky, kde Billie s Georgem zářili víc, než hlavní postavy celou knihu... Snad bude další díl lepší... horší 2*

17.07.2019 2 z 5


Jsem zlomená Jsem zlomená Tahereh Mafi

Hlavní postava je totální _________! (Doplňte vhodné slovo... Ta má jsou jenom sprostá, ale věřím, že každý na to má svůj názor).
Myslím, že se tato kniha zapsala velmi vysoko do žebříčku nejhorších knih, co jsem kdy dočetla, ale Juliette je na 100% nejhorší hlavní postava, se kterou jsem se kdy potkala. Fascinuje mě, že autorka vytvoří skvělou postavu Kenjiho (kvůli němu to není odpad), který krásně vystihne, co všechno je s Juliette špatně, jenže poté to zabije svoji důvěrou. Je smutné, že Adam je definovaný pouze skrze svoje city k Juliette, což z něj dělá otravnou a k tomu plochou postavu. Warner je zajímavější, ALE ta posedlost Juliette z něj dělá čím dál víc nudnou postavu. Už tam nezbyl nikdo, koho bych mohla mít ráda, takže končím.
Představa, že bych četla všech šest dílů je děsivá... (Ano 6! Ne 3, to jen kdyby to někoho zajímalo... Povídky nepočítám...)

26.06.2019 1 z 5


Jsem rozohněná Jsem rozohněná Tahereh Mafi

Takže... TENTO DÍL NENÍ POSLEDNÍ! Série má 6 hlavních knih (6. zatím nevyšla ani v originále) a k tomu nějaké novely, ale ty neřeším.

Dovolím si sem hodit anotaci 4. dílu...
ANOTACE: Juliette Ferrars si myslela, že vyhrála. Převzala sektor 45, stala se z ní nová nejvyšší velitelka a po svém boku má Warnera. Je to ovšem stále ta stejná dívka, která má schopnost zabíjet jediným dotykem – a teď má osud celého světa ve svých rukou. Kým se stane, když ji zasáhne tragédie? Bude schopná kontrolovat svou moc a používat ji k dobru? (https://www.taherehbooks.com/)
Ps: Z notace pátého dílu se dozvíme, že jsou nějaké problémy v ráji...

Já nejsem takový masochista, abych pokračovala ve čtení, když to má ještě 3 díly, proto jsem tento díl nedočetla , znechucena už z prvních dvou. Věřím, že se najdou čtenáři, kteří si ovšem rádi přečtou celý příběh, i když budou muset v originále, jelikož nemám informace o tom, že by CooBoo chtělo v překladu pokračovat.
Snad tato informace fanouškům série pomůže :3.

26.06.2019


Šamanova pomsta Šamanova pomsta V. Mahaněnko (p)

Tak tento díl byl skvělý! Postupně se vysvětlilo úplně všechno takovým způsobem, že to bylo velmi uvěřitelné a nepřišlo mi to vyumělkované. Zajímá mě jakým směrem se bude ubírat díl poslední, jelikož odpovědi na naše otázky už jsme dostali...
Co se Anastarie týče... Nikdy jsem ji moc nemusela, přesněji řečeno, nemusela jsem to, co představuje - bezchybnou dokonalost... A ani po tomto díle a hlavně povídce se na tom nic nezměnilo. Nevím jak vy, ale mám pocit, že se autor hrozně snažil vcítit do toho, jak ženy myslí a tak úplně se mu to nepovedlo (kdo probůh svého přítele v duchu tituluje stále "moje láska"?!… A nebo nejsem dostatečně romantická...)

26.06.2019 5 z 5


Holka mimo rytmus Holka mimo rytmus Becky Albertalli

Omlouvám se, ale jsem zmatená - to je doslova jediný pocit, který si odnáším. Autorka má skvělý styl psaní, takže příběh plyne ani nevím jak. Jenže nějakým záhadným způsobem se jí podařilo překopat všechno, co v Simonovi tak pěkně vystavěla. A já jí to nevěřím, omlouvám se, ale tohle ne. K Simonovi se budu s láskou vracet, na "pokračování" raději zapomínám.
Jo, a ještě jedna věc - celá ta "rasistická" linka mi přišla přehnaná - jakoby to, co člověk řekl ve vzteku, bylo neodpustitelné a celý vesmír z toho vybuchne?! A samozřejmě, něco jako upřímnost a odpuštění se už nenosí. Leah je sobec, nic víc.

23.06.2019 2 z 5


Místo, kde bydlím Místo, kde bydlím Brenda Rufener

Z první třetiny jsem byla vyloženě nadšená, kniha má zajímavý nápad a krásně se čte. Jenže nemůžu přehlídnout tolik nelogických věcí, které se tam vyskytují... Pardon, ale celá zápletka s Beou, "Toaleťákem" a tím jejich kroužkem byla WTF? Všichni se chovali přinejmenším podivně... a to ani nemluvím o tom objímání na konci... Pardon, ale toto ne. Přesto se mi příběh jako celek líbil a nechávám mu ty 4* - za předpokladu, že vynechám ten štítek "ze života", protože chováním postav zcela jistě reálné nebylo.

23.06.2019 4 z 5


Za vším hledej Bridgertonovy Za vším hledej Bridgertonovy Julia Quinn

Pro mě jedna z nejlepších knih od Quinnové - typický humor Bridgertonů se evidentně dědí :D Billie je přesně ten typ hrdinky, kvůli které tuto autorku zbožňuji, s Georgem na sebe museli oba dozrát!
Ps: Ráda bych si přečetla příběh i její sestry, ale pochybuji, že se jej dočkám, když je to série o bratrech Rokesbyových, což mi přijde škoda, ta holka mě zaujala i z toho mála, co se tam objevila :D

12.06.2019 5 z 5


Dluh Dluh Dmitrij Rus

Echm... Jak tento díl nazvat, abych jej neurazila a zároveň vystihla své pocity? Řekla bych, že INTERMEZZO je pěkný název, nemyslíte?
Což o to, kniha se čtě pěkně, ale mám pocit, že celou dobu čekám, až se rozjede, a ono nic. Spousta lidí srovnává tuto sérii s Cestou šamana, je to koneckonců nasnadě... Za mě jsou první dva díly (zejména ten první) možná i lepší, než CŠ a věřím, že autor se zase rozjede. V tuto chvíli jsem ovšem krapet zklamaná. Ale i napnutá, jak se to bude dál vyvýjet.

12.06.2019 4 z 5


Amélie a tma Amélie a tma Petra Neomillnerová

Už celkem dlouho nejsem cílová skupina, a přesto na mě tento příběh natolik zapůsobil, že jsem neodolala a koupila si výtisk i domů :)
Ilustrace jsou naprosto úchvatné a příběh je opravdu povedený - hodně kamarádství, hodně lásky, hodně pocitů. Kouzelně napsaný příběh dvou dívek, které od sebe dělí více, než století a fakt, že jedna z nich už je po smrti.

09.05.2019 5 z 5


Www.bez-bot.cz Www.bez-bot.cz Ivona Březinová

Tato kniha byla mým prvním setkáním s autorkou. Rozhodně ne posledním :D Musím říct, že se s tématem popasovala naprosto skvěle. Je to čtivé, jednoduché, má to vše co to má mít, jak pro děti, tak i pro dospělé. Ben je skvělý hlavní hrdina, neobvyklý, ale o to opravdovější ve svých touhách a pocitech.

09.05.2019 5 z 5


Kde je můj hrdina? Kde je můj hrdina? Julia Quinn

5* prostřední povídce a Simonovi. Zasloužil si celou knihu pro sebe... Je jednou z mých nejoblíbenějších postav série. (Zbývající dva příběhy nehodnotím, bohužel by byly oba tak po dvou*…)

07.05.2019 4 z 5


Čekanka Čekanka Julia Quinn

Dám 5* ne za vrchol literatury, ale kvůli tomu, že Čekanka byl první historický román, který mne opravdu bavil a kvůli kterému jsem si přečetla všechny knihy této autorky.

07.05.2019 5 z 5


Invaze Invaze Larry Correia

Líbilo se mi to, ne že ne... Ale málo Frankse, opravdu málo... Na druhou stranu za Ostravu si zaslouží o hvězdičku navíc :) Takže co se týče děje 4*

07.05.2019 5 z 5


Zběsilost krve Zběsilost krve J. R. Ward (p)

Důvod mého vysokého hodnocení? Saxton! Ano, jsem zaujatá, ale nestydím se za to :D

06.05.2019 5 z 5


Poslední potomci Poslední potomci Matthew J. Kirby

Přiznám se, možná jsem příliš příkrá, jenže tato kniha má tolik nedostatků, nad kterými jednoduše nemůžu přivírat oči, že jsem nakonec u těch dvou hvězdiček zůstala.
První problém - opravdu jsem se nudila, měla jsem pocit, že čtu jeden velký prolog, ale 300 stran je na prolog jednoduše moc.
Druhý problém - sice čteme z pohledu hl. postav, ta ale nemají na vývoj knihy žádný vliv, takže to nemá, jak vtáhnout děje.
Třetí problém - myšlenka knihy je super, ale to podání... chování jistých dospělých... opravdu jsem s celým konceptem měla problém...
Ale abych nebyla jen negativní... Další díly budou zřejmě lepší (tedy snad), ale já už se do nich pouštět nebudu

06.05.2019 2 z 5


Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Příjemná YA detektivka, kdy mi žádná z hlavních postav vyloženě nevadila, za což má u mě velké plus! Nejvíce jsem si užila proměnu Addy, která byla opravdu skvělá :) a pak Cooper - který byl můj oblíbenec již od začátku... Přiznám se, že jeho tajemství mi bylo jasné tak nějak hned, ale stejně byl jeho pohled na věc velice osvěžující.

06.05.2019 4 z 5


Pan Králík a továrna na čokoládu Pan Králík a továrna na čokoládu Elys Dolan

Chcete zjistit, co se stane, když čokoládové vejce nemá tvar vejce? Také se vám může stát, že se vám vaše čokoládové vajíčko omylem vylíhne... Nebo můžete sledovat příběh Dáši od jejího nástupu do nové práce, až po její zmizení a nakonec i šťastné nalezení! To vše a mnohem víc v této krásně ilustrované knížečce. Přiznám se, že jsem jí byla okouzlená, a to už dlouho nepatřím do cílové kategorie. Nebo možná právě proto...

10.04.2019 5 z 5


Kartosský gambit Kartosský gambit V. Mahaněnko (p)

Dvojka je důstojným pokračováním prvního dílu, dokonce se zde objevilo pár okamžiků, které mne velmi mile překvapily. Mahan je sympaťák, což se od 1. dílu nezměnilo a často mě dokázal i dobře pobavit. Dostala jsem vše, co jsem očekávala a moc se těším na další díly.
Jediná věc, která mě jistým způsobem mrzí je, že jsem četla Kartosský gambit ve stejné době, jako druhý díl Jiného světa - Klan. Nemohla jsem se tedy vyhnout srovnání... A byl to Klan, který se mi vryl do paměti víc.

10.09.2018 5 z 5


Gang neviditelných Gang neviditelných Rafał Kosik

Z této knihy jsem byla nadšená, už je to sice nějaký ten rok zpátky, ale s chutí si ji přečtu znovu :). Jediné, co mě mrzí, že nebyly přeloženy další díly.

07.09.2018 5 z 5