Gabux Gabux komentáře u knih

☰ menu

10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Na začátku jsem neměla žádné očekávání. Vlastně jsem měla po prvních pár stranách pocit, že jsem šáhla vedle. Ale musím upřímně uznat, že tahle krásná a roztomilá jednohubka je pohlazení po duši, které jsem potřebovala.

Sophie je skvělá hlavní postava s úžasně praštěnou rodinou! A její babička je babičkou, kterou by měl mít každý. Ano, ano. Ze začátku se v její rodině budete ztrácet, ale to ničemu nevadí. A rozhodně si jejich praštěnost užijete na plno.
Ano. Skoro od začátku budete vědět jak to asi dopadne. A ano. Je tam spoustu klišé. Ale je to tak skvěle napsané a tolikrát se u knihy pobavíte, že ji to odpustíte stejně jako já.

Doporučuju knihu všem, kteří si chtějí u příběhu odpočinout, zasmát se a hlavně se jím nechat pohltit.

#rereading 2023 - Tahle kniha je ještě lepší než si pamatuju! Absolutně ji miluju. Už dlouho jsem se takhle u knihy nenasmála.

19.01.2024 5 z 5


Čtyři tisíce týdnů Čtyři tisíce týdnů Oliver Burkeman

Kniha mi nepřinesla nic převratného, ale připomněla mi, co je doopravdy důležité.

Je komplexní, každá kapitola je něčím zajímavá a dobře se čte. Autor probere v rámci jedné kapitoly dost témat, které spolu zdánlivě nesouvisí a to mě trochu rušilo. Přesto knihu hodnotím kladně. A to hlavně proto, že se vás nesnaží přesvědčit o své pravdě, ale přináší zajímavé tipy, které člověk může zavést do svého života.

19.01.2024 4 z 5


Srdce a mozek Srdce a mozek Nick Seluk

Tohle byla opravdu milá jednohubka, v které se najde snad každý.
Každý se ocitl v situacích,
kdy srdce chtělo něco jiného než mozek.
kdy člověka zradil mozek.
kdy srdce neodhadlo situaci.

P.S. Mám ale pocit, že komiks překladem trochu utrpěl.

19.01.2024 3 z 5


Láska přemůže i smrt Láska přemůže i smrt Meg Cabot

Třetí díl je nabitý akcí a různými zvraty. Bohužel se tím stal díl hodně překombinovaný a méně přehledný. Postavy v tomto díle dávají smysl a nové postavy mile překvapily. Celkově je tento díl napsán dobře, i když překlad dost pokulhává. Závěr byl malinko odfláknutý a čekala jsem od něj něco víc. Ale mohlo být hůř.

Obecně si myslím, že to není zlá série, ale cílovku vidím někde 13 - 16 let. Je to milý fantasy příběh, kde má své místo romantika, přátelé i rodina. Série se čte snadno a člověk si u ni hezky odpočinek :)

19.01.2024 3 z 5


Láska v podsvětí Láska v podsvětí Meg Cabot

Tohle je výjimka potvrzující pravidlo. Většinou jsou druhé díly nejslabší. V této sérii ho hodnotíme jako nejsilnější díl.

Člověk už je v ději a zvykl si na způsob psaní. Kniha se čte sama a příběh dává smysl. Lépe poznáváme většinu vedlejších postav a většinu jsem si velmi rychle oblíbila. Miluju zbytek osazenstva v Podsvětí. Pierce se stává sympatičtější hlavní hrdinkou a John je stále kvalitně napsanou postavou. Jejich vztah začíná dávat větší smysl.

Série je rozhodně pro mladší, ale už to vůbec nebylo tak zlé!

19.01.2024 3 z 5


Mezi láskou a smrtí Mezi láskou a smrtí Meg Cabot

Těžko se mi tahle kniha hodnotí.

Příběh je napsán čtivě, ale po příběhové stránce dost pokulhává. Člověk je vhozen do děje a chvilku tápe než se chytí. Příběh je sestaven zvláštně a celá ta instaromance je dost těžko uvěřitelná. Líbil se mi nápad s ostrovem a jeho historií.

Co s týče samotných postav, tak Pierce mi dost dlouho lezla na nervy než jsem si na ni zvykla. Johna je naopak skvěle napsán a hned jsem si ho oblíbila.

Když to vezmu kolem a kolem, tak to nebylo tak špatné čtení, ale člověku trvá než se zorientuje a to docela dlouho. Nedivím se, že to většina vzdá.
Kniha je rozhodně určena mladším čtenářům.

2,5*

19.01.2024 2 z 5


Manželská past Manželská past Jennifer Probst

#rereading

Je to příjemná letní romantická oddychovka, která se perfektně hodí na pláž. Jak by taky ne, když se většina příběhu odehrává v Itálii?

Setkáme se zde i s postavami z prvního dílu, ale není nutností první díl číst. Michael je charismatický a sympatický muž, co má rodinu na první místě. Jeho sestry jsou skvělé a jeho máma je žena, která už má něco odžito a nedá se jen tak obalamutit. Té ženské jsem strašně fandila. Maggie, hlavní hrdinka, měla strašné dětství a podepisuje se to na jejím životě doteď. Chvílemi mi ale i tak strašně lezla na nervy a to jsem ji i chápala.

Celý příběh se čte zase úplně sám. Nedoporučuji ale číst sérii vcelku. Přece jen je to dost přes kopírák, i když postavy jsou jiné. Přesto to byla milá, romantická a energií nabitá romantická jednohubka.

19.01.2024 4 z 5


Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

#rereading

Tuto knihu jsem již kdysi četla a když jsem na pláži hledala knihu u které si odpočinu, tak tahle kniha byla jasnou volbou. Trochu jsem se bála, že budu zklamaná. Ale naštěstí se mé obavy nenaplnily.

Tahle kniha je příjemná romantická oddechovka se sympatickou hlavní hrdinkou. Alex je dobrý člověk, což nenásilně dokazuje na každé stránce této knihy. A překvapivě tím neleze člověku na nervy. Nick je nedůvěřivý bručoun, kterého bych občas propleskla, ale nakonec se z něj stane poměrně v pohodě postava.

V knize najdete humor, romantiku, sex a ukázku komplikovaných mezilidských vztahů. A ano. Je to plné klišé. Naprostá pohádka pro dospělé, která je ale dobře napsaná a na léto nebo na zahnání chmurů ideální.

Pokud hledáte romantickou knihu, která není úplně pitomá, tak jste narazili na tu pravou knihu pro vás.

19.01.2024 4 z 5


Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Tahle kniha se musí trefit do vašeho rozpoložení. Mně se poprvé netrefila. Po čase jsem se ale rozhodla ji dát druhou šanci a jsem neskonalou ráda, že jsem to udělala!

Příběh se vyvíjí velmi postupně a dovoluje čtenáři si všímat náznaků a pravých i falešných stop. A gradace byla výborná!

Kniha se četla lépe a lépe jak příběh pokračoval. Autorka člověka mate a neustále ho nutí přemýšlet, zda jeho odhad byl ten správný. Já jsem Jacka odhalila už nikdy na začátku, ale přesto se autorce párkrát povedlo mě znejistit v mém odhadu. Za mě tedy skvěle napsané!

Popisy činů a těl jsou velmi podrobná. Nic moc pro slabší žaludek. Historický Londýn, řádění vraha, pitvy, vyšetřování i nástrahy mezilidských vztahů a společenských očekávání jsou vykresleny skvěle.

Audrey a Thomas jsou rozhodně jedni z nejpovedenějších hlavních postav, co jsem kdy potkala. Každý má svou osobnost. Silné i slabé stránky. Oba jsou inteligentní a jejich vzájemné škádlení příběh obohacuje, ale neutlačuje hlavní linku.

Nakonec musím autorku ještě pochválit. Na konci příběhu má podrobné rozebrání originálního příběhu a své verze a vysvětluje tam smyšlené věci, vynechané věci i věci, které jsou převzaty ze skutečnosti s respektem k událostem i k obětem Jacka Rozparovače.

19.01.2024 5 z 5


Síla zvyku Síla zvyku Charles Duhigg

Tahle kniha je skvělá. Jedním slovem skvělá. Ale je nutné si uvědomit, že vám nedá univerzální návod díky kterému se zbavíte svých zlozvyků a zavedete si do života nové zvyky. Tato kniha vám jen poradí, jak to můžete udělat. Tvrdá práce je ale už na vás.

Jako první bych chtěla pochválit styl psaní. Kniha je psaná neformálně a velmi dobře se čte. Stránka utíká za stránkou. To hlavně díky tomu, že v každé kapitole najdete několik příběhů ze života, na kterých vidíte tu teorii v praxi. Což je další skvělé plus. Kniha je protkaná příběhy, které si snadno můžete dohledat a ujistit se, že jsou skutečné. Tím se celá kniha stává uvěřitelnější.

Skvělé je i dávkování informací a rozdělení kapitol a podkapitol. Trošku mi vadilo skákání z příběhu na teorii a zase zpátky, ale rozumím tomu, proč to tak bylo udělané.

Za sebe musím říct, že je to zatím nejlepší kniha, ze skupiny rozvojových knih, co jsem četla. Nejlepší je, že vám absolutně nic necpe. Jen ukazuje možnosti a je jen na vás, zda je využijete.

13.07.2023 5 z 5


Říše neřesti Říše neřesti Meghan March

Důstojné zakončení série. Erotické romány této autorky mají prostě úroveň.

Začátek tento knihy je jiný. Celá tato kniha je jiná. Ale je skvělá. Plná napětí, rozvoje postav a hlavně plná nečekaných zvratů. Nestačila jsem zírat. Ale nakonec do sebe vše krásně zapadlo. Ráda bych napsala víc, ale bojím se, že bych prozradila něco důležitého. Líbí se mi jak autorka pracovala s jednotlivými postavami, a to i těmi vedlejšími, i samotným příběhem.
Kniha je opět velmi čtivá a vzrušující. O to nás autorka nepřipravila. A já jen musím říct, že když jsem v této sérii tak důkladně poznala některé postavy, tak si s chutí někdy znovu přečtu Mount Trilogy znovu.

Kane byl něžnější a lidštější než v předchozí sérii Lachlan Mount. Mount si více bral, co chtěl. Byl více arogantní a dominantní. Temperance a Kieru mám ráda stejně. Každou pro něco trochu jiného. Nutno podotknout, že Mount Trilogy, která u mě malinko vede, je více o sexu a chemii mezi hlavními hrdiny a Savage Trilogy je více zaměřená na příběh a zápletka je mnohem více propracovaná. Sérii to rozhodně prospělo.

Autorka mě nezklamala a řadím ji mezi mé oblíbené autorky erotických románů, které v sobě skrývají i nečekaní příběhy a skvělé hrdiny.

06.02.2023 5 z 5


Neústupná princezna Neústupná princezna Meghan March

Lepší než první díl. Za sebe přiznávám, že hlavní hrdinové první série mě bavili o něco více, ale přesto jsem si našla cestu i k těmto.

Příběh získává na obrátkách. Sexu malinko ubývá a do popředí se dostává příběh. Temperance je naprosto skvělá hlavní hrdinka. Má své kladné i záporné stránky a díky tomu je neuvěřitelně uvěřitelnou postavou. ON je dobrá hlavní postava a my konečně zjišťujeme kdo je. A jaký je. A je úplně jiný. Než by člověk čekal. Temperance se v tomto díle rozvíjí, získává přátele a začíná konečně žít. Stejně jako první díl je to velmi čtivé a já to zhltla za den. Chemie mezi hlavními hrdiny funguje a hlavní příběhová linka taky. A ten konec? Co prosím?

P.S. Oceňuju lepší popisy sexuálních scén než jaké byly v prvním díle.

06.02.2023 5 z 5


Divoký princ Divoký princ Meghan March

Tahle autorka mě učarovala. Píše neuvěřitelně čtivým způsobem. Postavy jsou jako živé a příběh dává smysl. A není to jen o sexu, i když sex v tomto díle představuje mnohem výraznější součást příběhu než v sérii první.

V této sérii se opět potkáváme s postavami, co známe z předchozí série. jsou zde ale upozaděné, i když hrají svou roli. Hlavní postavy tohoto příběhu jsou zajímavé. Temperance má za sebou divokou minulost a momentálně žije poměrně klidný život. Než se to jednoho dne změní. Hlavní mužská postava má opět silnou auru tajemství kolem sebe a to ho dělá přitažlivým. Příběh se v tomto díle jen lehce rozjíždí a spíše si zvykáme na styl uvažování postav a poznáváme důležití vedlejší postavy. Například spolubydlící Temperance naprosto miluju!
Hodně chválím netradiční prostředí, které dodává příběhu úplně jinou šťávu.

Pokud hledáte oddechovou literaturu plnou erotiky a poměrně inteligentních postav, tak jste zde správně. Tato série lehce navazuje na předchozí. Pokud se na autorku chystáte, tak doporučuji prvně přečíst Mount Trilogy. Není to ale nutnost.

06.02.2023 4 z 5


Království hříchu Království hříchu Meghan March

Za mě o něco slabší díl. Přijde mi, že zde bylo spoustu věcí urychleno a příběhu to uškodilo. Na druhou stranu mě v tomto díle neskutečně bavil Jizva a Temperance. Zároveň uznávám, že autorka udržela tempo a kniha se opět četla sama. Zvrat v knize byl nečekaný, ale prospěšný. Vysvětlil pár dalších záhad, takže jsem ve výsledku spokojená.

Pokud hledáte lehké čtení s erotickými nábojem, kde je hlavním hrdinou nebezpečný muž s mocí a hlavní hrdinka je poměrně inteligentní žena, tak jste tu správně. Tahle série za to stojí. Sama jsem ji přečetla za den a půl a těším se na další díla autorky.

06.02.2023 4 z 5


Vzdorující královna Vzdorující královna Meghan March

Druhý díl byl ještě větší kolotoč jak díl první. Skvěle napsáno, neustále se něco děje a vy máte pocit, že v té knize jste s hrdiny. Za mě rozhodně lepší jak díl první. Hlavní postavy jsem si naprosto zamilovala a Jizvu ještě víc.
Kniha se výborně čte a nedovolí se vám odtrhnout. Já jsem toho důkazem, když jsem četla do 5 ráno!

Konečně autorka erotických románů, co se dají číst a hlavní hrdinové spolu dokonce i KOMUNIKUJOU. Neuvěřitelný.

06.02.2023 5 z 5


Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Tak tohle byla jízda. Nemohla jsem se od toho odtrhnout, tak dobře je to napsané. Příběh odsýpá a dokonce i chápete chování postav. Hlavní postavy jsou dobré a mají mezi sebou zajímavou chemii. I ty vedlejší jsou dobře nastíněné. Zároveň jich není moc, takže se v tom člověk neztratí.

Neuvěřitelně mě to bavilo. Jasně. Není to nějaká extrémně kvalitní literatura, ale já dostala to, co jsem dostat chtěla. Příběh, co mě pohltí a bude mě nutit číst dál a dál. Už dlouho se mi nestalo, že bych knihu přečetla za jeden den. Za mě skvělý start do nového roku!

Takže pokud hledáte odpočinkovou lehkou literaturu plnou erotiky, napětí a klasického mafiána a vzpurné hlavní hrdinky, tak tahle kniha vás nezklame.

06.02.2023 5 z 5


Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Tohle byla strašná hovadina. Nepravděpodobný bizár. A přesto je to jedna z mála knih, co mě upřímně rozesmála. A to hned několikrát.
Poppy je fajn hlavní hrdinka. Smůla se ji lepí na paty a reálně není možné, aby někdo byl až takhle nešikovný. Přesto je sympatická. Ryan je také fajn postava, která se vyvíjí a rozhodně dokáže Poppy do života přinést aspoň nějaký řád. A ona jemu zase nějaké to uvolnění a smích.
Za mě tedy fajn oddechová kniha na zvednutí nálady. Ale člověk nesmí mít vysoká očekávání od kvality příběhu.

22.10.2022 3 z 5


Nádherná svatba Nádherná svatba Jamie McGuire

Krátké doplnění příběhu z Krásné katastrofy a Učiněné katastrofy. Bez přečtení aspoň jedné z předchozích knih budete dost ztracení.
Za mě možná i zbytečné, ale přesto zajímavé. Dozvíte se, proč přesně se tak rychle vzali a jak to probíhalo. Také to, jak žijí teď. Kniha neurazí ani nenadchne.

22.10.2022 3 z 5


Učiněná katastrofa Učiněná katastrofa Jamie McGuire

#rereading

Je zajímavé se na příběh podívat z druhé strany. Je skvělé lépe pochopit hlavního hrdinu a seznámit se s částmi příběhu, které v první knize nebyly. Kniha je stále stejně čtivá a postavy jsou stále stejně sympatické. A nasírací.
Opakuji se. Ale... Příběh samotný je taková klasika. Hodná a hezká holka s problematickou minulostí a sexy násilnický kluk, kterého může zklidnit jen ona. A taky má skvělý talent ho vyprovokovat. Nečekejte nic šíleně originálního, duchaplného nebo nedejbože výchovného. V knize je hodně násilí, toxicity a alkoholu.

Chvilkami trochu hloupoučká a toxická romantická linka. Takhle to rozhodně vypadat nemá. Rozhodně je potřeba na příběh koukat s nadhledem. Rozhodně je to oddechová literatura a není pro každého. Na ukrácení času dobrá volba, ale určitě nebyl využit celý potenciál. Přesto si myslím, že je o chloupek lepší než první díl.

Za mě 4*

22.10.2022 4 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

#rereading

Příběh se čte sám. Stránka utíká za stránkou. Hlavní postavy jsou sympatické, ale na každé si najdete něco, co vás štve. Jsou realistické. Příběh samotný je taková klasika. Hodná a hezká holka s problematickou minulostí a sexy násilnický kluk, kterého může zklidnit jen ona. A taky má skvělý talent ho vyprovokovat. Nečekejte nic šíleně originálního, duchaplného nebo nedejbože výchovného. V knize je hodně násilí, toxicity a alkoholu.

Chvilkami trochu hloupoučká a toxická romantická linka. Takhle to rozhodně vypadat nemá. Rozhodně je potřeba na příběh koukat s nadhledem. Rozhodně je to oddechová literatura a není pro každého. Na ukrácení času dobrá volba, ale určitě nebyl využit celý potenciál.

Za mě 3,5*

22.10.2022 4 z 5