georginaa georginaa komentáře u knih

☰ menu

Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Kdo zná tuto autorku ví, že její příběhy jsou nenásilné, příjemně plynou a mají přirozené životní touhy. Jordan byla milá dívka a vyrůstala v nevhodném prostředí a vždy toužila žít v domě, kde se cítila v bezpečí. Pike ji to vše umožnil i když byla přítelkyně jeho syna. Postupně viděl jak jejich vztah není to pravý ořechový a moc ho to mrzelo, protože viděl, že Jordan by si zasloužila víc. Když se s Colem rozešli, nedokázal už na Jordan nemyslet jinak, než že by ji chtěl. Ona ho chápala, povídali si, což nikdy se ženami nedělal a zamilovával se víc a víc. Jen si uvědomoval ten vysoký věkový rozdíl. Nechtěl, aby někdy litovala, že by měla staršího muže a že za pár let by koukala po mladších, nechtěl prožívat opětovné zklamání z mládí. Jenže Jordan mu nedala na vybranou, prostě ona věděla co chce a to byl jen vztah s Pikem. Bylo to fakt milé čtení, akorát mě mrzel ten konec, ten si zasloužil být lepší a ne tak přeskočený, klidně by snesl pár stránek navíc s rozvíjejícím dějem a ne přeskočený o mnoho let, to mě fakt zamrzelo.

12.04.2024 5 z 5


Touha Touha Vi Keeland

Člověk nikdy neví s čím se potýká z minulosti. Je jen na na důvěře partnera, s čím se vším svěřit, s čím bojovat a zda partner dokáže podržet tu pomyslnou ochranou ruku, aby vztah byl rovnocený a pospolitý. Důvěra je to největší slovo ve vztahu, obnažit své démony a čelit výzvám, dát kousek sebe i partnerovi, a vzít si zase něco jeho. Láska má různé podoby a když dva to propojí se vším všudy, je to ta nekrásnější věc na světě. Není tomu ani v tomto příběhu, vše ukazuje na osud, který je daný, jen musí přijít ta pravá chvíle. Myslím, že tento příběh má hlubší význam, než jen erotiku. Každý si to převezme po svém, ale já cítila hlubší smysl tohoto příběhu.

06.04.2024 5 z 5


Kontrakt 3 Kontrakt 3 Melanie Moreland

Celá série patří mezi mé oblíbené. Je super sledovat až tři generace, jak se od mládí vyvíjí jejich život, chovají pak své děti a ty mají své děti a všichni přátelé vybudovali svůj komplex, kde žijí pospolu. Mají své nedělní branche, kde se setkávají a je to věru příjemné vidět takovou pospolitost. I když vždy to není tak radostné, líbí se mi , že i v nejtěžších chvílích se umí navzájem podržet. V této knize to je právě o tom, že minulosti se musí čelit, to se už nedá ovlivnit, jen se s tím vyrovnat a smířit se s následky. Přála bych si ještě další nějaké pokračování a když nebude, hold sáhnu po prvním dílu a začnu od začátku.

04.04.2024 5 z 5


Karmínové zlato Karmínové zlato Tom Hillenbrand

Především musím říct, že nápad zvláštního vyšetřování smrti nejlepšího specialisty na suši byl celkem zajímavý. Jenže co se týká této gastronomie, nejsem fanynka suši a z těch takových rádoby pochoutek mi bylo hodně mdlo, slušně řečeno. Takže nemám potřebu to ani ochutnat a dost mě i vzalo, co se týče zakázaného rybolovu. Takový masakr to člověka zvedne ze židle a nedostane to už nikdy z hlavy, já tedy ne.
Plno pasáží mělo francouzská slova, která jsem nebyla schopna ani přečíst, natož si pamatovat, popis uliček a barů, restaurací, to mě opravdu míjelo ani jsem neměla představu kde se co nachází i když to bylo až moc popisované. Tím mě to odrazovalo dosti od čtení a nebýt toho, že jsem opravdu chtěla zjistit, kdo zabil takového mistra jedovatou rybou, asi bych tuto knihu ani nedočetla.

18.03.2024 2 z 5


Moderní komedie Moderní komedie John Galsworthy

Jak každý píše, je moderní kniha trochu jiná než ostatní díly, ale o to víc zajímavá. Ta doba byla neskutečná a taková tajuplná. Kdyby věděli v té době jak se svět změnil, takové příběhy se už nepíší. Je skvělé mít možnost sáhnout po takové klasice jako Rod Forsytů a plno další děl té doby.

11.03.2024 5 z 5


Démon ze sídliště Démon ze sídliště Iva Hadj Moussa

Život dnešních puberťáků, kteří opravdu nemají žádné životní cíle a utápí se v pochmurných myšlenkách života. Neřeší nic zásadního, čím víc je nicoty, tím víc je to lákalo. Mluva je skoro v každé větě sprostá, přesně jak dnešní mládež mluví. Je to smutné, jak se ten život změnil a že nemají ani trochu vůle se svým životem něco dělat.

10.03.2024 3 z 5


Zamilovaný muž Zamilovaný muž Laurelin Paige

Scott byl takový nerozhodný cukroušek, dokud nepřišel o to, co mu stálo za život. Dokud to nepoznal proplouval ze dne na den. Když však zjistil, co vlastně od života chce, konečně se vzepřel a začal žít svůj vlastní život bez vlivu svých rodičů. Bohužel prozřel až skoro u konce knihy. Tess zase se chtěla prosadit v práci, aby její šéfové dokázala, že za něco stojí a že na to má. Jelikož se k ní Kendra chovala jen jako k asistence, i když se tvářila rádoby jako kamarádka. Jedinou společnou věc všichni měli a to nemocnou kamarádku, které chtěli prostředky nadaci pomoci. Docela pěkný příběh i když plno frází se stále opakovalo.

27.02.2024 5 z 5


Krutá rozkoš Krutá rozkoš J. D. Robb (p)

Stále mě překvapují další příběhy o Evě Dallasové a vždy se na ně těším. Tentokrát by se zdálo, že Eva si sáhne na dno svých sil, jelikož se příběh točil kolem zneužívaných dětí a to vždy ji psychicky vysává. Jenže Eva ukázala svou pravou sílu, která ji hnala vpřed a za každou cenu musí chytit všechny ty úchyly.
Vždy ji po boku pomáhá Roarke a umí ji jak postrčit v pracovním stresu tak i uklidnit v pravou chvíli. Též mě baví ty její hlášky, které mě vždy rozesmějí. Např. "To je kořeněný mečoun. Pikantní - měl by ti chutnat."
"Možná. Koho napadlo jíst rybu s měčem? ..... Jak každý ví, kdo miluje tuto sérii, že Eva je fakt jedinečná, s obyčejnými věcmi si neví rady, ale má vždy po boku své přátele, kteří ji obdivují právě za to , jaká je. Já obdivuju Noru Roberts, že stále udržuje vysokou kvalitu o této policistce a její detiktivky nikdy se neopakují a nikdy se neomrzí.

18.02.2024 5 z 5


Láska nadivoko Láska nadivoko Christina Lauren

Příjemná změna než jsme od Lauren zvyklý. Myslela jsem, že to bude více o ranči, koních apod. ale směřovalo to spíše k hledání pokladu Butche Cassidyho, legendárního bankovního lupiče. Otec Lily byl tím celý život posedlý, jen aby tento poklad našel. Vymýšlel si dobrodružné výpravy, plný hádanek a šifer a snažil se do toho vtáhnout i Lily. Jenže ta to nenáviděla, po otcově smrti zjistila, že se nějak musí uživit, tak dělala průvodce skupinám za tímto pokladem. Dokud nepřijela skupina s jejím bývalým, co ji zlomil srdce a dvěma podivíny, kteří se snažily Lily a Nicol rozhodit a ukrást otcův deník. Možná že všem šlo i o život :-)

05.02.2024 4 z 5


Vánoce nebudou! Vánoce nebudou! John Grisham

Nádherný den plný nečekaných událostí. Taková plavba na Karibiku má též něco do sebe, ale nechat si ten nejkrásnější den v roce ujít by byla velká škoda. Hlavně když máte tak skvělé sousedy, kteří když je problém, tak nejzjištně pomůžou a možná někdy na oplátku zase vy jim. To je celý příběh vánoční romance.

03.02.2024 5 z 5


Šéf, co tě nadzvedne Šéf, co tě nadzvedne Winter Renshaw

Krásná obálka, ale tím se posuzovat příběh nikdy nedá. Chyběla tomu akčnost, určitě by se hodilo více vtipných dialogů, což tam bylo poskrovnu. Dalo by se říci, že tuctový děj bez žádných závratných okolností i když se to dobře četlo, prostě tomu něco chybělo. Nějakou tu perličku co by více pobavila. Možná, že už jsme my čtenářky dost zhýčkané, ale pro nějakého nováčka této literatury to může stačit. Občas i taková oddechovka odtrhne myšlení na denní starosti. Jenže kdo zná W.R. ví, že ona umí těm příběhům dát daleko víc, u tohoto se to moc nepodařilo.

01.02.2024 4 z 5


Svědek v pokušení Svědek v pokušení Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Příběh byl situován do tří dnů svatebních příprav bratra Mitche a jeho snoubenky Liss. Sestra Madison šla za družičku a jeho nejlepší kamarád Chase za svědka. Jenže ty dva se rozhodně nemusí. Měli spolu minulost a tak se Madison obávala přítomnosti. Jelikož ho od nepaměti miluje a nikdy mu to neřekla. On měl pověst proutníka a tak nepředpokládal, že by ho Maddi chtěla, jenže on ano. Byl do ní blázen odjakživa, jenže si to nechtěl připustit. Vždyť byla sestra jeho nejlepšího kamaráda. Jako vždy osud tomu chtěl, že je prostě spojí do jedné chatky, jelikož ostatní již byly obsazené. Bude to nejtěžší víkend co kdy zažili, pokud..... to si musí každý dočíst. Je to jednoduchý a představitelný příběh, žádná divoká zápletka se nekoná. Je to spíše o tom, jak si v hlavě urovnat city k tomu druhému, povolit mysl a jít za svým srdcem.

28.01.2024 3 z 5


Čas pro Avu Čas pro Avu Melanie Moreland

Na tento díl jsem se opět velmi těšila, bylo to poutavé, akorát mi docela vadilo, že se tam stále opakovalo, jak Hunter nemá nikoho rád a jak umí žít jen sám apod. Bylo to dost často a to docela narušovalo čtení. Též jsem si myslela, že bude více o Avě co se týče jejího sportu - karate. Tam byla jen zmínka a přitom ten díl předtím bylo na to upozorňované často, tím vlastně žila. V tomto díle nebyla ani jednou zmínka, že by šla třeba trénovat. To si myslím, že by se dalo napsat více k tomuto tématu. Jinak jsem spokojená a bavil mě tam i pejsek, který neměl rád obojky.

26.01.2024 5 z 5


Svatba o Vánocích Svatba o Vánocích Melanie Moreland

Knihu jsem si koupila až teď, kdy už mám všechny předešlé díly přečtené. Je to pěkná svatební vsuvka mezi rodiči a dětmi. Nejvíce byl zábavný Bentley, když se těžko smiřoval, že jeho princezna Addison se vdává a i když věděl, že Brayden je je pro ni ten pravý, nedokázal přenést přes srdce, že už nebude tolik potřebovat svého otce. Též to vyšperkovala i Grace s Jaxsonem, ale to je v samostatném dílu. Je to sice sladká pohádka, ale taková svatba prostě má být. Nasadit si růžové brýle a jen vnímat svatební den, který je vzpomínkou na celý život.

24.01.2024 4 z 5


Matt Matt Lauren Layne

Tento druhý díl se mi více líbil než ten první. Matt byl sympaťák, rád si užíval života, dokud se nedostal na titulku v jednom časopise a jeho nadřízení mu nepohrozili vyhazovem. Buď půjde, nebo si musí najít přítelkyni, která ho zkrotí.
Kamarád Ian mu dohodí nejlepší kamarádku Sabrinu, s kterou se ale vůbec nesnáší (no vlastně po ní touží, ale to za žádnou cenu nepřizná). Sabrina i když Matta nenávidí, nabídku přijme, i když dohoda zní, žádný sex, žádné podvádění. (nehledě, že on má tak hříšné tělo a ona ho zbožňuje, ale to za žádnou cenu nepřizná). A tím se rozvíjí příběh plný očekávání, porozumnění a hádek a též chemie, kterou si nechtějí připustit. Moc mě to pobavilo a už se těším na třetí díl o Kennedym.

22.01.2024 4 z 5


Smrt na Rio Conchos Smrt na Rio Conchos G. F. Barner (p)

Další z mých oblíbených westernů. Rio Conchos se odehrává těsně po skončení občanské války, kdy se příslušníci americké kavalerie snaží vypátrat původce krádeže velké zásilky opakovacích pušek. Stopy vedou do Mexika, k fanatickému jižanskému plukovníkovi, který hodlá ve válce proti Severu pokračovat dávno po jejím skončení. Zákonitě nechybí ani Apačové, kteří si brání své území.

21.01.2024 4 z 5


Pouta vášně Pouta vášně R. L. Mathewson

18. století bylo význačné obdobím šlechty, čím víc majetku někdo měl tím byl váženější. Hodně se řešilo vystupování, sešlosti, plesy a hlavně společenské drby. Doba plná pravidel, ženy směly chodit do společnosti pouze v doprovodu, na vše měly služky a muži schraňovali své bohatství. Jenže Elizabeth trošku vyčnívala. Nechtěla se vdát vhodným sňatkem, ale z lásky, což se moc nepředpokládalo. Jednoho dne na plese těch obdivovatelů měla plné zuby, tak si šla odpočinout do zimní zahrady. Na druhou stranu se Robert příšerně nudil, měl dost těch dam, co se umí bavit jen o šatech a počasí. Chtěl víc, dámu inteligentní a která by měla nadhled, důvtip a takovou zřejmě těžko bude hledat. Tak odešel též se provětrat, až narazil na Beth. Po rozhovoru přeskočila jiskra a oba se oddali jeden druhému, aníž by se lépe znali. Když se vrátili opět na ples, byli představeni rodiči a teprve poznali, že v dětství se nenáviděli a dělali si naschváli. Jenže co bylo v dětsví, v dospělosti se to nehodí. Jejich chemie se nedala jen tak přehlédnout. Tím se rozvíjí tajný nenáviděný románek a snad i něco víc. Historické románky moc nevyhledávám, ale docela mě to pobavilo.

20.01.2024 3 z 5


Šachmat Šachmat R. L. Mathewson

Ze začátku jsem Connora úplně nenáviděla, mě udělat jednu z věcí co prováděl asi bych se neudržela jako Rory. Zjistila jsem, že mám připravené pěsti...jen do něj bouchnout. Za to Rory si držela chladnou hlavu a vše mu vracela i s úroky. No to muselo jednou přijít, aby ty dva se do sebe nezamilovali. Projevovalo se to již od školky, ale postupem času si to museli přiznat oba, že vlastně nikdo není pro ně dost dobrý, jen že patří k sobě právě oni dva. Connor vše dopředu si naplánoval, ale kdo poslední řekl šachmat byla právě Rory, takže přesně získala to, co chtěla. Jen jsem dost nechápala vsuvku bratranců, to si myslím bylo až přehnané a moc mě to neupoutalo, jinak pohodové čtení.

18.01.2024 4 z 5


Podruhé mě neoklameš / Dobrá sousedka / Bez varování / Dívka pod vodou Podruhé mě neoklameš / Dobrá sousedka / Bez varování / Dívka pod vodou Harlan Coben

četla jsem "podruhé mě neoklameš" a bylo to akční, stále se něco dělo, Maya začala s vyšetřováním sama, jelikož policie nedokázala nalézt vraha. Jen ji upozornili, že je tam spojitost mezi vraždou sestry a jejího manžela. Rodina manžela byla tak nějak podivná a tchýně ji vůbec do rodiny nedokázala přijmout. Spíše ji dávala za vinu smrt jejího syna. Bylo tam spousta převratů a tajemství, která vyplouvaly napovrch. Tento příběh se mi moc líbil.

18.01.2024 5 z 5


Rozhodně ne on Rozhodně ne on Whitney G. (p)

Vzhledem k tomu, že Chloe bylo stejně jako autorce, přizpůsobila si ji k obrazu svému. Nevěděla co přesně se svým životem udělat, dokud nepoznala toho pravého. Co ji změnil život o sto stupňů, aníž by věděl, jaký to bude mít vliv na další setkání. Líbilo se mi, že Chloe si s ničím nedělala žádné servítky, vše říkala na rovinu a vůbec nepřemýšlela jaký to bude mít dopad. Prostě vše brala ze dne na den. Taylor zase se zamiloval na první pohled, byla to první žena, která po něm nic nechtěla, jen se projet na horském kole a to že to skončilo k překvapení jinak, než si vůbec mohla pomyslet, byl jen už takový bonus. Dost úsměvný příběh na jedno odpoledne a vůbec mi to nepřipadalo hloupé, jelikož jsem se u toho bavila.

12.01.2024 5 z 5