Galánečka Galánečka komentáře u knih

☰ menu

Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Kniha se mi nelíbila, byl to omyl a další díly ani náhodou. Celé to začíná jako snad milion jiných knih určených stejné cílové skupině. Typická americká střední škola, typická hrdinka outsider, která si najde jednu či dvě nejlepší kamarádky a pořádná kopa přitažlivých kluků, kteří jsou více či méně tajemní a tajnůstkářští. Pokud by mě celou dobu nezajímala záhada kolem Elitního klubu králů, odložila bych knihu hned na začátku. Číst o středoškolských problémech a pařbách, popisovaných v každé druhé knize pro dospívající, mě už vážně nebere. Navíc v tomto případě jsem v celé knize nenarazila na byť jen jednu jedinou postavu, která by se chovala normálně a byla mi sympatická. Co se týče hlavní hrdinky, hloupější a natvrdlejší hrdinku jsem snad v životě neviděla. Ji ani její dvě kamarádky bych ve skutečném životě nechtěla potkat ani za nic. Jejich chování je iracionální, mnohdy bezcitné a tak nějak prostě primitivní. Co mě také docela fascinovalo tak to, že hlavní hrdinka nemá ani špetku pudu sebezáchovy, všechno si nechá líbit, nad vším mávne rukou a jede si tak nějak dál po svém.
V neposlední řadě mi vadily i velmi do detailu popisované erotické scény, které dle mého názoru měly zůstat jen a pouze v hlavě autorky. Celé je to psané poměrně dost jednoduchým jazykem a výše zmíněné erotické scény jsou toho jen a jen důkazem.
Očekávala jsem, že tato kniha bude podobná Papírové princezně a že bude i stejně dobrá. To jsem se ale šeredně přepočítala. Je s podivem, co všechno se v dnešní době vydá a kolik lidí je ochotno to číst.

27.01.2019 1 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Opět naprosto dokonalé a promyšlené do posledního detailu. Vůbec jsem nedokázala odhadnout prakticky nic z toho, co se dělo Kazovi v hlavě a jaký další plán z něho vyleze. Nejvíce mě však fascinuje Kazova schopnost s elegancí obelstít své nepřátele a ještě navíc z nich udělat úplné idioty, kteří zakopnou o svou vlastní nohu. Také se mi líbilo, jak je každá z postav úplně jiná a svým způsobem nepostradatelná. Autorka prostě vytvořila postavy, které žijí vlastním životem a čtenář o nich přemýšlí i ve chvíli, kdy zrovna nedrží knihu v ruce. Doufám, že se autorka této partě bude ještě někdy v budoucnu věnovat a že jsme o Kazovi a spol. neslyšeli naposledy - byla by to škoda.

17.12.2018 5 z 5


Čarodějka Issy Čarodějka Issy Melvin Burgess

Jedna z knih mého dětství. Nyní jsem si ji přečetla znovu a tak jsem ještě více pochopila to, co dětským očím zůstávalo skryto. Na knize se mi především líbí její atmosféra - krajina, počasí, doba. Celé to působí poměrně ponurým dojmem.

01.10.2018 5 z 5


Deník japonské manželky Deník japonské manželky Veronika Ageiwa

Nemělo to chybu. Dozvěděla jsem se spoustu věcí o Japonsku a o tom, jak se tam žije. Autorka píše vtipně a velice čtivě.

01.10.2018 5 z 5


Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Velké zklamání - ani jsem ji nedočetla. Hlavní hrdinka otravná a ostatní postavy nijaké. Čekala jsem letní oddechovku, ale knihu jsem odložila s tím, že na mě v knihovničce čeká spousta jiných a zajímavějších. Kladně hodnotím snad jen obálku.

22.08.2018 1 z 5


Pán hor 1 Pán hor 1 Hana Marie Körnerová (p)

První část knihy, která se více opírala o vztah Edmonda a Christiny mě bavila o něco více než polovina druhá. Občas mi přišlo, že je děj až příliš uspěchaný a některé scény by si zasloužily větší rozepsání, potom by ovšem kniha byla jednou tak tlustá. Celkový dojem je i přesto kladný - kniha se četla sama.

15.07.2018 4 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

I v případě třetího dílu je laťka hodně vysoko, i přesto mě tento díl bavil o něco méně než dva předchozí. Občas jsem měla pocit, že se děj tak nějak vleče.

06.07.2018 4 z 5


Palác lží Palác lží Erin Watt

Velmi vydařené ukončení serie, a to i přesto, že závěr knihy je poměrně předvídatelný. Styl jakým je kniha napsaná si plně udržel moji pozornost a co víc, v jednu chvílí jsem měla i slzy na krajíčku, což se mi už hodně dlouho u žádné knihy nestalo.

19.04.2018 5 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Kniha pokračuje ve stejném duchu jako první díl. Nemám co vytknout.

19.04.2018 5 z 5


Rocková hvězda Rocková hvězda Kylie Scott

Po knize jsem sáhla s tím, že to bude taková jednoduchá oddechovka. Neměla jsem tedy žádná velká očekávání, ale i přesto jsem knihu nedokázala dočíst. Děj nebyl zas až takový problém, ovšem způsob jakým to bylo celé napsané byl hrozný. Asi to bylo hodně překladem - slovosled každé druhé věty byl natolik hrozný, že mi dost často unikal její význam. Další, co mi hodně vadilo, bylo hojné využívání přechodníků, což se sem vzhledem k žánru knihy absolutně nehodilo a bylo to spíše rušivé.

19.04.2018 1 z 5


Píseň zimy Píseň zimy S. Jae-Jones

Měla jsem poměrně velká očekávání, přece jenom král duchů - to tu ještě nebylo. Asi jsem ale od knihy očekávala trochu něco jiného, něco více podobného básni Král duchů od J.W.Goetheo a to se nekonalo. Nicméně přečtení nelituji a druhý díl si nejspíš taky přečtu.

07.04.2018 3 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Nevím, co říct - od začátku do konce prostě dokonalé.

07.04.2018 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Příběh nebyl nijak zvlášť složitý a docela předvídatelný. Celé to ale držela prvotní myšlenka a neskutečně čtivý styl psaní.

07.04.2018 4 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Od knihy jsem měla opravdu velká očekávání a to hlavně díky tolika kladným hodnocením. Nicméně, byla pro mě celkem zklamáním. Začátek byl slibný, ale pak se to už jen vleklo a vleklo...autorka ve mně vůbec nedokázala vykřesat nadšení a zájem o svět, který stvořila. Zajímavé to začalo zase být až ke konci, ale rozhodně to nezachránilo knihu jako celek. Další díl si nejspíš nepřečtu.

03.03.2018 2 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

První díl se mi líbil o něco víc než tento, ačkoliv to většina má naopak. Každopádně postava Aliny mě nehorázně rozčilovala a to hlavně svým chováním k Malovi. Přišla mi nevděčná a sobecká, což v prvním díle podle mě nebyla. Celé to zachraňovaly především postavy Temnije a prince.
Co se týče akce, bylo jí na můj vkus až příliš. Každopádně třetí díl si pravděpodobně přečtu.

12.02.2018 4 z 5


Zahrada spáčů Zahrada spáčů Lisa Heathfield

Nebylo to špatné, ale přece jenom...hlavní hrdinka mě docela lezla na nervy a zásadně se mi nelíbil konec. Co hodnotím pozitivně tak vykreslení prostředí. Jen tu hrdinku to chtělo trochu kurážnější.

30.01.2018 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Nemám co vytknout. Postavy jsou natolik dokonalé, že nevím, kterou mám vlastně nejraději a o samotném příběhu ani nemluvím. Geniálně promyšlené - ani chvíli jsem se nenudila.

28.01.2018 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Dala jsem pět hvězdiček ačkoliv mi hodně vadily překlepy v textu. Připadá mi, že je to v současnosti čím dál větší problém.
Každopádně příběh byl velmi čtivý, postavy sympatické, především Kaz mě dostal. Určitě se chystám i na další díl.

13.01.2018 5 z 5


Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Příběh byl super - bylo to něco jiného a nového a člověk se občas i zasmál. Postavy velmi sympatické. Co hodnotím negativně tak řadu chyb a překlepů v textu, nejsem ten typ, co by se v něčem takovém nějak babral, ale tohle už bylo opravdu moc. Několikrát se i stalo, že jméno Eduard bylo zaměněno za Edward, a to by se podle mě stát rozhodně nemělo.

21.12.2017 4 z 5


Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Kniha se mi moc líbila. Dřív jsem o ničem podobném neslyšela a bylo to velmi milé překvapení. Není tu prakticky popsáno nic, co by člověk neznal, ale je to celé pěkně zkompletované. Autor mi tak trochu připomněl, jak si oddechnout od současné uspěchané doby a jak je todůležité. Také se mi líbilo, že jsem se mohla dozvědět něco o Dánsku, o které jsem se nikdy nezajímala.

16.11.2017 5 z 5