gabriela7982 gabriela7982 komentáře u knih

☰ menu

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Skvělá kniha pro fanoušky Agathy Christie! Uzavřený kruh hostů v soustavném ději, kde do poslední chvíle nevíte s jistotou, kdo je vrah. Určitě doporučuji!

16.01.2023 4 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Má třetí kniha od autorky (po Manželích odvedle a Někdo cizí v domě). Poslední roky mám problém se na děj v knize soustředit a myšlenky mi těkají jinam a já pak čtu potřetí stejný odstavec. Avšak u knížek od Shari Lapena tento problém nemám. Kniha se četla velmi dobře a měla jsem ji přečtenou za dva dny. Čtenáře rychle vtáhla do děje, byla napínavá a konec byl opět zajímavý, doporučuji!

08.01.2022 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Po skoro roční pauze jsem se přinutila opět přečíst nějakou knihu, když je teď doba koronavirová a na vše je o trochu víc času. Od autorky už jsem četla Manžele od vedle, ze kterých jsem byla nadšená a tak jsem neváhala si přečíst i tenhle výtisk. Knížka se četla velmi dobře a přečetla jsem ji téměř na jeden nádech. Princip samozřejmě podobný jako to bylo u autorčina debutu, ale určitě stojí zato si to přečíst, protože jakmile začnete, musíte prostě vědět, co se stane dál a hlavně, kdo je vrah :)

03.05.2020 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Knížka začíná vesele a nevinně a končí smutně a nešťastně.

25.10.2019 5 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Nejdřív mne děj knihy moc nezaujal, v každé knížce je pár desítek stran nudných, než se začne něco dít, ale nakonec jsem nelitovala. Nestačila jsem se divit, kolik věcí se postavám v příběhu nakonec staly. Nechci nic prozrazovat, nicméně kniha dle mého názoru rozhodně stála za přečtení. Někteří zde v komentářích průběh děje moc nechválí, ale posuďte sami... :)

16.01.2019 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Knihu jsem z časových možností bohužel nepřečetla na jeden zátah, a tak jsem byla často zmatená a nevěděla, kdo je kdo. Člověk aby si pak kreslil rodokmen a vztahovou mapu, aby se v tom vyznal. Souhlasím s komentářem níže, že by klidně postav mohlo být méně. Nicméně kniha se četla dobře, ideální na poobědové čtení.

11.05.2018 3 z 5


Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Jak už zde psalo více lidí, také jsem čekala víc o Gilmorkách než o životě Lauren. Název knihy je trochu zavádějící, možná je to schválně myšlený marketingový tah, aby ji lidi kupovali. :) Knihu jsem si koupila hlavně kvůli seriálu Gilmorova děvčata než kvůli samotné herečce, kterou jsem ani jinde hrát neviděla. (nebýt této knihy, ani bych nevěděla o seriálu Famílie, kde Lauren hrála). Vyprávění Lauren o jejím životě mě moc nezaujalo, jelikož zmiňovala hodně lidí, které v ČR nikdo nezná, zmínka o těchto lidech by nejspíš potěšila jen je samotné.

14.02.2018 2 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Podle ohlasů jsem čekala od knihy víc. Prvních 100-150 stran naprostá nuda, pak pár stránek zajímavých, zase nuda, nicméně mě zaujala agorafobie u hlavní hrdinky, člověk si neuvědomuje, že vůbec něco takového existuje nebo jak se s tím člověk musí vypořádat. Závěr knihy mne zaujal nejvíce, konec jsem nečekala.

14.02.2018 3 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Nejlepší thriller, co jsem četla v poslední době. Kniha je poměrně krátká a četla se velmi dobře. Napínavý příběh od první do poslední strany. Víc takových knih!

07.09.2017 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Po dlouhé době kniha, která mě opravdu bavila číst a byla jsem zvědavá, jak příběh dopadne. První a poslední třetina knihy mi přišla nejzajímavější. Trochu mi vadilo, že je kniha psaná v er-formě.

22.08.2017 4 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Překvapilo mne, kolik pozitivních komentářů a vysokých hodnocení níže vidím. Od tohoto humoristického románu jsem čekala, že mě kniha velmi pobaví v průběhu celého čtení, ale slabě jsem se usmála asi 2x. Možná mi kniha jen nesedla v mých 21 letech a baví mě humor jiného rázu. Kniha se četla dobře, na "poobědové" čtení ideální.

30.07.2017 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha mne bavila. Zmizelá měla o trochu lepší příběh a překvapivější konec. Možná jsem čekala podle ohlasů od Dívky ve vlaku trochu víc. Nicméně knihu doporučuji přečíst. Žádné náročné čtení :)

03.10.2016 4 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

První polovina knihy mne nebavila, nicméně v té další se děj začínal přiostřovat a já se ponořila do děje, který byl jak jinak než napínavý a nečekaný, jak již to od "Nesba" známe.

04.03.2016 3 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Má první detektivka vůbec...na doporučení a recenze jsem se rozhodla právě pro tuhle knihu od onoho oslavovaného autora. Příběh mě bavil od začátku do konce a mít na ni více času, těch 500 stran bych přečetla jedním dechem. Od teď mě asi trochu zneklidní, až uvidím někde stát sněhuláka :-D

15.02.2016 5 z 5


Římanka Římanka Alberto Moravia (p)

Asi nejlepší román, který jsem četla na střední škole jako povinnou četbu a určitě jeden z nejlépe napsaných a čtivých románů, které se ke mně dostaly. Kniha se četla sama a do děje jsem se zcela ponořila.

04.02.2016 5 z 5


Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Jedenáct minut byla mou první knihou od Coelha, musím říct, že jsem od ní čekala trochu více. Příběh nebyl nijak extra, ale v knize byla spousta myšlenek, které stojí za úvahu. Alespoň konec jsem doufala v nečekaný, ale dopadl trochu lacině a ohraně.

04.02.2016 3 z 5