Gabrinela Gabrinela komentáře u knih

☰ menu

Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Pro mě hodně přitažené za vlasy. Líbilo se mi ale vyprávění několika osobami a musím říci, že na rozdíl od jiných knih, zde mi připadalo, že se čtenář rychle vyznal a zorientoval jak v osobách, tak v časových rovinách.

23.06.2018 3 z 5


Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Námět této knihy mi připadal až trapně přitažený za vlasy. To, že by někde turisté jezdili ze zde popsaného důvodu hromadně na výlety, mi vůbec nesedělo. Myslela jsem, že toto by dokázali vymyslet tak akorát v Americe... Ale opět super postřehy ze vztahů, proto si i další knihu od L. Moriarty asi přečtu.

31.05.2018 3 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Než jsem se dozvěděla, co se to vlastně stalo, tak jsem si říkala, že je autorka docela domýšlivá, když si myslí, že bude čtenář do úmoru čekat a čekat, co se stalo na nějakém blbém grilování. A paradoxně když jsem dospěla do toho bodu, kdy jsem se to konečně dozvěděla, moje pozornost upadala a začala jsem se fakt nudit. Ale jako vždy u této autorky: podle mě má skvělé postřehy z obyčejného života, kdy se člověk pousměje, uchichtne, pokývá hlavou, jojo, tak to si myslím taky, akorát bych to nedovedla takhle trefně popsat. A kvůli tomu budu Liane Moriarty číst dál.

27.05.2018 3 z 5


Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Jako vždy úžasně propracované s postavami prokreslenými, jako to umí málokdo. Když se člověk zorientoval v postavách a časech, bylo vyhráno a mohl se soustředit na napínavý děj. Nádherná obálka. Jen tedy ten závěr byl na mě moc, to bylo určitě zbytečné...

06.04.2018 4 z 5


Podvedená Podvedená Charlotte Link

Jedinou výtku bych měla k občas nudnějším pasážím. Škoda možná, že do určitého bodu čtenář netuší vůbec nic a pak zase ví už vlastně všechno, napětí zničehonic pomine. Bavila mě ta spousta postav, kdy všechny byly svým způsobem velice důležité a všechny dějové linky měly své logické místo.

04.03.2018 4 z 5


Všichni jsme z toho úplně na větvi Všichni jsme z toho úplně na větvi Karen Joy Fowler

Byla jsem od začátku napnutá, jak bude příběh pokračovat, kniha mě bavila. Abych zde nevyzradila děj, pouze napíšu jednu věc, která mě trochu zklamala: myslím, že čtenář mohl být na závěr odměněn více emocionální scénou - zatím jsme vlastně onen moment nejdříve zažili jaksi s odstupem a až pak jsme byli na místě, což už nebylo ono. Tak snad ti, kdo již četli, pochopili, co jsem chtěla říct:-)

04.02.2018 3 z 5


Má ji rád, nemá ji rád Má ji rád, nemá ji rád Sharon J. Bolton

Mě to nebavilo. Uz na začátku jsem se musela nutit a neměla jsem, snaha nebyla odměněna. Přitažené za vlasy k uzoufání.

13.01.2018 2 z 5


Malý život Malý život Hanya Yanagihara

Neveselé čtení, vyvolávalo ve mně děsnou bezmoc, několikrát jsem ji chtěla odložit. Těžké, určitě ne pro každého.

30.11.2017 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Tak smutná, niterná, několikrát jsem musela ve vlaku zhluboka dýchat, abych to nějak nenápadně zvládla. Všechny knihy od této autorky je potřeba přečíst, nedá se popsat. Smekám před nádhernou češtinou, to se jen tak nevidí (nečte).

30.11.2017 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Nudné, naivní, hloupé. Nedávno jsem už něco takového četla. A to mám tyto thrillery, které jsou v poslední době moderní, ráda. Tohle mě vůbec nezaujalo.

30.11.2017 2 z 5


Mormonka Mormonka Carolyn Jessop

Opravdu zajímavý příběh velice silné ženy. Pro všechny, co rádi čtou o jiných kulturách, i když tohle je tedy docela síla. Jediné, co mi v knize vadilo, byly popisy zvyků-povinností příslušníků této sekty, které autorka zdůrazňovala stále dokola, ale v podstatě žádná postava z knihy se jimi neřídila,tudíž to trochu mátlo. Dále několik rozporů-jedna z postav byla i po smrti svého manžela stále panna, vzhledem k pokročilému věku manžela s ním nespala, dále v knize ale bylo uvedeno, že s ním několikrát spala. Ale já jsem na tohle hnidopich...

21.09.2017 4 z 5


Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Nuda, iracionální, nepravděpodobné, na první pohled naroubované tak, aby se příběh mohl odvíjet tak, jak si autorka naplánovala. A čtenář kroutí hlavou...

01.09.2017 2 z 5


Ty, ja a tí druhí Ty, ja a tí druhí Fionnuala Kearney

Knihu jsem si půjčila náhodou a mile mě překvapila. Ze života, po dlouhé době jsem na žádném místě necítila trapnost, záměrný kýč. Ačkoli nemá na obálce nic o světovém bestselleru, podle mě se číst dá.

01.09.2017 3 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Líbí se mi na knihách této autorky, že vždy zahrnují celá desetiletí - důležité české dějiny. Čtenář tak na pozadí děje může i sám zavzpomínat, co zrovna v té době zažíval on nebo jeho rodina.

08.06.2017 3 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Typicky ženské čtení okořeněné odbornými výrazy a nastudováním prostředí. Ačkoli jindy mi právě toto vyhovuje, v této knize se mi nelíbilo rychlé střídání vypravěčů a časových rovin. Kate dostala slovo až na konec. Za mě mohlo být toto téma zpracováno lépe. Knihu jsem si vybrala pouze díky autorce, kterou mám ráda,ale tato kniha mě nenadchla.

29.05.2017 3 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Jsem velice ráda, že jsem tady náhodou na tuto zajímavou českou autorku narazila. Vytkla bych pouze striktně neemoční styl vyprávění, sušeji už by to ani nešlo. Čtenář pak děj pozoruje jen z dálky, není tak vtažen. Ale každý má svůj styl, já si další knihy autorky určitě přečtu.

22.05.2017 4 z 5


Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Takové holčičí čtení, ale oceňuji různé postřehy ze života, vtipně napsané. Poslední třetina už mě moc nebavila, ale dočetla jsem.

11.05.2017 3 z 5


Lež Lež C. L. Taylor

Dějová linka se mi líbila, jen jsem nepochopila podstatu kamarádství těch kamarádek a to mě tam celou dobu rušilo a rozčilovalo. Oceňuji netradiční zajímavé prostředí, nevadily by mi další podrobnosti. Celkově mám konfrontaci vždy raději slovní než fyzickou, takže střety a zápletky by se mi líbily trošku jinak. Dávám 3 hvězdičky.

02.05.2017 3 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Nedočteno, tento žánr není absolutně pro mě. Jednoduché, až to nešlo vydržet!!

21.04.2017


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Tuto knihu bych nejraději koupila všem svým kamarádkám, abych jim také dopřála ten úžasný silný zážitek ze čtení, jaký jsem měla já. Zajímavá a neobvyklá byla pro mě pasáž věnovaná "zrodu" nacisty. Doporučila bych zařadit do seznamu povinné četby na středních školách. Vyzdvihla bych nádhernou obálku. Pokud si knihu koupíte či půjčíte, připravte se na opravdu hutnou dávku emocí!!!!

21.04.2017 5 z 5